Stickly Rockers Charlie

Schoon stofjes moet je opgebruiken tot de laatste reep.  Ik knipte zo zuinig mogelijk voor mijn nieuwe werkttas en dus bleef er nog een mooi stuk ‘Stickly Rockers’ over om iets mee te maken.  Een hemdje ging niet meer lukken.  Daarvoor was het overschotje te klein.

Gelukkig is er blogland waar ik tonnen inspiratie opdoe.  Dit keer haalde ik de mosterd bij Joke van Paspelpoezen die een prachtig katoentje verwerkte in een sweater.  DSC_0674_edited-1

Ik trok met een reepje stof naar Den Depot. Ik zocht en vond er bijpassende tricot.  De tutorial van Sharon voor een Charlie zonder voering trok me uiteindelijk over de streep om voor Charlie te kiezen. stickly rockers charlie zonder voering zonen 09Vorige zomer maakte ik al eens een Charlie zonder voering, maar ik knipte toen ook het voorpand door.  Dit lukte ook aardig, maar deze methode wilde ik ook wel eens proberen.
De handleiding van Sharon is erg duidelijk en het in elkaar steken ging verbazend vlot.

Mijn vorige Charlie vond ik toch nog wat te ruim, dus knipte ik nu maat 110 en verlengde de zoom met 3 cm. Veel beter zo.
DSC_0684_edited-1 DSC_0693_edited-1 DSC_0707_edited-2 DSC_0709_edited-1

Ondertussen ben ik me al aan het bedenken wat ik met het overschotje van het overschotje ga maken.  Een toiletzak of een pennenzak of… ?

Stof en patroon:

Katoen – Stickly Rockers van Zonen 09 ↑↓ muntgroene joggingstof – bij Den Depot ↑↓  Bolletjestricot – Birch bij Den Depot

Ole – Zonen 09 ↑↓ maat 110 – zoom 3cm verlengd – zonder voering

22 thoughts on “Stickly Rockers Charlie

  1. Waaaw, superleuk! Dus je vering gewoon het voorpand door katoentje? Amaai, dat opent een deur van mogelijkheden hier 🙂 moet je met iets rekening houden? Zoals een grotere maat of zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *