Er boenk op!

Sommige stofjes passen gewoon zo hard bij mensen die je kent, dat je ze moet kopen.  Dit stofje is er zo eentje.  Het lag al lang te lonken in het virtuele winkeltje van Liesellove.  Toen ze aankondigde ermee te stoppen kon ik niet anders dan dit stofje te adopteren.Het plan was om er een tas van te maken voor de vriendin haar verjaardag.  Maar welke dan?  De zoektocht begon, ik vroeg de tassenmadam herself, haar raad en besloot na laaaaaaannng twijfelen toch maar te gaan voor de Poolside Tote van Noodlehead. Lekker groot en dus zo multifunctioneel mogelijk.
poolside tote noodlehead

De patronen van Noodlehead kende ik al van deze tas, mijn werkkabas en ik ben er zéér tevreden over.

Ondertussen is de tas eindelijk afgegeven al heb ik haar verjaardag niet gehaald.  Maar binnen de maand telt ook nog, nietwaar?

De enige wijziging die ik doorvoerde aan het patroon is aan de hengsels.  Ik gebruikte hiervoor tassenband in plaats van de stof zelf.  Lekker stevig.  Helaas, blijkt nu dat er door het gewicht toch een hengsel loskomt, dus zal ik hem moeten terugroepen wegens een fabricagefout zodat ik hem kan repareren. Gelukkig hebben ook multinationals hier al eens last van. 🙂
poolside tote Noodlehead

Ik begon aan de tas op het naaiweekend en kocht daar van Fien een stuk Fast2Fuse over. Dat is een versteviging die aan beide kanten kleeft. Je stopt het tussen de voering en buitenstof op de bodem zodat deze mooi vormvast blijft en niet meer verschuift. Handig, maar spijtig genoeg héél moeilijk te vinden.

En net nu ik deze post plande, kwam gisteren Sisko By Mieke met haar verse webshop op de proppen: K-Bas.  De webwinkel waar je alles vindt voor het maken van tassen en dus ook Fast2Fuse.  Als dat niet fantastisch is.

Stof en patroon:

↑↓ badmintonstof – Liesellove ↑↓ binnenstof – Ikea ↑↓tassenband – Madeline De Stoffenmadam

↑↓ Poolside Tote – Noodlehead

↑↓ aanpassingen ↑↓ hengsels in tassenband ipv stof.


Wat je misschien ook graag leest:

Supertote met Zonen 09 fabric


Wat anderen schreven:

Mijn eerste workschop Poolside Tote – PiekeWieke

Nog ééntje en dan stop ik – Jace Did It!

Poolside Tote – Mirameisjesenbriekieboys

Bag for life – Poolside Tote for Deborah – Bouquet of buttons

 

8 thoughts on “Er boenk op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *