fbpx

SensUnik

Vorige week vertelde ik al dat we met op familie – uitstap gingen en bij SensUnik dineerden. Het perfecte einde voor een leuke dag.

Met kinderen op restaurant gaan. Het blijft voor velen onder ons een hele uitdaging.

Ik ben er van overtuigd dat je je kinderen kan leren om op restaurant te gaan. Ze kunnen leren hoe ze zich in die context moeten gedragen. Ze moeten er echter ook de kans toe krijgen om het leren.

Ja, kinderen zijn niet altijd rustig op restaurant en ja, dat zorgt soms voor overlast.

Je kan er steevast voor kiezen om alleen in restaurants te eten waar een speelhoek of een speeltuin is. Je keuze wordt dan wel meteen beperkt en soms heb ik het gevoel dat dergelijke speelruimtes het lawaai en het drukke rondcrossen net in de hand werken.

Soms wagen we het er dus op en stappen we stoutmoedig – gewapend met kleurboek en tablet – een “gewoon” restaurant binnen, soms zelfs ééntje zonder kinderkaart.

Helaas is er in dat soort restaurants soms weinig begrip voor kinderen die in het leerproces nog steken laten vallen. Nochtans zijn er volgens mij ook nog best wel wat volwassenen die het moeilijk hebben om geduldig en beleefd te wachten op een bord vol lekkers.

Maaaaaaarrr….dat gezegd zijnde: het is soms best ook eens leuk om op restaurant te kunnen gaan zonder dat je bang moet zijn dat je kinderen zich niet gaan gedragen of duidelijker omschreven, “den aap gaan uithangen”.

Toch wil ik de kinderen ook niet altijd thuis laten.

Laat ze nu net daar een oplossing voor gevonden hebben bij SensUnik. Wij aten op een zaterdagavond bij SensUnik, Molenstraat 69, 2018 Antwerpen.

sfeer-def

Het restaurant

Het restaurant omschrijft zichzelf als volgt:

“Restaurant SensUnik, waar alles in dienst staat  van de thuissfeer en de gezelligheid, waar topmerken als Staub actief meewerken aan een lekkere, authentieke keuken, waar gezinnen met kinderen een meer dan gewone aandacht krijgen en waar ook zakenmensen zich helemaal thuisvoelen.

Een restaurant dat zich voortdurend vernieuwt, heruitvindt, aanpast aan de tijdsgeest en aan de lifestyle van de gasten. Dat is wat SensUnik nu al 25 jaar zo uniek maakt. De hartelijke keuken voor elke dag, gekenmerkt door eerlijke kwaliteitsproducten, geserveerd in een warme huiskamersfeer, is en blijft de mission statement van SensUnik. Maar voor gezinnen met kinderen is ook die andere eigenschap van SensUnik heel belangrijk: de speciale aandacht voor de kids! SensUnik stelt een aparte speel- en eetruimte ter beschikking waar de kinderen zich volop kunnen uitleven, weliswaar onder het toezicht van animatrices.”

Het concept

Het concept zit als volgt in elkaar:

 • Bij je aankomst in het restaurant, word je vriendelijk ontvangen;
 • De namen van de kinderen worden op een sticker genoteerd en op hun kledij geplakt;
 • Je kiest een kids-formule (1 drankje) of een kids-formule max (onbeperkt drank en een speelgoedje inbegrepen) voor 2 euro meer;
 • De sticker vermeldt voor welke formule je koos;
 • De kinderen kiezen wat ze graag willen eten. De mogelijkheden staan op borden vermeld aan de ingang;
 • Nadien kan je kinderen naar de speelruimte brengen en ga je zelf aan tafel;
 • In principe blijven de kinderen boven: ze eten boven, krijgen daar drinken en worden begeleid door animatrices;
 • Als je kind echt graag naar beneden wilt, wordt hen dat uiteraard niet geweigerd. Ze worden naar de tafel van de ouders gebracht. Het nummer van de tafel staat ook vermeld op de sticker.
 • De ouders kiezen à la carte of voor een menu -formule. Vanaf 8 personen, wordt er gevraagd een menu per tafel te nemen.

kaart-def

De beleving

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er wat twijfelachtig tegenover stond. Ik vind tafelen met de kinderen (meestal) best gezellig. En zouden de Kabouters wel boven willen blijven?

Het leek er op alsof ik gelijk zou krijgen. Nog voor we ons aperitiefje kregen en onze bestelling konden plaatsen, werd KabouterV al wenend naar beneden gebracht door één van de animatrices. “Ik wil bij jullie eten, ik wil niet boven blijven”.

Ik ben dan even mee naar boven gegaan en ben samen met hem naar het toilet geweest, in de “verboden toegang voor ouders” – area. Ik dacht dat verlatingsangst iets was voor baby’s en peuter, maar dat was buiten KabouterV gerekend.

Ik bleef wat rondhangen en keek even toe terwijl hij enthousiast “mama mama mama, kijk eens riep”. Echt strikt is het O.N.T. beleid niet! Toen zag ik dat het goed was en deed KabouterV hetzelfde.

De speelruimte was echt tof ingericht. Een leeshoek, een tv – hoek, een klimrek, een keuken om te eten, ballonnen à volonté…alles er op en er aan. Omdat de speelruimte O.N.T. is, durfde ik er niet meteen foto’s te gaan nemen. Dat kunnen jullie kinders nog zelf ontdekken.

kids-def

Voor de kinderen worden de typische kindergerechten geserveerd, voor de volwassenen is er een kaart met heel wat lekkers: zowel klassiek als modern. Een vol-au-vent, een classic burger, maar ook zalmtartaar en een tonijnburger.

eten-def

Het smaakte, de borden werden leeggeten en nadien vertrok iedereen goedgevuld en goedgemutst naar huis.

En we waren blijkbaar niet alleen…

reactie-def

Een aanrader voor wie eens zorgeloos wil tafelen, de kinderen daarbij kan missen maar hen toch niet te ver uit de buurt wil hebben. En de kinderen? Die heb ik in elk geval niet horen klagen…

 

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

2 Reacties

 1. Myriam
  25 oktober 2016

  Leuk?

  Beantwoorden
 2. Joke (The Needle Of Choice)
  31 oktober 2016

  klinkt tof! Ik had ook zo mijn bedenkingen toen ik het voor het eerst hoorde, maar misschien moet ik die maar laten varen precies!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: