Supertote met Zonen 09 fabric

Op de fabriclaunch van Zonen 09 kon ik niet weerstaan aan al dat moois van Sharons eerste mini-collectie. Ik kocht één van de drie katoentjes uit de reeks. Nog voor de stof voor mij geknipt werd, wist ik al wat ik ermee ging maken. Een nieuwe werkkabas voor volgend schooljaar.Een klein beetje voorbarig want het vorige schooljaar was nog niet afgelopen, maar wanneer ik enthousiast ben, ben ik niet te houden. Het patroon werd de Super Tote van Noodlehead. Ik maakte er al eerder twee.

Een werkkabas moet voor mij kunnen sluiten met een rits en ze moet voldoende groot zijn om mappen en verbeteringen in te kunnen stoppen.  De supertote heeft dat allemaal!

IMG_2392 edited

Het buitenstofje werd dus de ‘Stickly Rockers‘ van Zonen09.  Als accent aan de voorzak gebruikte ik dit keer niet alleen paspel, maar ook de zelfkant van de stof.  Een beetje reclame voor de 100% biologische katoen met GOTS-label kan nooit kwaad.  🙂stickly rockers zonen 09 noodlehead DSC_0565_edited-1 DSC_0582_edited-1

Voor de binnenkant gebruikte ik een tafelkleed uit de Zeeman dat hier al lang in de kast op een bestemming lag te wachten.  DSC_0572_edited-1 DSC_0575_edited-1

Ik verstevigde de tas met Decovil Light maar daar ben ik toch niet zo tevreden van. Er komen meer kreuken in de stof. De vorige Supertote die ik maakte, verstevigde ik met H630 en daarbij had ik dit niet.  We hebben dus weer wat bijgeleerd.DSC_0587_edited-1 noodlehead super tote

De test met de dikke ringmap werd goed doorstaan.  Ik kan er volgend jaar invliegen.  Maar eerst ga ik toch nog wat genieten van de vakantie.DSC_0612_edited-1

Stof en patroon:

Buitenstof: Stickly Rockers – Zonen09fabrics ↑↓ binnenstof: tafellaken – bij Zeeman ↑↓  Super Tote – Noodlehead

8 thoughts on “Supertote met Zonen 09 fabric

  1. Moar zo tof An! Echt geweldig om te zien hoe je de zelfkant erin verwerkt hebt. Ik blink van trots als ik je foto’s zie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *