Waarom ik zo blij ben met mijn keukentafel

Van sommige dingen kan ik ontzettend blij worden.  Al probeer ik erg mijn best te doen om niet te materialistisch te zijn, toch kan ik van bepaalde dingen erg genieten.  En dus ook van mijn keukentafel.  De liefde is zo groot dat ik ze graag met jullie deel.

Joli XeramicaToen we het twee jaar terug tijd vonden om de studeertafel van Manliefs kot, die nog steeds dienst deed als onze keukentafel, te vervangen door een exemplaar dat wat meer in het interieur en de ruimte paste, hoorde ik mijn tante nogal enthousiast bezig over haar nieuwe eetkamertafel van Joli in Xeramica®.

De voordelen van op een rijtje:

 • Xeramica® is krasvrij – je kan dus gewoon je groenten snijden zonder onderlegger
 • Xermaica® is hittebestendig – onderleggers zijn overbodig, ovenschotels gaan recht uit de oven de tafel op
 • Xeramica® is kleurvast – tomatensaus dringt niet in, hoe lang je het ook laat indrogen
 • Joli is een Belgisch bedrijf en alles wordt volledig in België geproduceerd
 • UV-bestendig
 • vorstvrij – je kan ze dus ook als tuintafel gebruiken
 • geen onderhoud – halleluja!
Wij schilderen nu zonder onderleggers.

Ideaal voor in de keuken dus.  Daarbovenop kon ik nu eindelijk een vierkante tafel in de keuken zetten.  Ik had graag een vierkante tafel maar stapte bijna van dat idee af omdat je daar geen afwasbare doek op kon leggen omdat er gewoonweg zo geen brede doeken voor bestaan.  Nu hoef ik geen (meestal toch maar lelijke) tafeldoek meer te leggen, want de tafel is onverwoestbaar.

Alle ovenschotels en potten/pannen gaan hier rechtstreeks de tafel op.

Ondertussen kan ik ook bevestigen dat al die beloftes waar zijn.  Er is nog geen schrammetje of verkleuring te vinden na bijna 2 jaar intensief gebruik.

Zijn er dan geen nadelen?  Jawel! De prijs.  De tafels zijn niet goedkoop.  Graag had ik ook zo een tuintafel gehad.  Zo eentje met een marmerlook als ik even hebberig mag zijn.elyps-table-dining

Maar eerst… eerst zullen we nog maar wat verder sparen 😉

 

14 thoughts on “Waarom ik zo blij ben met mijn keukentafel

 1. Zou hier ook wel erg nuttig zijn! En ja, we hebben een nieuwe tafel nodig … van 3.6 m lang … tja, zal toch eens informeren, ik denk dat het kan, … maar ik vrees dat het prijskaartje dan helemaal pittig wordt als ik kijk op de website!
  Geniet ervan!

  1. Gisteren al gaan informeren! Jammer, maximum lengte is 3 m. Er was wel een ander merk tot 3.5 m, maar de kleuren van het blad waren niet mooi?
   Heb jij een witte tafel? Dat andere merk had geen wit.

 2. Zonder onderleggers, vooral dat spreekt me aan. Lelijke ondingen. Ik kan alleen maar watertanden. Misschien ooit, als ons varkentje zijn centjes een tijdje kan bijhouden.

 3. Heel leuk en praktisch, wist niet dat zoiets bestond! Hier een eiken tafel, dus ik moet er altijd iets op leggen. Ik heb helaas het genoegen om elke keer te eten op een Elsa en Anna onderlegger 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *