Awesome Oslo in Finland

De meeste creatieve bloggers zijn al volop bezig met het bloggen van een lentecollectie, maar ik blijf met graagte nog wat in de winter hangen. Waarschijnlijk nog 3 weken, tot en met onze skivakantie.  Er zijn nog wat winternaaisels die niet geblogd werden, waaronder deze Awesome Oslo voor mezelf. Al ben ik ondertussen toch ook al met wat zomerstuks-voorbereidingen bezig.

Het patroon komt uit Urban Style by Eva Maria.  Een leuk boek voor tieners en volwassenen.  Het gaat tot maat M.  Zelf is Eva Maria niet zo zot van kou en sneeuw, maar gelukkig voorzag ze wel een winters patroon in haar boek.
DSC_0089_edited-1

De stof met driehoekjes in combinatie met de groene sweaterstof herken je waarschijnlijk van hier.  Oorspronkelijk was het de bedoeling om een trui voor mezelf te maken met enkel de driehoekjes.  Maar bij thuiskomst bleek de sweaterstof die ik bij Bambiblauw kocht een prachtige match op te leveren. Dus ik gaf een deel van de driehoekjes aan de zoon en gaf een deel groene sweaterstof aan mezelf.  Awesome Oslo uit Urban Style by Eva Maria

Welk decor is nu beter om een winterse trui te showen dan Lapland?  Geen enkel toch?  De skijas werd uitgezwierd voor het goede doel.  Et voilà, Awesome Oslo in Fins Lapland.
awesome oslo uit Urban Style by Eva Maria

Ik knipte een maat S (mijn normale maat), maar die bleek veel te ruim.  Het is dan ook een trui die ook voor mannen geschikt moet zijn.  Aangezien ik het toch iets smaller wil, nam ik aan de zijnaad een paar cm weg.  Problem solved!Awesome Oslo uit Urban Style by Eva Maria

Hij bleek alvast lekker warm en is zalig om te dragen met dat lekker zacht fleecelaagje aan de binnenkant.

Stof en patroon:

↑↓ jogging petrol – Bambiblauw ↑↓ sweater driehoekjes – Paulistoffen Leuven

↑↓ Awesome Oslo – uit Urban Style by Eva Maria ↑↓ maat S

↑↓ aanpassingen ↑↓ zijnaden een paar cm ingenomen


Wat je misschien ook graag leest?

Laplandsweater: Alaskan husky vs. Siberian husky

Tutorial: omkeerbare sweater met vaste boordjes

Lapland met kinderen: fotoverslag – deel 1


Wat anderen schreven?

Awesome -na de feesten- Oslo – door The Needle of Choice

Oslo – door Ik Ben Vink

14 thoughts on “Awesome Oslo in Finland

  1. Heel mooi!! Ik zo’n trui ook helemaal zitten wanneer het wat frisser wordt na een warme zomerdag 😀 toffe stofjes ook, echt super!

    Goed dat je dat zegt, van die maat, want ik wil ook zo’n trui maken voor mezelf, maar dan zal ik ook maar goed meten voor ik begin 😀

  2. Geloof het of niet, alleen al bij het zien van de foto’s krijg ik kippenvel. Maar dat kan misschien ook liggen aan’t feit dat het zo’n schone versie van de Oslo is! Toptrui! x

  3. Heel tof geworden!! Ik sta redelijk hard achter op je blog (dankzij twee weken ziek-zijn of zo) en heb zelfs je Lapland verslagen nog niet gelezen! Ga ik zeker nog doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *