fbpx

De essentie van lekker eten: EssenCiel

Het is even geleden, maar vandaag komt de  foodie in mij weer naar boven.

Zaterdagavond genoten Echtgenoot en ik van een romantisch diner in EssenCiel in de Muntstraat te Leuven. Een modern, maar gezellig restaurantje op de plaats waar vroeger de Oesterbar was.

Ik waan me opnieuw even culinair recensent en laat je weten wat ik er van vond.

Echtgenoot had een tafeltje gereserveerd om 19u00. We gingen met de bus naar het centrum, zo konden we alvast de gebruikelijke bob-discussie achterwege laten.

De bus kwam toe om 18u45 en omdat het plots zo koud geworden is, stapten we enthousiast het restaurant binnen. Oeps, dat opende blijkbaar maar om 19u00 en we waren dus wat te vroeg.

Na een momentje van lichte paniek bij het personeel, werden we toch vriendelijk verder geholpen. Jasjes aan de kapstok, voetjes onder tafel en een aperitiefje in de hand: de start van een erg gezellige avond.

De mogelijkheden in het restaurant zijn klassiek: keuze uit 2 à 3 gerechtjes per gang à la carte of een menu – formule van 4, 5 of 6 gangen, met of zonder aangepaste wijnen.

bron: www.essenciel.be
bron: www.essenciel.be

Na lang twijfelen (echt waar, onnozel lang omdat we er niet uit geraakten of we nu één of twee dessertjes wilden – ja, zo zijn we nu éénmaal), kozen we toch voor het 4 – gangenmenu met aangepaste wijnen.

En dat zag er zo uit:

Collage gerechtjes def

Helaas doet mijn smartphone de kunstwerkjes op ons bord geen recht aan. De gerechten waren zeker zo lekker als ze er uit zien.

Het eten was vers, de borden waren gevuld met verschillende soorten texturen precies zoals ik het graag heb en het eten was gewoon heerlijk. Het brood op tafel was ook vers en lekker.  De bediening was correct en vriendelijk. Niets op aan te merken.

De chef doet het werk alleen, in een piepklein keukentje achterin de zaak. Als je naar het kleinste kamertje gaat, kan je even binnen loeren. Met een klein keukentje ter beschikking kan je natuurlijk geen leger aan. In de zaak is plaats voor zo’n 20 personen en dat geeft de chef toch de kans om van elk bord een kunstwerkje te maken.

Ik was onder de indruk en heb echt gesmuld van elke gang.

Collage dessert def

Eén van de vele toppertjes van de avond, hoe banaal ook: een versgebakken madeleintje bij de koffie. Ongetwijfeld het lekkerste cakeje dat ik ooit heb gegeten. In niets te vergelijken met de zompige, droge exemplaren “uit een pakske”. Zo gelukkig heeft een madeleineke mij nog nooit gemaakt.

Het restaurant beschikt over een aparte thee – kaart, hetgeen een niet-koffie-drinker zoals ik zeer weet te appreciëren, vooral als het ééntje in shiny gold is.

En heb je die smiley gezien?! Net wat je nodig hebt in je bord in deze tijden.

Ik ben ook even op zoek naar een puntje van kritiek hoor…geef me even…….mhm, misschien enkele over het interieur?

 • In het toilet is wat weinig plaats voor de handdoekjes…zo zijn er twee handdoekjes in het wasbakje (met kraan open) beland terwijl ik mijn handen aan het wassen was, miljaar! (en sorry daarvoor *humm*);
 • De vestiaire is in het kleine inkomhalletje. Zeer handig uiteraard dat er een plek is om je jas weg te hangen, maar de jassen hangen in de berging. Niets mis mee, alleen wat spijtig van het zicht als je staat te wachten op je jas terwijl de rest van de zaak zo mooi en zorgvuldig aangekleed is.

Buiten die twee minuscule dingetjes, heb ik niets aan te merken op EssenCiel.

Het was echt af!

EssenCiel – Munstraat 23 – 3000 Leuven – 016/29.06.00

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

3 Reacties

 1. With Love - by Eva
  24 november 2015

  Dankjewel voor de tip! Ik vroeg mij al af wat er achter dat uithangbord schuilging 🙂

  Beantwoorden
 2. The Needle Of Choice
  24 november 2015

  Hmmmm… Zalig, een avondje uit met z’n twee, en dan zo zalig eten. Het water loopt me in de mond!

  Beantwoorden
 3. Gezellig zo’n avondje uit eten 🙂 Ik ben zelf nog niet bij EssenCiel geweest.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.