Kleuterboekentas – Mind the biais

De kleuterboekentas van KoterA was tot op de draad versleten.  Er zat meer dan één gat op de bodem, dus binnen de kortste keren ging die inhoud eens op de grond vallen.  De koter is nogal sletig als het op boekentassen aankomt.  Waar de andere koter perfect 2 jaar kon doen met een boekentas van hetzelfde merk, is zijn exemplaar na één jaar al rijp voor het schroot. Eigenlijk met Pasen al, maar hij moest van mij het schooljaar ermee uitdoen.

Ik zag al voorbijvliegen dat Riet van Mind The Whale een boekentassenpatroon voor de lagere school ging lanceren (Mix ‘n Match) in de zomervakantie, maar omdat ik niet graag met deadlines werk, besloot ik in juli toch al een ‘grote’ boekentas te kopen voor KoterS die naar het eerste ging. Dan kon ik dat op zijn minst al schrappen van mijn lijstje.
Als we dan toch al in een boekentassenwinkel waren, kon ik evengoed ook al eens rondkijken voor een nieuw kleuterexemplaar voor koterA.  Alleen vond ik de boekentassen in mijn categorie ‘mooi’ te duur.  Tenslotte gaat hij volgend jaar ook naar het eerste en moet hij dan weer een nieuwe. In de categorie ‘betaalbaar’ vond ik niet echt mijn volle goesting, dus kocht ik er toen maar geen.

Uiteindelijk kwam ik ergens in augustus te weten dat de Mix ‘n Match een kleiner broertje kreeg en besloot ik om me toch maar in een boekentassenavontuur te storten. Dit kleuterexemplaar moest ook niet af tegen 1 september, want KoterA heeft nog wat rugzakjes die gerust de eerste weken van september konden overbruggen. Bye bye hete adem in mijn nek.Mind the whale mix 'n match kleuter

Gewapend met de benodigdhedenlijst van op de site ging ik op stoffen- en fourniturenjacht.  Ik zag de sterrencanvas bij PiekeWieke maar helaas greep ik er net naast, het contraststofje met de naam ‘Little Mountain’ vond ik wel bij haar.Mind the whale mix 'n match kleuter

Ik haalde bijna al mijn fournituren bij Den Depot en vond er als bij wonder het allerlaatste couponneke sterrenstof. Voorbestemd, noem ik dat.

DSC_0860_edited-1Het patroon en de handleiding waren zeer duidelijk, maar toch ging ik af en toe in de mist met als absoluut dieptepunt het knippen in het zijpand van de boekentas helemaal op het eind.  De boekentas werd wijselijk aan de kant gelegd om de volgende dag met nieuwe moed een oplossing te bedenken.  Uiteindelijk stikte ik er een strook op over de hele lengte in dezelfde stof en valt het echt niet meer op.  DSC_0918_edited-1

De biais daarentegen valt spijtig genoeg wel op.  Op één of andere manier kreeg ik mijn biais niet mooi gestikt.  Daar moet ik precies nog wat op oefenen.  Sommige stukken maakte ik los en deed ik opnieuw, maar zelfs die tweede poging bracht niet veel verbetering.  Ik liet het dus maar voor wat het was.  Niemand die daar op let, maar ikzelf daarentegen…DSC_0995_edited-1Gelukkig  overheerst fierheid als algemeen gevoel voor dit project.  En de glimlach van de zoon neemt de ontevredenheid over de biaisafwerking wat weg.  Oef.  Hij is enorm blij met zijn dinoboekentas.  Dinoboekentas? Jawel, dinoboekentas!  Ook al is er aan de buitenkant geen dino te bespeuren, binnenin is er een overload.

Mind the whale mix 'n match kleuterDSC_0922_edited-2 DSC_0952_edited-2DSC_0907_edited-1 DSC_0901_edited-1 DSC_0877_edited-2 DSC_0861_edited-2

Stof en patroon:

Sterrenstof – canvas van bij Den Depot ↑↓ oranje contraststof – Little Mountain koraal bij PiekeWieke ↑↓ Dinostof – Anne Kurris bij Mon Depot ↑↓ fournituren  – Den Depot en Veritas

Kleuterboekentas Mix ‘n Match – Mind The Whale ↑↓ geen wijzigingen

34 thoughts on “Kleuterboekentas – Mind the biais

 1. Super! Ik heb ook even getwijfeld of ik zou wachten op het patroontje, maar toch maar eentje gekocht (ook nog teveel andere dingen op de agenda).

  Heel tof idee om de binnenkant helemaal dino te doen, de buitenstofjes zijn ook helemaal geweldig.

  Die details, die vallen enkel jou op 😉

 2. Dat heb je keigoed gedaan! Heel knap! En zo tof van die dinostof, das echt wel scoren 🙂 Deze foto is net wat ik nodig heb om terug verder te stikken 🙂 Gisterenavond stopte ik net voor ik aan de biais van de klep moest beginnen om het met een frisse kop aan te vatten. We zullen er eens terug invliegen 🙂

 3. Ik vind het super dat je gescoord hebt met je dino’s, maar eigenlijk vooral omdat ze aan de binnenkant zitten 😉 Enne … ik zou hem zeker ook tot op den draad verslijten, moest ik een kleuter zijn ! Absoluut !

 4. mooi! Ik was voor mijn fournituren precies ook beter naar den depot gegaan…mijn slotje komt van veritas, en ik zie op de foto al dat het van beduidend mindere kwaliteit is dan wat jij daar hebt gevonden.

 5. Prachtig, jouw exemplaar! En je ziet zo dat je zoontje enorm blij is, daar doen we het voor he.
  Ik heb hier een klein mannetje dat in januari naar school mag, maar volgens mij is de boekentas nog wat groot voor hem, ik twijfel nog. Ookal had ik gezworen om nooit nog boekentassen te maken, ik krijg er toch weer zin in.

 6. Super leuke boekentas en om eerlijk te zijn veel mooier dan wat je in de winkels tegenkomt als kleuterexemplaren. Ik krijg alvast terug kriebels om nog eens een naaiprojectje te starten!

 7. Oh! Ik vind het een prachtexemplaar geworden, echt! En die biais, ja, dat is wel wat pittig ;). Zoonlief kan zijn gang gaan om de boekentas te vernielen -zucht- 😉

 8. Hoe leuk!!!
  Weet je soms of er een A4 map in kan?
  Ik twijfel voor mijn dochter (nogal klein van gestalte) die naar het 1e leerjaar gaat, of ik een kleuterboekentas zou maken of die voor de lagere school, maar die lijkt me ineens zo groot al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *