fbpx

Een zwemzak voor een zwemmer

Hij staat al eventjes op de wachtlijst van de zwemschool, KoterA. Maar langzaamaan komt hij hoger en hoger op de lijst.  Zijn broer gaat al even naar de zwemschool en kreeg toen hij begon een zwemzak.  Nu de zwembadintrede van KoterA naderbij komt, werd het tijd voor mij om er in te vliegen.

zwemzak zo geknipt

KoterA koos het stofje voor zijn zwemzak vorige zomer al uit. Het werd een onderwaterwereld van Elizabeths Studio. Het andere stofje diepte ik op uit mijn stoffenkast. Ik kocht het ooit tweedehands.

Het patroon komt uit Zo Geknipt.

DSC_0361

Over de binnenkant had ik vorige keer mijn hoofd al gebroken. Die moest zeker tegen water kunnen, maar in gelamineerde katoen vond ik niets bijpassend. Uiteindelijk dacht ik aan de overbroekjes bij de herbruikbare luiers die ik ooit gebruikte voor KoterA. Deze zijn gemaakt van PUL (Polyurethane Laminate) en zijn ideaal om nattigheid tegen te houden. De buitenkant voelt aan als stof. De binnenkant heeft een laagje plastic. Het rekt zelfs een beetje. Ik bestelde de PUL uiteindelijk bij Fabric.com in een oranje kleur.

Bij de vorige zwemzak heb ik serieus gesukkeld met het stikken van de PUL omdat het plastic laagje wat stroeft. Na wat nadenken besloot ik er een strook papier tussen te leggen en het zo vast te stikken. Zo ging het uiteindelijk erg vlotjes. Het papier is nadien ook gemakkelijk te verwijderen.

zwemzak collage

De koord wilde ik ook in het oranje, maar dat vond ik niet direct. Uiteindelijk kocht ik gewoon katoenen natuurkoord in de veritas en verfde die oranje in de wasmachine. Probleem opgelost.

DSC_0396

De zwemzak werd compleet gemaakt met de aanschaf van een nieuwe zwembril… et voilà… KoterA is er klaar voor. Hopelijk moet het zwemzakje niet te lang meer aan de kapstok wachten.

GIVE AWAY!!

Ondertussen zijn we ook al een maand aan het bloggen. Tijd voor een echte give-away!!! Wil je ook kennismaken met de PUL maar heb je geen zin in een overzeese bestelling? Dan heb ik goed nieuws. Ik heb nog een stuk oranje PUL over. Je krijgt er nog de voering van een ZoGeknipt-zwemzak uit.

Hoe maak je kans?

 1. Like onze facebookpagina en volg ons evt. op onze andere sociale mediakanalen.
 2. Laat onder dit artikel een reactie achter.
 3. Wie ons volgt op Bloglovin’ gaat een tweede keer in de pot.
 4. Op donderdag 29 januari trekt een onschuldige koterhand een naam.  Houd onze facebookpagina dus zeker in de gaten!

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Liesbet Rombaut
  24 januari 2015

  Ik volg via bloglovin en facebook en doe graag mee!

  Beantwoorden
 2. Nathalie
  26 januari 2015

  Ik heb eens een trui die afgebleekt was door spetters javel opnieuw gekleurd met dylon textielverf. Goed resultaat voor de trui, maar nu moet ik hem telkens apart wassen of heel de was ziet blauw. Heb je daar toevallig een oplossing voor? Zo ja, dan hoor ik het graag! Zo neen, pas dan op wanneer je de zwemzak zou wassen, of je krijgt misschien oranje vlekken op je mooie onderwaterwereldstofje, en dat zou zonde zijn

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   26 januari 2015

   Tot nu toe heb ik dat nog niet gewassen, dus daar heb ik nog geen ervaring mee. Naar het schijnt helpt een azijnbad wel tegen kleurdoorlopen. Merci voor de waarschuwing!

   Beantwoorden
 3. Leen Thijs
  26 januari 2015

  Oh Mooie zwemzak en slim idee van het koordje te kleuren! Ik wil eens met PUL werken, zou graag eens herbruikbare luiers proberen te maken voor ukkepuk 2, die komt in de zomer! 😉

  Beantwoorden
  1. Leen Thijs
   26 januari 2015

   Oja en je hebt er een volgertje bij op bloglovin’ ! 🙂

   Beantwoorden
 4. Elfie
  27 januari 2015

  Ik volg ook … winnen zou leuk zijn om ook zo een zwemzak te maken

  Beantwoorden
 5. Bieke
  28 januari 2015

  Facebook, Bloglovin… Allemaal checkcheckcheck. Diene van ons gaat ook zwemmen en mag ook eens een nieuw zakske hebben! Tof!

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   28 januari 2015

   Merciekes!

   Beantwoorden
 6. […] turnzak is de vereenvoudigde versie van de zwemzak uit Zo Geknipt. Een tof patroontje dat er direct zo professioneel uitziet door die nestelogen.  De […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.