fbpx

Compagnie M – blogtour dag 2: Scuba Susanne

Toen Marte van Companie M. me vroeg of ik haar nieuwe patroon wilde testen, twijfelde ik geen moment.  Susanne, zo heet de oma/meter van Eveline en mij, als dat niet mooi is. ♥♥♥

Cardigans of ‘golfkes‘, zoals wij dat hier noemen, daar heb je er nooit genoeg van in je kast hangen.  Ik onderdrukte de neiging om stof te shoppen en trok de eigen stoffenvoorraad eens open. Ik vond er een scuba met een grijze en zwarte kant.  Ideaal, een lekker neutrale kleur zodat hij op heel veel outfits past.
Susanne cardigan Compagnie MTijdens de testdate raadde Marte me aan om bij scuba toch maar 2 cm naad aan de mouwen en zijnaad te knippen om de mindere rekbaarheid wat te compenseren.  Dat bleek een goede zet.  Hij zit lekker comfortabel zonder dat hij ergens knelt.
Susanne cardigan Compagnie M

Het Susanne patroon is ideaal om te gebruiken met een stof met twee mooie kanten, zo hoef je de voorpanden niet te dubbelen. Doordat ik met scuba werkte, hoefde ik zelfs geen randen af te werken of een beleg te gebruiken.  Ik was die avond dan ook de snelste leerling van de klas, zelfs met stofknippen bij.  Scuba heeft zo zijn voordelen. Susanne cardigan Compagnie M

Maar zelfs zonder scuba zit hij op een avond in elkaar.  Een ideaal patroon dus om de basics in je kast aan te vullen.

Ik koos voor de lange versie.  Het omslagje aan de mouwen is een folieke van mij om het zwart terug te laten komen.

Hij ziet in ieder geval weinig mijn kast.  Ondertussen leg ik de laatste hand aan een exemplaar voor mijn moeder. Na haar eerste pasbeurt gisteren bestelde ze alvast een tweede exemplaar in een donkere kleur.  Ik ben duidelijk niet de enige enthousiasteling.

Ben je ook overtuigd van dit patroon?  Dan heb ik goed nieuws.  Tot 20 maart 2016 krijg je 10% korting met de code SUSANNE10.  Sla je slag!

En voor de moeders met dochters is er nog fantastisch nieuws, want het Susanne patroon is er ook in een kinder- en tienerversie.


Stof en patroon:

↑↓ grijze scuba – Madeline De Stoffenmadam 

↑↓ Susanne Cardigan – Compagnie M

↑↓ aanpassingen ↑↓ zijnaden en mouw 2 cm naad getekend om de mindere rekbaarheid te compenseren
320x100

 

Vandaag (DAG 2) vind je ook nog Susannes op de blog van Delphine en Evi


Andere deelnemers aan de Susanne Blogtour – DAG 1:

Blogtour dag 1: Susanne Cardigan – Stannel

Twinning moeder/dochter Susanne Cardigan – Querida

Matching moeder/dochter Susanne Cardigan – Lily en Woody

Wil je kijken wie er komende dagen nog meedoet aan de blogtour?  Check dan de blog van Compagnie M.

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

28 Reacties

 1. delphine
  15 maart 2016

  Echt een topversie! Ik ben ook verslaafd ?

  Beantwoorden
 2. lunatiek
  15 maart 2016

  Echt heel mooi! En die omslag aan de mouwen past er uitstekend bij!

  Beantwoorden
 3. B-Naais
  15 maart 2016

  Heel leuk zeg! Toffe stof ook, het staat je super.

  Beantwoorden
 4. inspinration
  15 maart 2016

  Hij staat je super!

  Beantwoorden
 5. Zoë Van Den Heuvel
  15 maart 2016

  Mooooooi!

  Beantwoorden
 6. gerhildemaakt
  15 maart 2016

  Mooi patroon! Tof effect ook met die scuba!

  Beantwoorden
 7. Regina
  15 maart 2016

  Mooi!
  Nog nooit met scuba gewerkt, ’t doet me altijd aan diepzeeduiken denken haha
  ‘k zou er eens aan moeten voelen ofzo denk ik
  coole schoenen ook 🙂

  Beantwoorden
 8. liesellove
  15 maart 2016

  Schoontje 🙂

  Beantwoorden
 9. Sylvia
  15 maart 2016

  Ik heb een minder goede ervaring met scuba, maar deze ziet er super uit! Spijtig dat we niet op dezelfde testavond aanwezig waren, had deze graag eens gepast 🙂

  Beantwoorden
 10. jochapeau
  15 maart 2016

  Eigenlijk zie ik altijd dezelfde cardigan passeren, maar kijk … weer zo’n toffe versie !

  Beantwoorden
 11. Ivy
  15 maart 2016

  Heel schone versie ! Ik ga die scuba toch ook eens moeten proberen…

  Beantwoorden
 12. MamC
  15 maart 2016

  Toen je erover vertelde dacht ik eerlijk gezegd wat in de richting van een duikpak, maar dit is echt een hipsterversie die uitstraalt hoe graag je hem draagt!!!!!!!
  ’t Is doordat ik jou er zag in flaneren dat ik aan de mijne begonnen ben. Dikke merci daarvoor, want ik heb de mijne vandaag (wéér) aan 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 maart 2016

   Moh, zotjes seg!

   Beantwoorden
 13. […] Nononsonsmoms […]

  Beantwoorden
 14. lielebeesje
  15 maart 2016

  Hoera voor de snelste leerling van de klas! 😉 Ik vind ‘m super (maar dat wist je al natuurlijk)!

  Beantwoorden
 15. Annick @ Minniemie
  15 maart 2016

  Super schoon!

  Beantwoorden
 16. E. Puls
  15 maart 2016

  Ik moet nu toch ook eens zo een scuba stof naaien. Het schijnt erg eenvoudig te zijn, als je het stof niet moet afwerken. Tof golfke (dit woord heb ik nog nooit gehoord, maar ja, ik ben nu ook al lange tijd niet in Belgie geweest).

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 maart 2016

   Maar dat is volgens mij maar een piepklein stukje van Vlaams Brabant waar ze dat zeggen hoor 😉

   Beantwoorden
 17. evi
  15 maart 2016

  Staat je supermooi! Maar ik ben altijd wel fan van uw naaisels 🙂

  Beantwoorden
 18. Tam Tam
  15 maart 2016

  Top! Dat omslagje aan de mouwen maakt het af!

  Beantwoorden
 19. laura
  15 maart 2016

  Ha, hier is het eigenlijk ook golfke 🙂
  Je hebt echt een leuke versie gemaakt, ik was wat ‘huiverig’ over scuba, maar deze is toch wel eentje ter inspiratie!
  X

  Beantwoorden
 20. An
  15 maart 2016

  Keitof in die scuba! Ik ben fan!

  Beantwoorden
 21. Katrien (Marie Cadie)
  16 maart 2016

  Golfke <3 hie dikwijls kreeg ik al gefronste wenkbrauwen als ik dat woord zei?! Mooi hoor :))

  Ik won deze week een patroon naar keuze bij Compagnie M. en na lang twijfelen ging ik toch voor de kidsversie van de Susan! Ben benieuwd!

  Beantwoorden
 22. Madeline de stoffenmadam
  16 maart 2016

  Schoon seg! Jawadde!

  Beantwoorden
 23. Marie-Paule @SoPopoSew
  16 maart 2016

  Wat een toffe versie met die Scuba. Ik heb er zelf nog niet mee genaaid. Ik durf niet goed want ik ga die randen nooit zo mooi recht kunnen knippen (ik ben nooit naar de kleuterschool geweest, dus knippen is niet mijn sterkste kant. Geen grapje!) Alleszins, je mag met deze zeker gezien worden!

  Beantwoorden
 24. […] Nononsonsmoms, Näh-Connection, Mit Nadel und Faden, und eine witzige Wendevariante im […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.