fbpx

Waarom ik zo blij ben met mijn keukentafel

Joli Xeramica

Van sommige dingen kan ik ontzettend blij worden.  Al probeer ik erg mijn best te doen om niet te materialistisch te zijn, toch kan ik van bepaalde dingen erg genieten.  En dus ook van mijn keukentafel.  De liefde is zo groot dat ik ze graag met jullie deel.

Joli XeramicaToen we het twee jaar terug tijd vonden om de studeertafel van Manliefs kot, die nog steeds dienst deed als onze keukentafel, te vervangen door een exemplaar dat wat meer in het interieur en de ruimte paste, hoorde ik mijn tante nogal enthousiast bezig over haar nieuwe eetkamertafel van Joli in Xeramica®.

De voordelen van op een rijtje:

 • Xeramica® is krasvrij – je kan dus gewoon je groenten snijden zonder onderlegger
 • Xermaica® is hittebestendig – onderleggers zijn overbodig, ovenschotels gaan recht uit de oven de tafel op
 • Xeramica® is kleurvast – tomatensaus dringt niet in, hoe lang je het ook laat indrogen
 • Joli is een Belgisch bedrijf en alles wordt volledig in België geproduceerd
 • UV-bestendig
 • vorstvrij – je kan ze dus ook als tuintafel gebruiken
 • geen onderhoud – halleluja!
Wij schilderen nu zonder onderleggers.

Ideaal voor in de keuken dus.  Daarbovenop kon ik nu eindelijk een vierkante tafel in de keuken zetten.  Ik had graag een vierkante tafel maar stapte bijna van dat idee af omdat je daar geen afwasbare doek op kon leggen omdat er gewoonweg zo geen brede doeken voor bestaan.  Nu hoef ik geen (meestal toch maar lelijke) tafeldoek meer te leggen, want de tafel is onverwoestbaar.

Alle ovenschotels en potten/pannen gaan hier rechtstreeks de tafel op.

Ondertussen kan ik ook bevestigen dat al die beloftes waar zijn.  Er is nog geen schrammetje of verkleuring te vinden na bijna 2 jaar intensief gebruik.

Zijn er dan geen nadelen?  Jawel! De prijs.  De tafels zijn niet goedkoop.  Graag had ik ook zo een tuintafel gehad.  Zo eentje met een marmerlook als ik even hebberig mag zijn.elyps-table-dining

Maar eerst… eerst zullen we nog maar wat verder sparen 😉

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. resaarcle
  12 mei 2016

  Klinkt geweldig! Ik begrijp je liefde!

  Beantwoorden
 2. Made by ilskepilske
  12 mei 2016

  Dat lijkt me ook een ideale tafel! Erg praktisch zo te horen 😉

  Beantwoorden
 3. honderdachtentwinig
  12 mei 2016

  Hmmm die zou hier ook wel handig zijn met mijn bende van 4 en ogen te kort 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2016

   Daar kan ik me iets bij voorstellen 🙂

   Beantwoorden
 4. Myriam
  12 mei 2016

  Interessant ding zo een tafel.

  Beantwoorden
 5. Eilish
  12 mei 2016

  Een tafel om te onthouden ! Als de huishoudens van mij en mijn vriend ooit één worden ga ik daar zeker naar op zoek !

  Beantwoorden
 6. Saskia
  13 mei 2016

  Zou hier ook wel erg nuttig zijn! En ja, we hebben een nieuwe tafel nodig … van 3.6 m lang … tja, zal toch eens informeren, ik denk dat het kan, … maar ik vrees dat het prijskaartje dan helemaal pittig wordt als ik kijk op de website!
  Geniet ervan!

  Beantwoorden
  1. Saskia
   14 mei 2016

   Gisteren al gaan informeren! Jammer, maximum lengte is 3 m. Er was wel een ander merk tot 3.5 m, maar de kleuren van het blad waren niet mooi?
   Heb jij een witte tafel? Dat andere merk had geen wit.

   Beantwoorden
   1. An_nononsonsmoms
    14 mei 2016

    Rappe. 🙂 Ik heb een witte ja

    Beantwoorden
 7. Mima Loki
  13 mei 2016

  Zonder onderleggers, vooral dat spreekt me aan. Lelijke ondingen. Ik kan alleen maar watertanden. Misschien ooit, als ons varkentje zijn centjes een tijdje kan bijhouden.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2016

   Echt hé, ik heb ook zo’n hekel aan onderleggers. Hoe vaak dat ik vroeger ook niet met mijn pan in mijn handen constateerde dat ik onderleggers was vergeten klaar te zetten.

   Beantwoorden
 8. Toffe tafel! Ik onthou he, voor ooit, als we hier een definitieve tafel gaan zetten!

  Beantwoorden
 9. barbara
  16 mei 2016

  Heel tof wel zeg, die kende ik nog noet! Voorlopig geen tafel nodig, en ook geen centjes over, maar ik onthoud het alvast! Dankjewel voor de tip!

  Beantwoorden
 10. bellevihandmade
  19 mei 2016

  Heel leuk en praktisch, wist niet dat zoiets bestond! Hier een eiken tafel, dus ik moet er altijd iets op leggen. Ik heb helaas het genoegen om elke keer te eten op een Elsa en Anna onderlegger 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.