fbpx

Leuke adresjes in Antwerpen

De voorbije maanden kwam ik geregeld in Antwerpen terecht. Vanop de randparking is het steeds een eindje om in ’t Stad te geraken, maar ik maakte wat graag de verplaatsing.

Benieuwd wat voor leuks ik er allemaal heb uitgespookt?

Ik vind nu niet meteen dat ik in Aarschot aan het einde van de wereld woon, doch elke Antwerpenaar met enig gevoel voor patriotisme – of hoe heet dat als het om steden gaat – zal bij hoog en laag beweren van wel.

Toegegeven, een uitstapje naar Vlaanderens zelfverklaarde Metropool, is altijd plezant. En de voorbije weken was ik er meerdere keren.

Ik wil met jullie graag de adresjes delen die ik tijdens mijn bezoekjes aan ’t Stad heb ontdekt.

Een ‘mini-mini-mini-mini-mini-mini-mini-mini’ –  greep uit al het hips dat Antwerpen ons ongetwijfeld te bieden heeft, ik weet het, maar voor mij alvast het vermelden waard.

*1 M.A.C. Pro Store

Adres: Schrijnwerkersstraat 21, 2000 Antwerpen

Wacht, stop al maar met lachen. Er is wel degelijk ook een M.A.C. – store in Leuven. Wel geen ‘pro’, een gewone. Alleen heb ik in tegenstelling tot de winkel in Antwerpen, nog niet het genoegen gehad daar binnen te wandelen voor advies.

In Antwerpen heb ik dat al wel gedaan, samen met één van mijn besties. Die bestie in kwestie (oh my god, die had ik zelf niet zien komen) trouwde in september en vroeg mij haar te schminken op de grote dag. Best een zware verantwoordelijkheid, maar de bestie wist uiteindelijk perfect wat ze wilde: oogschaduw en eyeliner van bij M.A.C.. Ze heeft dan ook een goede smaak.

Lang verhaal kort, we zijn bij M.A.C. uitstekend geholpen door één van hun artists. De bride-to-be werd volledig opgemaakt.

In tegenstelling tot een visagiste in een niet nader genoemde keten op de Meir *humm* nam de artist van M.A.C. haar tijd, gaf ze erg veel uitleg en liet me na elk zorgvuldig aangebracht laag uitgebreid foto’s trekken. Resultaat: een eigen tutorial voor op de grote dag en een super blije bruid.

mac-def

Dank u, M.A.C. Pro Store Antwerpen!

*2 De vaarten van Flandria

Adres: Londenbrug, Londenstraat, Antwerpen

Van een huwelijk naar een verjaardagsfeest, meer bepaald de 60ste verjaardag van mijn schoonmoeder. Om haar verjaardag op een gepaste manier te vieren, plande ze een familie – uitstap naar Antwerpen.

Ze koos voor de lange havenvaart van Flandria, de rederij die sinds kort in handen is van Gertjeeuuh en collega’s.

We hadden erg veel geluk met het weer en konden de hele boottocht op het bovendek zitten. De vaart duurde zo’n 2,5 uur, wat voor de kinderen eigenlijk nét iets te lang was. Gelukkig bracht de tablet op dat moment raad.

Het pareltje van de tocht: het nieuwe havengebouw van Zaha Hadid. Ik ben geen architect en geen bouwkundige, misschien trekt het voor de kenner op niets, maar dàt vond ik nu eens een schoon gebouw se!

havenvaart-def

*3 Het dak van het M.A.S.

Voordat we inscheepten op de Flandria, brachten we eerst nog een kort bezoek aan het M.A.S.

Zonder toegang te betalen, word je per roltrap helemaal naar het bovenste verdiep van het museum gerold.

En daar heb je een magnifiek uitzicht, ’t Stad op haar best.

uitzicht-def

*4 Sens Unik

Adres: Molenstraat 69, 2018 Antwerpen

Geen manier beter om een gezellige familie – uitstap af te sluiten dan met een lekker etentje. Zo geschiedde.

We gingen eten bij Sens Unik.

Omdat het restaurant zich specifiek richt op gezinnen/families met kinderen en eigenlijk haar hele concept daar rond heeft opgebouwd, vertel ik je in mijn post van volgende week graag uitgebreid over dit restaurantbezoek.

Het adres van het restaurant kon echter niet ontbreken in deze post.

dav

*5 Salon de Thé Claude

Adres: Hendrik Conscienceplein 5, 2000 Antwerpen

De derde gelegenheid om Antwerpen onveilig te maken, kwam er met het vrijgezellenfeest van mijn zusje. Ze trouwt op 05.11.2016. Mijn outfit is zo goed als in orde, alleen nog nylons en een ketting. Dat ter zijde.

Om de laatste maand van mijn zus als ongetrouwde vrouw goed in te zetten, trokken we voor een dagje naar ’t Stad. Een lunch, een stadsspel en een diner: dat waren de hoofdingrediënten die overgoten werden met een sausje van haalbare opdrachten en een minion – onesie.

Het thema van de dag was Groot-Brittanië. Mijn zus heeft enkele maanden in Oxford gestudeerd en dat heeft zo zijn sporen nagelaten.

Wat is er meer Brits dan een high tea? Niets, daarom maakten we een reservatie bij Salon de Thé Claude.

Heerlijke sandwiches, scones en gebakjes in een gezellig kader. Ideaal voor mijn zus om écht bij te praten met haar vriendinnen.

salondetheclaude-def

*6 Bia Mara

Adres: Maalderijstraat 1, 2000 Antwerpen

Omdat we ’s middags als uitgebreide gegeten hadden, zochten we voor het diner iets eenvoudig zonder veel gedoe. Mijn zus is namelijk eerder het pizza- en spaghettitype: basic en lekker, meer moet dat niet zijn.

We dachten eerst aan hamburgers, maar tijdens een nachtelijke surfsessie botste ik op de website van Bia Mara. Na de gourmet burgers en de hippe hotdogs, brengt Bia Mara fish and chips van een hoger en trendy niveau.

Het motto “hoe vettiger, hoe prettiger” is misschien wel wat van toepassing op dit concept, maar het was ook wel écht lekker. De volgende keer ga ik vooral terug voor de sides.

bia-mara-def

Heb jij nog een leuke adresje dat je met ons wil delen?

 

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

1 Reactie

  1. Madelief
    18 oktober 2016

    Super bedankt voor de tips! Altijd leuk om de ervaringen van een ander te lezen en er zelf iets van op te steken. Alvast heel benieuwd naar jouw sens unik- ervaring. Kindvriendelijke restaurants zijn nu eenmaal ‘hard to find’ hier bij ons in de buurt. Ik wil er dus gerust even voor naar ’t stad komen ;-).

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.