fbpx

Onze multifunctionele ‘family – wall’!

In onze keuken staat een stalen paal…die staat er voor steun: iets met een te lange poutrel en gevaar voor inzakking van het plafond. Dus een paal.

Sinds onze intrek in de woning, werd de paal gebruikt als uithangbord voor postkaarten, tekeningen, brieven, kattenbelletjes e.d. Op zich best handig, maar ik vond het zo rommelig. Keek ik van de zithoek naar de keuken zag ik een paal vol chaos, keek ik van de keuken naar de eettafel, zag ik pure wanorde.

Dat moest even aangepakt worden.

Living NononsonsmomEveline

Ik ging op zoek naar een oplossing en vond inspiratie bij An en mijn schoonzus: bordverf en magneetverf op de muur. Handig voor mama en papa én voor de kinderen. Toen ontdekte ik in een niet nader genoemde verfwinkel – iets met kleur in de naam – dat er ook whiteboard – verf bestaat.

De oplossing moest vooral praktisch zijn: een bord waar alle nuttige informatie op kan zodat mama niets kan vergeten, waar de kinderen én volwassenen op kunnen kliederen en waar alle briefjes of tekeningen een plaatsje op krijgen. Ook een beetje om structuur te brengen: voor de kinderen met een kalendertje en voor de ouders met een weekmenu.

Dit is de maagdelijke muur, met een plankje voor boeken van Jerre Meus en ander lekkers!

Keukenmuur NononsonsmomsEveline

Echtgenoot ging aan de slag: 1 laag primer, 2 lagen kleur, 3 lagen magneetverf, 2 lagen bordverf en 1 laag whiteboard – verf.

Muur NononsonsmomEveline

in progress def

Resultaat? Een muur met een hippe scandi – groene kleur, magneetverf, bordverf én whiteboard – verf.

Afgewerkt def

Na twee weken maak ik wel alvast volgende kritische bedenkingen:

 • de magneetverf is vrij korrelig, dus al je een mooi vlak krijtbord of whiteboard wil, kan je er beter geen magneetverf onder zetten. Vooral bij het whiteboard blijft de kleur van de stiften makkelijk in de putjes zitten. Afvegen is dus niet makkelijk en het krijtbord zal na een tijdje een nieuwe laag moeten krijgen;
 • De magneetverf is niet geschikt voor zwakke magneten. Magneetjes die bijvoorbeeld bij doopsuiker zitten, zijn niet sterk genoeg om op de muur te blijven hangen. Hoe meer lagen verf erover, hoe zwakker de aantrekkingskracht uiteraard wordt;
 • Ik ben nog op zoek naar een bordenwisser: waar verkopen ze zo’n dingen? 😀

Toch ben ik erg tevreden over het resultaat.

Dank u, Echtgenoot, voor alle moeite en het mooie werk. Smakkerd!

The following two tabs change content below.

20 Reacties

 1. Wikkelgatjes
  20 oktober 2015

  Cool hé zo’n verf! Dat zijn wij hier ook ooit van plan. Als we ooit ons huis schilderen, waar met 2 kindjes onder 2j voor ons nu nog niet aan de orde is 😉 Die plank voor kookboeken is er eentje die ik ga onthouden!!

  Beantwoorden
 2. Wikkelgatjes
  20 oktober 2015

  Oja, nog vergeten maar zo’n wisser vind je vast op bol.com! Daar vind je zowat alles 😉

  Beantwoorden
  1. Katrien
   20 oktober 2015

   Magneetbehang/krijtbehang is makkelijker te plaatsen en krijg je volgend mij een egaler oppervlak … Bordewisser bij Ava of gewoon een natte en droge schotelvod ? Met een bordewisser moet je toch vaak nat afvegen om het helemaal ‘schoon’ te krijgen 🙂

   Beantwoorden
   1. Eveline
    20 oktober 2015

    Ah ja, behang is inderdaad misschien een beter oplossing om alles vlak te hebben. bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
 3. Judith (Dietemiet)
  20 oktober 2015

  Misschien vind je bij Dille & Kamille ook wel zo’n ouderwetse bordenwisser.

  Beantwoorden
  1. Eveline
   20 oktober 2015

   tof idee, daar ga ik eens voor kijken!

   Beantwoorden
 4. fiekefatjerietjes
  20 oktober 2015

  Mooi resultaat! Mijn oog valt vooral ook op de mooie keuken en het gele kastje. Tof!

  Beantwoorden
  1. Eveline
   20 oktober 2015

   Dank u wel. Het is meer groen – geel ipv geel waardoor de groene kast nu echt wel vloekt -helaas – met het groen van de muur. De kast hebben we ook zelf een nieuwe kleur gegeven in onze vorige woning, toen had ik alles met kleuraccenten in een soort limoengroen dat perfect bij de kast paste. Nu zal er op termijn een nieuwe kast komen, denk ik. 🙂

   Beantwoorden
   1. fiekefatjerietjes
    20 oktober 2015

    Of de kast een nieuwe laag geven :-). Zo’n schoon exemplaar!

    Beantwoorden
 5. jochapeau
  20 oktober 2015

  Oeps, wij hebben ook zo’n paal in onze leefruimte. Een identieke rommelige paal als op de eerste foto, om dezelfde reden … We zullen dat ook eens moeten aanpakken 😉

  Beantwoorden
  1. Eveline
   20 oktober 2015

   Het helpt natuurlijk niet als de rest van de ruimte ook rommelig is, maar bon dat is soms ook de schuld van de Kabouters 😀

   Beantwoorden
 6. Staruur
  20 oktober 2015

  mooi! hier hebben we enkele een stukje magneetmuur. handig voor die kindertekeningen. En nog steeds op zoek naar goeie sterke magneten.

  Beantwoorden
  1. Nicky Heyvaert
   20 oktober 2015

   Oh super zo’n grote vrije muur om te gebruiken! Ik heb hier ook maar een stukje van 30cm breed aangepakt met magneetverf. Ik vond de juiste magneten (lees die sterk genoeg zijn en ook leuk :p) bij AVA. Ze hebben er in verschillende vormen en zijn grijs.

   Beantwoorden
 7. Kim
  20 oktober 2015

  Mooimooi! Zacht en schoon kleurtje ook.
  Hier geen verf maar ook magneet/krijtbordbehang in de keuken. Heel tevreden van. De muur heeft wel nog niet veel krijt gezien (dat is zo stoffig, al dat krijt :)) maar er hangen wel behoorlijk wat magneten aan. Tip trouwens voor goede magneten want ook het magneetbehang houdt niet alle magneten: ultrasterke magneten van de hema (ook geschikt voor glasborden), wel momenteel enkel te bestellen via hun website. Dat zijn de enige die hier goed plakken en meerdere papieren kunnen dragen. Heb er onlangs maar een hele voorraad van gekocht 🙂

  Beantwoorden
  1. Kim
   20 oktober 2015

   Dit zijn ze: extra sterke magneten http://m.hema.be/nl/winkel?fh_location=%2F%2Fbehema%2Fnl_BE%2F%24s%3DMagneten%2Fpbe_product_type>%7Bshop%7D&fh_view_size=24&fh_sort=-_match_rate%2Cpbe_stockavailability&fh_modification=&fh_secondid=pbe_14820106
   Het magnetisch fotopapier van de hema blijft ook plakken. Ook leuk om de muur wat op te vrolijken 😉

   Beantwoorden
  2. Eveline
   20 oktober 2015

   Ik ga meteen eens de website van Hema en Ava checken. Merci!

   Beantwoorden
 8. Myriam
  21 oktober 2015

  Heel mooi zeg!!!

  Beantwoorden
 9. The Needle Of Choice
  22 oktober 2015

  Super tof! En handig, en mooi! Da’s echt all in one!

  Beantwoorden
 10. liezewiezewoes
  23 oktober 2015

  Ha! Ik plande net hetzelfde! Het is te zeggen: wij hebben al een muur met magneetverf én met daarover bordverf, dat plankje is een work in progress! Maar idd, de magneetverf ben ik NIET tevreden van. Dat is niet mooi effen en dat stoort mij. Ik zou die er graag af halen maar moet nog eens uitvissen hoe!

  Beantwoorden
 11. piepow
  4 november 2015

  Wij hebben hier ook plannen in die richting, met een grote effen muur in de keuken. Fijn om bij jou al eens de uitwerking te zien.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: