fbpx

Itsy bitsy spider… over een Spider-Man verjaardagsfeest!

Deze week vieren we de 4e verjaardag van de Kabouters. Hiep hiep!

Dit weekend vierden we al samen met de familie en als thema voor hun verjaardagsfeest kozen ze voor Spider-Man.

Een vrij voor de hand liggend thema voor mijn 4 – jarigen: Spider-Man is de ultieme superhero en als hij in één of ander dubieus YouTube filmpje met Elsa trouwt, kan er een bom naast hen ontploffen zonder dat ze verpinken. ‘Gelukkig blijft het nog bij trouwen’, denk ik dan maar zo. Ik zag ooit ook wel eens hoe een roze Spiderman door het toilet gespoeld werd door the Joker…een erg vreemde ervaring was dat.

Een verjaardagsfeest in Spider-Manthema dus. Op Pinterest kan je – uiteraard – heel wat ideetjes op doen voor versieringen, snacks en ‘all sort of Spiderman – requirements you need’.

Ik beperkte me echter tot enkele ideetjes voor een kroon (voor het kleurenschema, al lag dat nogal voor de hand) en een spinnenversiering. Het was moeilijk om me in te houden, want ik zou van pinteresten een full – time job kunnen maken.

Geen Spider-Manfeest zonder spinnen:

making-of-the-spider-def
De originele pin en mijn interpretatie er van, in 2 exemplaren. Ik zie dat de ballon eigenlijk omgekeerd hing en de ogen voegde ik toe om de spin minder akelig te maken. Ik wilde namelijk niet dat mijn gasten onmiddellijk rechtsomkeer zouden maken.

De Kabouters vonden de spinnen ge-wèl-dig. Echt een topper dus, deze luchtspin.

Geen verjaardag zonder kroon:

making-of-the-crown-def
Ik kocht wat foam in De Banier en vond een patroon op firstpalette.com, maakte het wat breder dan voorzien om meer plaats te hebben voor versiering en plakte bijna mijn vingers aan elkaar. Oh ja, en een retro – latje is een must om goed te kunnen meten. De centimeters waren toen preciezer 😉

De kronen zagen er uiteindelijk zo uit:

De Kabouters waren er erg blij mee, weer een schot in de roos.

En de rest van het feest?

Dat zag er ongeveer zo uit:

overige-decoratie-def
Ballonnen in blauw, rood en zwart. Spiderman – maskers op de kindertafel met bijhorende bordjes en servetten, besteld op maakmijnkindblij.nl. Voor de volwassenen ook een servetje. De blauwe, papieren tafellakens zijn – nog steeds – een overschotje van de babyborrel. (Ja, van de baby’s die nu 4 worden…*humm*)

Het weer was goed, de BBQ stond aan en we aten een ijsje als dessert. (Van ’t Ijshoorntje, yummie!)

Ik denk dat de Kabouters in elk geval genoten hebben van hun Spider-man feest.

En denk er aan: “With great power, comes great responsibility” 😀

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Patricia
  13 september 2016

  Jawadde – ge hebt uw best gedaan! Zo mooi! Lang leve Pinterest!
  Maar chance dat onze kleine er niet bij was, die heeft ondertussen een bijna panische angst (met de bijhorende nachtmerries) ontwikkeld van spinnen. De schuldige – een documentaire die meer dan een jaar geleden toevallig opstond toen hij voorbij kwam over springende spinnen in het amazonewoud. 🙁

  Beantwoorden
 2. Ellen Naait
  13 september 2016

  Gelukkige Verjaardag aan al die kabouters!
  en wat een leuke kroon en versiering!

  Beantwoorden
 3. Joke (The Needle Of Choice)
  17 september 2016

  Ow zeker, alles in thema! Die kronen, zalig! Echt heel tof gedaan, te geloven dat de jongens blij waren!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: