Feestjurk: June dress

Het begon allemaal op het stoffenspektakel in Leuven. Aan het kraam van TSTstoffen. Instant liefde was het met dit stofje. Maar dingen die ik mooi vind hebben nu eenmaal de neiging prijzig te zijn. Allé, het kan nog wel duurder, maar 21 euro per meter dat koop ik normaal niet. Toch niet voor mezelf want dan kom ik er niet met een metertje. Al overwoog ik wel even om maar een meter te kopen. Voor een rok voor mezelf of zo, dochtergerief moet ik hier niet maken weet-je-wel. Maar ja, rokken dat draag ik niet zo heel vaak. Ik trek nogal vaak jurkjes uit de kast. Na nog even twijfelen, werd het me plots helder. Het stofje ging de June Dress worden. Die had ik vorige zomer al eens gemaakt en die zat zo goed, dat zo een tweede exemplaar altijd welkom zou zijn in mijn kast. Ik kocht twee meter.june dress la maison victorjune dress la maison victor lmv

De knipvrees was wel redelijk groot. Ik vond het stofje eigenlijk te mooi om in te knippen, al zou het zonde zijn om het in de stoffenkast te verstoppen. De stof is een stretchkatoen. Altijd handig, die stretch, tijdens de komende familiefeesten. Voor mij dubbel dessert graag!june dress la maison victor

Ik deed verder geen enkele aanpassing aan het patroon. Het kleedje zit als gegoten. Ik werkte het nog eens af met een blinde zoom, de feestelijke stof vroeg daar gewoon om.  De vouwlijn moet er wel nog wat beter uitgestreken worden, zie ik nu op de foto’s.  june dress la maison victor

Aangezien we dit weekend aan tzeetje waren, was dit dé kans om foto’s op het strand te nemen.  Alleen is 12°C en een strakke noordenwind echt wel fris.  En toch ging het ‘golfke’ uit.  Yes, I can!psDSC_0696june dress la maison victor lmv

Geen paniek…dat ‘golfke’ was even snel weer aan dan dat het uitging om nadien een spurtje te trekken richting jeans en fleece.  Kortom een echte heldin dus!

Stof en patroon:

stretchkatoen – Stoffenspektakel – bij TSTstoffen ↑↓ June Dress – La Maison Victor zomer 2014

34 thoughts on “Feestjurk: June dress

  1. Heldin!! Ik hoop dit patron ooit zelf ook van onder m’n machine te toveren, maar eerst staan er hier een aantal zonen09 patronen op het programma voor onze oudste. Vrees dat tegen dat ik daar klaar mee ben, de zomer (voor een groot stuk) voorbij zal zijn… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *