Compagnie M – blogtour dag 2: Scuba Susanne

Toen Marte van Companie M. me vroeg of ik haar nieuwe patroon wilde testen, twijfelde ik geen moment.  Susanne, zo heet de oma/meter van Eveline en mij, als dat niet mooi is. ♥♥♥

Cardigans of ‘golfkes‘, zoals wij dat hier noemen, daar heb je er nooit genoeg van in je kast hangen.  Ik onderdrukte de neiging om stof te shoppen en trok de eigen stoffenvoorraad eens open. Ik vond er een scuba met een grijze en zwarte kant.  Ideaal, een lekker neutrale kleur zodat hij op heel veel outfits past.
Susanne cardigan Compagnie MTijdens de testdate raadde Marte me aan om bij scuba toch maar 2 cm naad aan de mouwen en zijnaad te knippen om de mindere rekbaarheid wat te compenseren.  Dat bleek een goede zet.  Hij zit lekker comfortabel zonder dat hij ergens knelt.
Susanne cardigan Compagnie M

Het Susanne patroon is ideaal om te gebruiken met een stof met twee mooie kanten, zo hoef je de voorpanden niet te dubbelen. Doordat ik met scuba werkte, hoefde ik zelfs geen randen af te werken of een beleg te gebruiken.  Ik was die avond dan ook de snelste leerling van de klas, zelfs met stofknippen bij.  Scuba heeft zo zijn voordelen. Susanne cardigan Compagnie M

Maar zelfs zonder scuba zit hij op een avond in elkaar.  Een ideaal patroon dus om de basics in je kast aan te vullen.

Ik koos voor de lange versie.  Het omslagje aan de mouwen is een folieke van mij om het zwart terug te laten komen.

Hij ziet in ieder geval weinig mijn kast.  Ondertussen leg ik de laatste hand aan een exemplaar voor mijn moeder. Na haar eerste pasbeurt gisteren bestelde ze alvast een tweede exemplaar in een donkere kleur.  Ik ben duidelijk niet de enige enthousiasteling.

Ben je ook overtuigd van dit patroon?  Dan heb ik goed nieuws.  Tot 20 maart 2016 krijg je 10% korting met de code SUSANNE10.  Sla je slag!

En voor de moeders met dochters is er nog fantastisch nieuws, want het Susanne patroon is er ook in een kinder- en tienerversie.


Stof en patroon:

↑↓ grijze scuba – Madeline De Stoffenmadam 

↑↓ Susanne Cardigan – Compagnie M

↑↓ aanpassingen ↑↓ zijnaden en mouw 2 cm naad getekend om de mindere rekbaarheid te compenseren
320x100

 

Vandaag (DAG 2) vind je ook nog Susannes op de blog van Delphine en Evi


Andere deelnemers aan de Susanne Blogtour – DAG 1:

Blogtour dag 1: Susanne Cardigan – Stannel

Twinning moeder/dochter Susanne Cardigan – Querida

Matching moeder/dochter Susanne Cardigan – Lily en Woody

Wil je kijken wie er komende dagen nog meedoet aan de blogtour?  Check dan de blog van Compagnie M.

 

 

 

27 thoughts on “Compagnie M – blogtour dag 2: Scuba Susanne

 1. Mooi!
  Nog nooit met scuba gewerkt, ‘t doet me altijd aan diepzeeduiken denken haha
  ‘k zou er eens aan moeten voelen ofzo denk ik
  coole schoenen ook 🙂

 2. Ik heb een minder goede ervaring met scuba, maar deze ziet er super uit! Spijtig dat we niet op dezelfde testavond aanwezig waren, had deze graag eens gepast 🙂

 3. Toen je erover vertelde dacht ik eerlijk gezegd wat in de richting van een duikpak, maar dit is echt een hipsterversie die uitstraalt hoe graag je hem draagt!!!!!!!
  ‘t Is doordat ik jou er zag in flaneren dat ik aan de mijne begonnen ben. Dikke merci daarvoor, want ik heb de mijne vandaag (wéér) aan 🙂

 4. Ik moet nu toch ook eens zo een scuba stof naaien. Het schijnt erg eenvoudig te zijn, als je het stof niet moet afwerken. Tof golfke (dit woord heb ik nog nooit gehoord, maar ja, ik ben nu ook al lange tijd niet in Belgie geweest).

 5. Ha, hier is het eigenlijk ook golfke 🙂
  Je hebt echt een leuke versie gemaakt, ik was wat ‘huiverig’ over scuba, maar deze is toch wel eentje ter inspiratie!
  X

 6. Golfke <3 hie dikwijls kreeg ik al gefronste wenkbrauwen als ik dat woord zei?! Mooi hoor :))

  Ik won deze week een patroon naar keuze bij Compagnie M. en na lang twijfelen ging ik toch voor de kidsversie van de Susan! Ben benieuwd!

 7. Wat een toffe versie met die Scuba. Ik heb er zelf nog niet mee genaaid. Ik durf niet goed want ik ga die randen nooit zo mooi recht kunnen knippen (ik ben nooit naar de kleuterschool geweest, dus knippen is niet mijn sterkste kant. Geen grapje!) Alleszins, je mag met deze zeker gezien worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *