KCW: Toekanhemdje

Maandag kon je al zien hoe ik het palmbomenstofje verwerkte tot een Theo met rits voor de KidsClothesWeek. Ik kocht het palmbomenstofje bij Den Depot samen met dit toekanstofje. Ook van Timeless Treasures trouwens. Toegegeven, ik heb even getwijfeld of ik het ging gebruiken voor een hemdje. De print is erg druk en dat is volgens mij nog een understatement.

Er zit ook roze in, maar daar ben ik al lang niet meer vies van voor mijn jongens. Ik mocht van Sabrina het hemdjespatroon uittesten dat zij uittekende. Het patroon zal Tibo heten en zit nu in de testfase. Als alle puntjes op de i staan, brengt Sabrina het patroon uit. Houd dus zeker haar blog Elefance in het oog.

DSC_0499_edited-3Omdat ik zo tevreden was van het palmbomen hemdje, ging ik voor een soortgelijke stijl. Geen rits, maar gewoon zwarte KamSnaps. De rest behield ik wel: de zwarte mouwboordjes in boordstof en een siersteek ter hoogte van de rugpas. Een andere siersteek. Het liefst zou ik ze allemaal eens willen proberen.DSC_0500_edited-1

De zwarte strepen op KoterA zijn gezichtje mag u gerust negeren. Indianen hebben momenteel dit huis ingepalmd. Ik vind het nog schattig ook.DSC_0458_edited-1

Het Tibohemdje is er eentje zonder staander. Dat was terug even wennen, na al die kraag-met-staander-Theo’s. Ik werkte de naad af met knalroze biais. Geschooid bij mijn naailescollega, want niet standaard in mijn voorraad.
DSC_0465_edited-2

Ik deed nog eens een poging om de print te laten doorlopen.  Tibo hemd ElefanceDSC_0485_edited-2Tibo hemdje ElefanceDSC_0420_edited-1

Stof en patroon:

Timeless Treasures – Toekan – bij Den Depot ↑↓ Zwarte boordstof – bij Den Depot ↑↓  Zwarte katoen – Bij Ikea ↑↓

Tibo – Elefance

 

 

 

 

10 thoughts on “KCW: Toekanhemdje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *