fbpx

ABC = A Bethioua & Cisse

Bethioua kids Cisse Zonen 09 ribbed petrol

Nu ik mijn Bethioua patroon van onder het stof haalde voor mijn ABCD, kon een exemplaar voor één van de zonen niet uitblijven. Geen ABCD voor hem. Nee, die D van Dress laten we graag vallen. Dan blijft nog de ABC over: A Bethioua & Cisse.  Voilà.  

Dit keer ging ik aan de slag met de Ribbed Petrol van de nieuwe Zonen 09 stoffencollectie: een zachte ietwat dikker tricotstof die lekker vormvast blijft.

Lijnen, daar kleuren we al eens graag buiten. Vooral de zonen dan, dus kon ik niet achterblijven. Ik speelde wat met de lijnen en gebruikte de achterkant van de stof als contrast voor de boordjes.

Het lijfje van de Bethioua maakte ik uit een overschotje van mijn ABCD, de VVV Blue, dat andere leuke stofje van Zonen 09. Ze passen perfect samen.

Bethioua kids Zonen 09 fabric Bethioua kids Cisse Zonen 09 ribbed petrol

Zalig toch, hoe die lijnen mooi samenkomen op de rug.   Bethioua kids Cisse Zonen 09 ribbed petrol

Bij de Cisse ging ik op hetzelfde pad. Er werd met de lijnen en de asymmetrie gespeeld.  Een pijpje werd afgewerkt met een omslag in de achterkant van de stof.  Net de andere kant dan die van het mouwboordje, om toch wat het evenwicht te bewaren.

De ene broekspijp legde ik schuin van draad, de andere recht.  Ideaal voor mijn zotte zoon.
Bethioua kids Cisse Zonen 09 ribbed petrol

Stof en patroon:

↑↓Ribbed Petrol – Dubbelzijdig jersey van de nieuwe Zonen 09 collectie

↑↓Bethioua Kids – Patroon van Elle Puls ↑↓ geen aanpassingen

↑↓Cisse – Zonen 09 ↑↓ shortversie met valse gulp ↑↓ 4 jaar, verlengd


Wat ik eerder schreef:

ACBD

Autumn proof Cisse

Bethiou…Wa? Bethioua!


Wat andere maakten met Zonen 09 stofjes:

Here comes the sun… – door A Naais ID

Croptopsweater – door Mina Dotter

Billie Blue – door P’tits Monstres


•Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

18 Reacties

 1. Vlijtig Liesje
  5 mei 2016

  amai, en al die lijntjes precies op elkaar aansluitend, perfect gewoon. je had eigenlijk ook de cisse op zijn betouia’s kunnen maken door het bovenste deel van de poep en een stukje van de zakjes in de contraststof te maken. niet dat het nu niet geweldig ferm is natuurlijk.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   5 mei 2016

   Ja, dat had ook leuk geweest!!! Dan lijkt het eerder op de rollercoaster uit home made mini couture. Die maakte ik ook al enkele keren en heeft zo een boog achteraan. De Cisse zat al in mijn hoofd maar doordat ik stof over had, maakte ik de Bethiou erbij

   Beantwoorden
 2. Liselot
  5 mei 2016

  Mooi geheel 🙂

  Beantwoorden
 3. Joke
  5 mei 2016

  Whaoa, wat een toffe outfit! Zalig!
  Ik ga toch ook voor een Cisse voor Flor, in 1 van de stofjes. En zeker nu ik dit hier zie!

  Beantwoorden
 4. gerhildemaakt
  5 mei 2016

  Leuk met die asymmetrie!

  Beantwoorden
 5. MamC
  5 mei 2016

  Het betere zebrawerk!! Sjiek!

  Beantwoorden
 6. YeRaSi
  6 mei 2016

  Super dat je voor je jongens ook zo 1 geheel van je naaisels maakt. Schoon gerief ?

  Beantwoorden
 7. mamaloes
  6 mei 2016

  Wauw! Dat is een mooi setje! Keileuk!

  Beantwoorden
 8. Davina
  6 mei 2016

  Supermooi seg! En die rug, inderdaad prachtig!

  Beantwoorden
 9. lunatiek
  7 mei 2016

  Die Bethioua is geweldig!! heerlijk hoe die stofjes bij elkaar passen! Leuke outfit!

  Beantwoorden
 10. Mieke Augustyns
  7 mei 2016

  Wat een leuke outfit! Ik heb me voorlopig nog kunnen inhouden om de stoffen te bestellen, maar nu wil ik ze precies allemaal 🙂

  Beantwoorden
 11. Saskia
  8 mei 2016

  Het stofje blijft verrassen, zoveel moois met de lijnen te maken!! Zalige zoon ook, die foto met zijn poep vooruit = big smile!

  Beantwoorden
 12. An
  9 mei 2016

  Keitof, An! Hoe meer ik van die Bethioua’s zie, hoe meer fan ik ben. En de streepjes zijn er ideaal voor.

  Beantwoorden
 13. […] hoeken. De stof nodigt uit tot stripe-blocking. Dat toonde Sharon ons zelf al en werd intussen door meerdere bloggers bewezen. Prachtig, dat spel van die streepjes. Dat wou ik dus […]

  Beantwoorden
 14. anaaisid
  10 mei 2016

  Supermooi deze outfit! Ik ben ook zo fan van de stoffen, super als je al die creaties ziet, merci voor de inspiratie en je vermelding ?

  Beantwoorden
 15. wauwie! Die stoffen gaan perfect bij elkaar. De lijnen van de Cisse zijn geweldig. Echt knap gedaan!

  Beantwoorden
 16. lielebeesje
  15 april 2018

  Ik heb een vraagje voor de queen van de Zonen09-maaksels … Ik maak een Cisse-short in een niet-rekbare stof, met een valse gulp. Als ik zijn gewone maat neem (heupjes zijn 67 cm, ik had de 140S getekend, wat eigenlijk al voor heupjes tot 70 cm is, dan geraakt die toch nooit over zijn poep? De tailleband is nl. minder dan 65 cm. Neem jij altijd een grotere maat dan? Zo ja, hoeveel groter? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 april 2018

   Dat lijkt me moeilijk dan. Anders moet je eens een lintmeter dichthouden op 65 cm en eens kijken of het toch nog over zijn heupen gaat. Ik ben nog nooit dat probleem tegengekomen. Mijn kinderen moeten hun broeken zelfs niet los doen om die uit te krijgen 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: