fbpx

Een goed begin van de herfstvakantie: een dagje Oostende!

Bij Nononsonsmoms hebben we de herfstvakantie goed ingezet, met een dagje Oostende.

Het was een heerlijke dag!

Oostende zet in op de herstvakantie. Op de website van de dienst Toerisme Oostende is er een hele rubriek aan de herfstvakantie gewijd, “Herfstvakantie in Oostende”.

De Ostend Zombie Race vond plaats op zondag 30/10. Die lieten we aan ons voorbij gaan en ook de Oktoberfoor lieten we even links liggen.

Op uitnodiging van Visit Oostende, trokken we namelijk met het hele Nononsonsmoms – gezelschap de Spiekpietjes Expo en het sprookjespark. Koters, Kabouters, Manlief, Echtgenoot en de moms. Gezellig!

De Spiekpietjes Expo

Van 29/10/2016 tot 08/01/2017 wordt Fort Napoleon bezet door de Spiekpietjes van de Sint.

Fort Napoleon?

Het fort is een oud, militair bolwerk dat in de duinen verscholen ligt. Na een restauratie van 5 jaar, is het open voor publiek. Je kan het bezoeken en er is een restaurant in gevestigd.

fort-napoleon-def

Spiekpietjes?

“De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, als iedereen slaapt, bellen ze naar de Sint om al die informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de Sint elk jaar netjes aangevuld.”

Ik had nog niet van de Spiekpietjes gehoord, zo goed verstoppen ze zich. De Koters kenden hen al, de Kabouters gingen op ontdekking. De expo is opgebouwd rond het nieuwe verhaal van de Spiekpietjes, “Spiekpietje in nood”, geschreven door Thaïs Vanderheyden.

audio-guide-def

De kinderen krijgen een audio – guide zodat ze naar het verhaal kunnen luisteren. Pieter Embrechts leest het voor. Spijtig dus, dat de moms geen audio – guide kregen. 😉 Nadien volgt een zoektocht naar Spiekpietjes op de benedenverdieping van het fort.

Een toplocatie voor de expo en de zoektocht. Zowel Koters als Kabouters waren dolenthousiast en genoten met volle teugen. Ze waren zo enthousiast dat iedereen die op dat ogenblik in het fort aanwezig was, meteen wist waar de Spiekpietjes verborgen zaten. Oepsie…

zoektocht-def

Het fort ligt in de duinen en dus vlak aan de zee. Omdat het zo’n mooi weer was, 17° C zowaar (!), lieten we iedereen nadien nog even hun hartje ophalen aan zee. Schoentjes uit, voetjes in het water, heerlijk.

zee-def

zee-2-def

Er was eens…

We hadden het even verkeerd ingeschat, maar door het mooie weer, was het uiteraard koppen lopen op de dijk. Dat maakte het niet makkelijk om snel te lunchen. Het geduld van de kinderen én dus ook van de ouders, werd even op de proef gesteld.

Na een late lunch, trokken we met hernieuwde moed naar het Leopoldpark. In dat park, vlakbij het centrum van de stad, werd een heus sprookjespark ingericht. Je kan er genieten van workshops, verhalen, familietheater en wandelacts.

Ook hier keken de kinderen hun ogen uit!

er-was-eens-def

Het park en alle attracties zijn gratis toegankelijk. En zoals vaak, betekent dat een enorme drukte. We hebben dus niet van alle attracties kunnen genieten. Noch Koters noch Kabouters zijn erg goed in wachten en geduld. Dat heeft de pret gelukkig niet kunnen drukken.

Als je nog naar het sprookjespark wil, zal je snel moeten zijn. Je kan nog elke namiddag terecht tot en met donderdag 03/11/2016.

Het sprookjespark is zeker een aanrader, al genoot ik persoonlijk meer van de expo van de Spiekpietjes.

Onze eerste Nononsonsmoms – uitstap was voor mij meer dan geslaagd.

Zo geslaagd, dat ik zowaar wat emotioneel werd toen ik op het einde van de dag nog dit zag:

zonsonderdag-def

#nofilter! Soms is de wereld gewoon een prachtige plek!

Wat zijn jullie plannen tijdens de vakantie?

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Liesellove
  1 november 2016

  Iedereen zit dezer dagen in Oostende! Wij genoten er ook kei hard en deden eigenlijk zo wat hetzelfde! Op uitzondering van de sprookjes want dat was met onze kleine kids niet meer te combineren! Al gaan we deze week mss nog eens terug 😉

  Beantwoorden
 2. Catherine - MamC
  1 november 2016

  Jullie kozen er een prachtig herfstweekend uit om naar ’t zeetje te gaan! Het ziet er deugddoend uit voor groot en klein.

  Beantwoorden
 3. Tini
  1 november 2016

  Wij gaan morgen naar de Zoo van Antwerpen. Dat is voor mij zeker 20 jaar geleden, dus ik ben wel benieuwd.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.