85 jaar – tijd voor een leesbril knijpetui

Mijn Bomma verjaarde deze week.  Dat moet gevierd worden. Maar wat geef je cadeau aan iemand die 85 jaar wordt?  Een leesbril knijpetui natuurlijk.

Sinds Mieke met haar webshop K-bas begon, kocht ik er nog niets. Ik bezocht haar website al vaak, maar andere projecten verdringen hier – om één of andere reden – steeds de tasnaaiprojecten. En dus klikte ik steeds weg. De Sewing Sunday bracht daar gelukkig verandering in.  Mieke had een selectie uit haar webshop mee waaronder kurkleer, kraft-tex en knijpframes.  Ik bracht een stuk kraft-tex en een paar knijpframes mee naar huis, zonder verder plan.knijpetui bril k-bas

Maar als je Bomma 85 jaar wordt, dan moet je al eens diep nadenken waarmee je haar een plezier zou kunnen doen.  Koppen met foto’s van de achterkleinkinderen heeft ze ondertussen al genoeg en bloemen zijn zo vluchtig.  Tot ik plots aan die knijpframes dacht.  Ideaal om een leesbriletui te maken, want een leesbril heeft ze altijd op zak.  Bovendien zijn die dingen pure nostalgie.  Toen ik kind was, kreeg je die volgens mij standaard bij de opticien.img_0376

kraft-tex en knijpframe

Er bleef nog een overschotje kraft-tex over van een al geknipt project.  Net genoeg voor het zakje.
Ik vertrok van uit de tutorial van het knijpportemonneetje maar maakte het patroondeel langer zodat er een bril in zou passen. Volgende keer mag ik het nog iets langer knippen, want nu is het toch wat nipt.  Het Petit Panneke is ook een overschotje.  Ik verstevigde de binnenstof met Vlieseline H640 zodat de bril zeker niet beschadigd raakt als die in haar handtas zit.  knijpframe bril etui k-baskraft-tex leesbril knijpetui

Het naaien met de kraft-tex verliep vlot na het natmaken, al had ik wel wat kracht nodig bij het keren.  Gelukkig liet ik mijn keergat voldoende groot.
Ik ben benieuwd alvast naar de duurzaamheid van het materiaal. Binnenkort kan ik het zelf uittesten, als ik dat geknipte project nu eindelijk eens in elkaar zet.  Wordt vervolgd…

En voor personen die niet zo handig zijn met de naaimachine: binnenkort kan je kant-en-klare knijpportemonneetjes kopen bij K-Bas. Een ideaal geschenk voor iemand anders, of jezelf. 😉

Stof en patroon:

↓↑Buitenstof – Kraft-tex bij K-Bas ↓↑ knijpframe 10 cm – bij K-Bas ↓↑Binnenstof – overschotje uit eigen kast

↓↑Patroon – knijpportemonneetje ↓↑ verlengd


Wat anderen schreven:

Tips over naaien met Kraft-tex – bij K-bas

Een Lili in Kraft-tex – bij Mam C

 

4 thoughts on “85 jaar – tijd voor een leesbril knijpetui

  1. De bomma zal geniet hebben van haar cadeautje en ze zal elke keer heel fier kunnen vertellen dat het etui’ke speciaal voor haar gemaakt werd. Volgende keer een bijpassend portemonneeke, een make-uptasje, een sakosjke, … tot ze haar eigen persoonlijke collectie bezit 😉
    (Dankjewel voor de vermelding! xxx)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *