Als een vis in proper water

Laat me een mooi katoentje zien en ik wil er onmiddellijk een Theo uit maken.  Zo ging het ook enige tijd geleden toen ik gevraagd werd of ik slow ambassador wilde zijn voor Manel.  

meanwhile below the surface ManelDaar moest ik zelfs niet over nadenken.  Ik maakte al even kennis met Manel via haar blog.  Manel ontwerpt stoffen en behang volgens het principe van slow fashion:

  • geen uitbuiting: alles wordt in Berlijn gedrukt in goede omstandigheden
  • geen afval: er wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt.  0% afval is het streef doel.  Doordat de stoffen in Duitsland gedrukt worden, worden transportkosten gereduceerd.
  • geen chemicaliën: de inkten zijn op waterbasis zonder chemicaliën, goed voor de huid en de natuur
  • geen dumpingprijzen: geen grote afnames en geen lage lonen betekenen een wat duurder eindproduct

meanwhile below the surface Manel slow fashion

Heb je zelf een leuk idee, dan kan je bij Manel ook terecht.  Olu, het creatieve brein van Manel, betrekt je graag bij het ontwerpproces.  Eindeloze mogelijkheden dus.

Het stofje met goudvissen trok dus meteen de aandacht.  Het kreeg de leuke naam ‘Meanwhile below the surface‘. Ik mocht met 1 yard (+/- 91 cm) aan de slag gaan.   De stof aanbevelingen voor Theo zijn iets ruimer en dus ging ik al op zoek naar een mooi contrasterend katoentje voor de accenten.  Ik ging voor aqua, want vissen zwemmen nu eenmaal in water.  

Uiteindelijk zou ik het contraststofje niet nodig gehad hebben, want ik kreeg er vlot een Theo met korte mouw uit in maat 122 smal.  Alleen om de print te laten doorlopen, had ik stof te kort.

De aqua wilde ik toch graag houden, omdat het zo mooi combineerde en wat UMPF aan het katoentje gaf.  Ideaal voor mijn pittige zoon.  De mouwen werkte ik af met boordstof, volgens haar werkwijze.  Zo krijgt het een wat sportievere look.

Het enige nadeel van het accent stofje was het doorschijnen door de witte stof.  Ik ben duidelijk niet gewoon om met lichte katoentjes te werken.  De naadwaarde tekende af op de donkerdere onderkraag. Bijknippen en vlieseline bleken een snelle en gemakkelijke oplossing.  

Deze stof sluit dus ideaal aan bij mijn invulling van de KidsClothesWeek.  ‘Future’ betekent voor mij zorg dragen voor de toekomst door gebruik te maken van propere stoffen, dat kon je hier al lezen.

En oh, wat hou ik van het eindresultaat.  Ik zag mijn zoon nog maar weinig in wit, maar het staat hem geweldig. Communiegerief eigenlijk, al is dat pas volgend jaar aan de orde.

De zoon voelt zich er als een vis in het water in.  In proper water, welteverstaan.

Stof en patroon:

↑↓Meanwhile below the surfaceManel ↑↓ aqua katoentje – Camelot bij Habiba ↑↓ aqua boordstof – Pauli stoffen

↑↓ Theo – Zonen 09 ↑↓ maat 122 s


Wat je misschien ook graag leest?

A domi for the future


Wat anderen schreven:

Wear your own brand – door JoChapeau

Slow Ambassador Manel Prints – door Lily & Woody

Manelprints, dino and tools – door Fruits de Mère

•Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.  

 

 

 

 

22 thoughts on “Als een vis in proper water

    1. hela hela, nie lachen met glitter-interpretaties hé 🙂 , nee, effe serieus, ben je van wordpress naar blogspot gegaan? want je linkje werkt niet. Zo als ik op je naam klik, word ik doorverwezen naar een wordpress-adres waar ze je niet kunnen vinden, terwijl ik zeker weet dat je een leuke blog hebt, maar dan op blogspot.

  1. inderdaad communiegerief. jongens en wit, een combi die je niet zo vaak ziet (daar heeft het geslacht eigenlijk niet eens vreselijk veel mee te maken, voor meisjes gaat dat er even goed op), maar het gaat hem vreselijk goed af

  2. prachtig hemdje!! Ik vind de visie van Manel echt super en de prints zien er ook altijd geweldig uit! Leuk dat er op deze manier nog eens extra aandacht aan geschonken wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *