fbpx

Kleuterboekentas – Mind the biais

De kleuterboekentas van KoterA was tot op de draad versleten.  Er zat meer dan één gat op de bodem, dus binnen de kortste keren ging die inhoud eens op de grond vallen.  De koter is nogal sletig als het op boekentassen aankomt.  Waar de andere koter perfect 2 jaar kon doen met een boekentas van hetzelfde merk, is zijn exemplaar na één jaar al rijp voor het schroot. Eigenlijk met Pasen al, maar hij moest van mij het schooljaar ermee uitdoen.

Ik zag al voorbijvliegen dat Riet van Mind The Whale een boekentassenpatroon voor de lagere school ging lanceren (Mix ’n Match) in de zomervakantie, maar omdat ik niet graag met deadlines werk, besloot ik in juli toch al een ‘grote’ boekentas te kopen voor KoterS die naar het eerste ging. Dan kon ik dat op zijn minst al schrappen van mijn lijstje.
Als we dan toch al in een boekentassenwinkel waren, kon ik evengoed ook al eens rondkijken voor een nieuw kleuterexemplaar voor koterA.  Alleen vond ik de boekentassen in mijn categorie ‘mooi’ te duur.  Tenslotte gaat hij volgend jaar ook naar het eerste en moet hij dan weer een nieuwe. In de categorie ‘betaalbaar’ vond ik niet echt mijn volle goesting, dus kocht ik er toen maar geen.

Uiteindelijk kwam ik ergens in augustus te weten dat de Mix ’n Match een kleiner broertje kreeg en besloot ik om me toch maar in een boekentassenavontuur te storten. Dit kleuterexemplaar moest ook niet af tegen 1 september, want KoterA heeft nog wat rugzakjes die gerust de eerste weken van september konden overbruggen. Bye bye hete adem in mijn nek.Mind the whale mix 'n match kleuter

Gewapend met de benodigdhedenlijst van op de site ging ik op stoffen- en fourniturenjacht.  Ik zag de sterrencanvas bij PiekeWieke maar helaas greep ik er net naast, het contraststofje met de naam ‘Little Mountain’ vond ik wel bij haar.Mind the whale mix 'n match kleuter

Ik haalde bijna al mijn fournituren bij Den Depot en vond er als bij wonder het allerlaatste couponneke sterrenstof. Voorbestemd, noem ik dat.

DSC_0860_edited-1Het patroon en de handleiding waren zeer duidelijk, maar toch ging ik af en toe in de mist met als absoluut dieptepunt het knippen in het zijpand van de boekentas helemaal op het eind.  De boekentas werd wijselijk aan de kant gelegd om de volgende dag met nieuwe moed een oplossing te bedenken.  Uiteindelijk stikte ik er een strook op over de hele lengte in dezelfde stof en valt het echt niet meer op.  DSC_0918_edited-1

De biais daarentegen valt spijtig genoeg wel op.  Op één of andere manier kreeg ik mijn biais niet mooi gestikt.  Daar moet ik precies nog wat op oefenen.  Sommige stukken maakte ik los en deed ik opnieuw, maar zelfs die tweede poging bracht niet veel verbetering.  Ik liet het dus maar voor wat het was.  Niemand die daar op let, maar ikzelf daarentegen…DSC_0995_edited-1Gelukkig  overheerst fierheid als algemeen gevoel voor dit project.  En de glimlach van de zoon neemt de ontevredenheid over de biaisafwerking wat weg.  Oef.  Hij is enorm blij met zijn dinoboekentas.  Dinoboekentas? Jawel, dinoboekentas!  Ook al is er aan de buitenkant geen dino te bespeuren, binnenin is er een overload.

Mind the whale mix 'n match kleuterDSC_0922_edited-2 DSC_0952_edited-2DSC_0907_edited-1 DSC_0901_edited-1 DSC_0877_edited-2 DSC_0861_edited-2

Stof en patroon:

Sterrenstof – canvas van bij Den Depot ↑↓ oranje contraststof – Little Mountain koraal bij PiekeWieke ↑↓ Dinostof – Anne Kurris bij Mon Depot ↑↓ fournituren  – Den Depot en Veritas

Kleuterboekentas Mix ’n Match – Mind The Whale ↑↓ geen wijzigingen

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

35 Reacties

 1. Marie-Paule @Sopoposew
  10 september 2015

  Zie dat fier snoetje! Superleuke versie. Ik heb mijn dochter al een boekentas gemaakt toen er nog geen sprake was van deze patronen, maar ik weet zeker welke ik voor volgend jaar ga maken!

  Beantwoorden
 2. With Love - by Eva
  10 september 2015

  Hij is prachtig! Goed idee, die dino’s vanbinnen 🙂 Hopelijk gaat dit exemplaar iets langer dan ’tot Pasen’ mee!

  Beantwoorden
 3. lunatiek
  10 september 2015

  Super! Ik heb ook even getwijfeld of ik zou wachten op het patroontje, maar toch maar eentje gekocht (ook nog teveel andere dingen op de agenda).

  Heel tof idee om de binnenkant helemaal dino te doen, de buitenstofjes zijn ook helemaal geweldig.

  Die details, die vallen enkel jou op 😉

  Beantwoorden
 4. Liselot (Made by Lot)
  10 september 2015

  Mooi! Ik hoef er nog niet aan te beginnen 🙂 Nog een jaartje genieten van andermans hun exemplaren!

  Beantwoorden
 5. Mieke Jansen
  10 september 2015

  Echt knap! Toffe combinatie! en als ik dat goed bekijk, lijkt mij die zeker ook eerste leerjaar-proof! (*hoop ik die volgende week aan de kleutertas begin*)

  Beantwoorden
 6. gerhildemaakt
  10 september 2015

  Mooi gemaakt! Die sterrenstof was echt wel meant to be.

  Beantwoorden
 7. luckymieke.blogspot.be
  10 september 2015

  Dat heb je keigoed gedaan! Heel knap! En zo tof van die dinostof, das echt wel scoren 🙂 Deze foto is net wat ik nodig heb om terug verder te stikken 🙂 Gisterenavond stopte ik net voor ik aan de biais van de klep moest beginnen om het met een frisse kop aan te vatten. We zullen er eens terug invliegen 🙂

  Beantwoorden
 8. An Van Gestel
  10 september 2015

  terug een reden om in gang te schieten, patroon ligt klaar maar durfde er niet aan beginnen, maar na dit prachtexemplaar toch maar proberen. Gelukkig gaat hij hier pas in november naar school

  Beantwoorden
 9. liezewiezewoes
  10 september 2015

  ik duim oo kdat die iets langer zal meegaan dan pasen 😀

  Beantwoorden
 10. jochapeau
  10 september 2015

  Ik vind het super dat je gescoord hebt met je dino’s, maar eigenlijk vooral omdat ze aan de binnenkant zitten 😉 Enne … ik zou hem zeker ook tot op den draad verslijten, moest ik een kleuter zijn ! Absoluut !

  Beantwoorden
 11. Lieve Mariën (pieke Wieke)
  10 september 2015

  Wauw! Wat ben ik blij dat je die sterrenstof nog vond. Want zoals je zegt, deze was echt voorbestemd! Wat een prachtexemplaar! <3

  Beantwoorden
 12. Nathalie
  10 september 2015

  mooi! Ik was voor mijn fournituren precies ook beter naar den depot gegaan…mijn slotje komt van veritas, en ik zie op de foto al dat het van beduidend mindere kwaliteit is dan wat jij daar hebt gevonden.

  Beantwoorden
 13. Joke
  10 september 2015

  Prachtig, jouw exemplaar! En je ziet zo dat je zoontje enorm blij is, daar doen we het voor he.
  Ik heb hier een klein mannetje dat in januari naar school mag, maar volgens mij is de boekentas nog wat groot voor hem, ik twijfel nog. Ookal had ik gezworen om nooit nog boekentassen te maken, ik krijg er toch weer zin in.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 september 2015

   Ik vind deze ook wat te groot voor een instappertje. Vanaf de tweede kleuterklas is beter, denk ik.

   Beantwoorden
 14. Patricia
  10 september 2015

  Super leuke boekentas en om eerlijk te zijn veel mooier dan wat je in de winkels tegenkomt als kleuterexemplaren. Ik krijg alvast terug kriebels om nog eens een naaiprojectje te starten!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 september 2015

   Oh Patricia, naai jij? Dat wist ik niet 🙂

   Beantwoorden
 15. Woohoo by Davina
  10 september 2015

  Chique seg! Hier is de oudste naar de eerste kleuterklas, met dezelfde boekentas als vorig jaar in de instapklas. Dat ga ik ook maar 1 keer kunnen doen denk ik 🙂

  Beantwoorden
 16. Sylvia
  10 september 2015

  Echt knap en snel klaar! Mijn deadline staat op sept 2016, wanneer de dochter nr de eerste kleuterklas gaat 🙂

  Beantwoorden
 17. Het Machien
  10 september 2015

  Oh, dat is zo mooi geworden! Een couponneke dat héél goed besteed werd, ferm ferm!

  Beantwoorden
 18. honderdachtentwinig
  10 september 2015

  Een prachtaxemplaar! Ik hoop er zo ook eentje af te leveren tegen januari… En hier draagt de zoon hetzelfde t-shirt en dan gaar hij er mee in het toilet staan om te kijken dat ze licht geeft 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 september 2015

   LOL!

   Beantwoorden
 19. YeRaSi
  10 september 2015

  Amai dat is een mooi exemplaar geworden! Heel leuk gevonden met die stoffencombinatie. En ik ben stiekem blij dat biais ook bij andere naaisters zijn eigen zin doet 🙂

  Beantwoorden
 20. Tania Stays Positive
  10 september 2015

  Kijk eens hoe fier hij is met de boekentas. Mooi gedaan!

  Beantwoorden
 21. An
  10 september 2015

  Heel mooi! Dat oranje stofje bewonderde ik ook al meermaals, in verschillende kleurtjes. Echt een mooie stof vind ik. Toffe boekentas!

  Beantwoorden
 22. Khadetjes
  11 september 2015

  Oh! Ik vind het een prachtexemplaar geworden, echt! En die biais, ja, dat is wel wat pittig ;). Zoonlief kan zijn gang gaan om de boekentas te vernielen -zucht- 😉

  Beantwoorden
 23. mamAn
  11 september 2015

  Wauw, echt wel heel mooi geworden! En hij is straalt van trots op alle foto’s 🙂

  Beantwoorden
 24. The Needle Of Choice
  12 september 2015

  Oh, kei leuk! Goed gevonden, de domino’s langs binnen, iedereen tevreden!

  Beantwoorden
 25. Fruits de Mère
  12 september 2015

  Hij is echt supermooi! Ik heb wel nog altijd geen zin om er zelf aan te beginnen :-/
  wie weet misschien tegen februari als zoon 2 naar de kleuterklas gaat…

  Beantwoorden
 26. Petrol - Mint
  12 september 2015

  Wat een mooie boekentas! Ik krijg steeds meer goesting om misschien toch ook eens te proberen…

  Beantwoorden
 27. Annick @ MinnieMie
  16 september 2015

  Wa-wa-wa-waaaaa-waaaanzinnig!!!! De max! Ik ben zo hard fan!

  Beantwoorden
 28. […] patroon is the One to Hug van Mind The Whale. Het is de tweede keer dat ik met een patroon van haar aan de slag ging en ook dit keer liep het als een trein.  Ik koos […]

  Beantwoorden
 29. […] er bij past.  Het enige stofje dat verwees naar hun speelgoed was een overschotje dinokatoen van dit en dit project.  Het is een stofje van Anne Kurris.Ik gebruikte het als accent bij een […]

  Beantwoorden
 30. Ilse
  22 juni 2016

  Hoe leuk!!!
  Weet je soms of er een A4 map in kan?
  Ik twijfel voor mijn dochter (nogal klein van gestalte) die naar het 1e leerjaar gaat, of ik een kleuterboekentas zou maken of die voor de lagere school, maar die lijkt me ineens zo groot al…

  Beantwoorden
 31. An_nononsonsmoms
  22 juni 2016

  Er zit nu een A4 rekkermap in en dat past mooi. Een gewone ringmap zou misschien nog lukken, maar dat zal misschien wel nipt worden.

  Beantwoorden
 32. Karlien
  27 april 2023

  Hoi,
  ik zie dat het al een iets ouder bericht is, maar ik waag het erop…
  Super leuke boekentas! echt leuk!
  Ik vroeg me alleen af waarvoor de ritsen in de zijkanten dienen? 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.