Zet die mannen in hun hemd: Theo voor mannen

De man draagt hier standaard kostuum, hemd en das als werkuitrusting, maar een hemd voor hem maken deed ik nog niet. Een patroon met een aanpassende snit leek immers nog niet te bestaan.

De pasvorm

Hoewel ik al enkele patronen van mannenhemden zag verschijnen, kon geen enkel exemplaar mij bekoren omwille van de pasvorm.  Hier komen alleen aansluitende modellen in de man zijn kast en dus bespaarde ik mij de maakmoeite.

Maar Zonen 09 heeft voor elk probleem een oplossing.  Zo ook voor de moderne man: een hemd met een perfecte pasvorm naar wens;  Voor mannen die het wat minder slim fit willen, kan je kiezen voor een recht model of met plooi voor nog wat extra ruimte.  Heb je het liever slim fit, dan voorziet het patroon ook 2 coupenaden op het rugpand.

U kan al raden welke keuze ik maakte. 😉  Theo voor volwassenen Zonen 09

De stof

De stofkeuze werd bepaald door de man zelf.  Hij werd op een weekendje Gent meegesleurd naar een zéér plezant feestje op het mooie Zonen 09 HQ én de dag nadien ook nog eens naar De Stoffenkamer.  Gelukkig staat er in De Stoffenkamer een stoel voor meegesleurde mannen van vrouwen met keuzestress.  Haha.  Toch gaf ik hem ook de opdracht om een stof te kiezen voor zijn eerste hemd.  Het feit dat het bij zijn blauw kostuum moest passen, deed hem voor deze mooie stof van Robert Kaufman gaan.  Theo voor mannen Zonen 09

Het testpatroon

Als deel van het Zonen 09 testersteam mocht ik met het testpatroon aan de slag.  Ik koos voor de optie ‘klassieke kraag’, ‘klassieke mouwsplit’ en ‘coupenaden’.  Zakjes liet ik achterwege, wegens onbestaande op zijn andere gekochte kostuumhemden.  Theo voor mannen Zonen 09 volwassenen

Het resultaat deed mijn hart sneller slaan, zot schoon vind ik het.  Alleen had de man nog 1 opmerking bij dit testhemd.  Hij vond de gewone kraag nog wat te groot naar zijn zin.  Persoonlijke smaak weer natuurlijk.  De hemden die in zijn kast hangen hebben allemaal een klein kraagje, dus dat viel hem op.
Aangezien de mannen het hemd moeten dragen is hun inbreng dan ook van redelijk groot belang.  Sharon van Zonen 09 heeft dan ook een zéér goed luisterend oor en voorzag in het definitieve patroon nog een derde kraagoptie: de moderne kraag, naast de retrokraag en de klassieke kraag.

Wat zit er in het patroon?

Het patroon bevat alles wat je van een Zonen 09 patroon mag verwachten: duidelijke instructies met stap-voor-stap foto’s die je moeiteloos door elke mouwsplit loodsen.  klassieke mouwsplit Theo Zonen 09

Bovendien vind je op de website ook nog een GRATIS te downloaden aanpashandleiding zodat een goed passende Theo voor elke man mogelijk is.  Die afhangende schouders, bierbuiken, gespierde armen of… vormen geen hindernis meer.  

De Theo samengevat volgens Zonen 09:

 • maat 46 tot en met 60 = 8 standaard + 8 small maten vanaf borstomtrek 92 cm tot en met 120 cm
 • een rugplooi of rugnepen
 • een moderne, klassieke of retro kraag met bijhorende kraagvoet
 • korte mouwen of lange mouwen
 • manchetten met een klassieke of Amerikaanse mouwsplit
 • een opgestikt borstzakje of gebiesd zakje
 • klassieke knoopsgaten of gepassepoileerde knoopsgaten
 • uiteraard ook de typerende en creatieve ‘hoekjesversie’

U raadt het al. Een tweede stofje ligt hier al geduldig te wachten op een nieuwe Theo.  Eentje met de moderne kraag deze keer.

Je kinderen zien rondhuppelen in je eigen creaties is één ding, maar je man naar zijn werk zien vertrekken met je creatie… het doet wat met een vrouw. <3 Bloggen erover trouwens ook 😉

Patroon en stof:

↑↓Doe Design Turquoise – Robert Kaufman bij De Stoffenkamer

↑↓Theo voor mannen – papieren versie of digitale versie

 

43 thoughts on “Zet die mannen in hun hemd: Theo voor mannen

 1. Wel zeg, ben ik hier jaloers op uwe vent, dat hij er zo knap uit ziet in pak en zelfgemaakt hemd! Die van mij gaat in zijn t-shirt werken, Hoewel ik meer voor hemdjes ben…
  Een schoon exemplaar!

  1. Dat is vooral fijn voor zijn collega’s. Zelf heb ik er niet zo veel aan en in het weekend draagt hij dan ook bijna nooit hemden. 🙂

 2. Waw, superknap!
  Ik was ooit eens met een hemd gestart voor de echtgenoot, en bij een tussentijdse pasbeurt bleek hij 2kg verdikt… Beetje trauma dus, en nog geen idee of ik nog een poging waag, maar als dat zo is, dan wordt het een Theo.

 3. <3 Sowieso punten voor de goede smaak van het ventje, ik ben absoluut dol op dat stofje!!
  Maar wauw, wat een totaalpakket, je hebt dat goed gedaan An! Een pracht van een hemd <3

 4. De stofjes die ik een jaar geleden kocht voor een mannenhemd zijn misschien niet meer helemaal in. Maar zo te lezen was het wel allemaal het wachten waard. Bedankt voor de duidelijke review. Ik ga dadelijk op ‘bestellen ‘ klikken se.

 5. Wat een plaatje An! En als ik dat zo hier en daar lees zitten we over een klein jaar in Vlaanderen met een après-Theo-lancering babyboom… Mwoehaha :-). Merci voor alle input en dit schone resultaat. Love it!

 6. Chique hemd! Ik maakte er onlangs 1 voor Nik uit Knipmode en besloot toen, na meer dan 12u werk eraan gehad te hebben, dat dat het eerste en laatste hemd zou worden voor hem 😀

 7. Alles went na verloop van tijd 😉 en ik geniet ondertussen van al die prachtige hemden die ik vandaag zag verschijnen ! Zeker jouw exemplaar in combinatie met das en kostuum … prachtig !!!

 8. Prachtig!! Echt een superstofje gekozen!

  Ik vreesde een beetje dat mijn man zijn figuur niet bij het Zonen09 patroon zou passen, maar blijkbaar dus wel… een echte hemdenvent hier, dus het zou super zijn voor hem eentje te kunnen maken. Hopelijk zie ik een van dezer dagen ook een minder strak lijf in een Theo om zeker te zijn dat het zijn ding gaat zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *