fbpx

Feestjurk: June dress

Het begon allemaal op het stoffenspektakel in Leuven. Aan het kraam van TSTstoffen. Instant liefde was het met dit stofje. Maar dingen die ik mooi vind hebben nu eenmaal de neiging prijzig te zijn. Allé, het kan nog wel duurder, maar 21 euro per meter dat koop ik normaal niet. Toch niet voor mezelf want dan kom ik er niet met een metertje. Al overwoog ik wel even om maar een meter te kopen. Voor een rok voor mezelf of zo, dochtergerief moet ik hier niet maken weet-je-wel. Maar ja, rokken dat draag ik niet zo heel vaak. Ik trek nogal vaak jurkjes uit de kast. Na nog even twijfelen, werd het me plots helder. Het stofje ging de June Dress worden. Die had ik vorige zomer al eens gemaakt en die zat zo goed, dat zo een tweede exemplaar altijd welkom zou zijn in mijn kast. Ik kocht twee meter.june dress la maison victorjune dress la maison victor lmv

De knipvrees was wel redelijk groot. Ik vond het stofje eigenlijk te mooi om in te knippen, al zou het zonde zijn om het in de stoffenkast te verstoppen. De stof is een stretchkatoen. Altijd handig, die stretch, tijdens de komende familiefeesten. Voor mij dubbel dessert graag!june dress la maison victor

Ik deed verder geen enkele aanpassing aan het patroon. Het kleedje zit als gegoten. Ik werkte het nog eens af met een blinde zoom, de feestelijke stof vroeg daar gewoon om.  De vouwlijn moet er wel nog wat beter uitgestreken worden, zie ik nu op de foto’s.  june dress la maison victor

Aangezien we dit weekend aan tzeetje waren, was dit dé kans om foto’s op het strand te nemen.  Alleen is 12°C en een strakke noordenwind echt wel fris.  En toch ging het ‘golfke’ uit.  Yes, I can!psDSC_0696june dress la maison victor lmv

Geen paniek…dat ‘golfke’ was even snel weer aan dan dat het uitging om nadien een spurtje te trekken richting jeans en fleece.  Kortom een echte heldin dus!

Stof en patroon:

stretchkatoen – Stoffenspektakel – bij TSTstoffen ↑↓ June Dress – La Maison Victor zomer 2014

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

34 Reacties

 1. Nathalie
  4 mei 2015

  Wauw! Dit was zeker geen weggesmeten geld! Prachtig!

  Beantwoorden
 2. misscaesar
  4 mei 2015

  Wauw echt héél knap! Ik ben gek op zo’n stofjes! Alleen zou ik nog meer dan 2m nodig hebben ?

  Beantwoorden
 3. Fruits de Mère
  4 mei 2015

  Waaw knap!! Dapper om zo op het strand te staan; ik had mijn winterjas het hele weekend aan 🙂

  Beantwoorden
  1. Mieke
   4 mei 2015

   Amai, dit is echt een prachtstuk!!! Staat jou ook geweldig! En je hebt al modelallures, geen krimp in die gure wind!

   Beantwoorden
 4. with Love - by Eva
  4 mei 2015

  Heerlijk romantisch! En je strandfoto’s zien er zomers uit, geen streepje kou te bespeuren!

  Beantwoorden
 5. Katelijne
  4 mei 2015

  Prachtig jurkje, om fier op te zijn! En de foto’s zijn ook erg sfeervol, mooi.

  Beantwoorden
 6. Patricia
  4 mei 2015

  Groot gelijk dat je dit stofje gekocht hebt, het staat je beeldig!

  Beantwoorden
 7. Les Mademoiselles
  4 mei 2015

  Die June blijft echt een toppertje hé. Staat je geweldig!

  Beantwoorden
 8. Joke
  4 mei 2015

  Heel mooi, ooit raap ik de moed bijeen om ook voor mezelf iets te maken

  Beantwoorden
  1. An
   4 mei 2015

   Bij mij heeft het ook even geduurd voor ik die drempel nam, maar eens genomen… Gewoon doen!!!

   Beantwoorden
 9. Charlotte Verdonschot
  4 mei 2015

  Heel mooi!

  Beantwoorden
 10. Khadetjes
  4 mei 2015

  Herkenbaar… de jurkjesliefde, de knipvrees bij duurdere stoffen, … Uw June is prachtig!

  Beantwoorden
  1. An
   4 mei 2015

   Merci!

   Beantwoorden
 11. piepow
  4 mei 2015

  Waw! Echt super. Die stof zou ik ook maar moeilijk kunnen laten liggen, al herken ik de knipvrees ook wel hoor.

  Beantwoorden
 12. Saskia Vandenbroeck
  4 mei 2015

  Heldin!! Ik hoop dit patron ooit zelf ook van onder m’n machine te toveren, maar eerst staan er hier een aantal zonen09 patronen op het programma voor onze oudste. Vrees dat tegen dat ik daar klaar mee ben, de zomer (voor een groot stuk) voorbij zal zijn… 🙂

  Beantwoorden
 13. Oh die stof! Zo mooi! Heerlijke jurk! En voor jezelf mag dat al eens wat kosten he, deze jurk draag je nog wel een tijdje 🙂

  Beantwoorden
 14. Jo bee
  4 mei 2015

  Prachtig stof inderdaad en erg leuke jurk zeg! Ga je vast veel plezier van hebben!

  Beantwoorden
 15. Myriam
  4 mei 2015

  Maak je er één voor mij ook? Zo mooi!!! 🙂

  Beantwoorden
  1. An
   4 mei 2015

   🙂

   Beantwoorden
 16. Sarah
  4 mei 2015

  Echt heel mooi !

  Beantwoorden
 17. vaesencarla
  4 mei 2015

  Heel mooi stofje en prachtige jurk heb je er van gemaakt.

  Beantwoorden
 18. Regina
  4 mei 2015

  vreed schoon!

  Beantwoorden
 19. Nina Hobbysite
  4 mei 2015

  Echt een super mooi jurkje! En wat een gave stof.

  Beantwoorden
 20. majella vandeputte
  4 mei 2015

  Meer dan zijn geld waard!!!! Dit wordt HET complimentenjurkje denk ik.
  Knap!!!

  Beantwoorden
 21. Prachtig, zowel het kleedje, de stof als het model! Super foto’s!

  Beantwoorden
 22. luckymieke.blogspot.be
  4 mei 2015

  Super mooi!!! Je kan er zo mee op de cover!

  Beantwoorden
 23. Unique Marieke
  5 mei 2015

  De verhalen die beginnen met ‘het begon allemaal op het stoffenspektakel’ die komen mij zo hard bekend voor!
  Prachtig gedaan!

  Liefs
  Unique Marieke
  http://www.uniquemarieke.blogspot.be
  PS: ik volg je via Bloglovin’ zou leuk zijn mocht je mij terug volgen! 🙂

  Beantwoorden
 24. BiekeP
  5 mei 2015

  Ach… Als je weet dat het niet fout kan gaan, is die 21€ goed besteed he! Heel mooi!

  Beantwoorden
 25. lies
  6 mei 2015

  Ja schoontje, ik ben fan!

  Beantwoorden
 26. Fröbelina
  7 mei 2015

  I don’t really understand what you’re saying but I love your outfit! The fabric is just faboulos! 🙂

  Beantwoorden
 27. […] most clicked item was a stunning dress by […]

  Beantwoorden
 28. […] June dress in een prachtige stof (kwijl kwijl) van Nonononsmoms. […]

  Beantwoorden
 29. Karen Vandenweghe
  27 mei 2015

  prachtig jurkje en een super stofke !

  Beantwoorden
 30. […] jurken maakte ik al verschillende keren.  Helaas blijven de Junes en Belladones veel te vaak in de kast hangen wegens te deftig/strak.  Het liefst van al draag ik […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.