Goede voornemens: KonMari – update 2 – schoolmateriaal – de sjot onder mijn kont

De titel doet het al vermoeden. Het gaat niet goed met Konmari. Met mij wel, moest je je zorgen maken, maar Konmari heb ik schaamteloos verwaarloosd. De laatste keer dat ik haar aandacht gaf, zal ergens midden juni geweest zijn, toen ik de ‘schoolkast’ uitmestte. Ah ja, ik verhuis van leerjaar binnen een dikke week en gaf al mijn verzamelde spullen door aan mijn opvolgster. Ze zag me niet graag komen. Meerdere kofferbakken vol met kaften, boeken, extra info en ander didactisch materiaal. Tonnen.

Ik luisterde dus echt niet goed naar haar raad: ‘Verschuif het probleem niet’. Oeps!

Al ben ik ook wel een klein beetje flink geweest: ik gooide toch ook wel tonnen aan papier en boeken weg, waarbij ik ook een klein woordje van dank wil geven aan Manlief die zonder morren meermaals het containerpark bezocht met mijn ‘rommel’. Ik zweer het je, je wilt niet weten over hoeveel kilo dat ging. Die planken zijn niet voor niets doorgezakt.

bureaukast konmari CollageLangzaamaan begint de kast zich nu terug te vullen met nieuw materiaal. Ah ja, de kindjes moeten volgend jaar toch ook aan het werk gezet kunnen worden. Mijn plan: alles onder controle houden en dus minder te hamsteren. Een moeilijk plan, dat weet ik nu al. Ik heb nogal last van hamsterneigingen.

De plank met papier en ander bureaumateriaal pakte ik ook al aan. Daardoor kon de printer naar de kast verhuizen en kwam er meer ruimte vrij op mijn bureau/naaitafel.IMG_3557

En nu kan ik stoppen met mezelf de hemel in te prijzen, want meer dan dit valt er niet te vertellen. Jullie vinden dit toch al veel? Dan is deze tekst een schoon voorbeeld van hoe je mensen op het verkeerde been kan zetten door bewust dingen te verzwijgen want de kast met het schoolmateriaal is eigenlijk maar één derde van de totale kast. Over de andere twee heb ik wijselijk mijn mond gehouden.

Hopelijk geeft deze update me nu een sjot onder mijn kont en vind ik opnieuw de moed om kast 2 en 3 op te ruimen. Hierin zitten boeken, naaigerief, administratie en cd’s.  Al vrees ik het ergste want een nieuw schooljaar brengt zoveel werk met zich mee… als je je dan nog moet inwerken in een nieuwe klas dan hoef ik er geen tekeningetje bij te maken dat er andere prioriteiten zullen zijn. Eerst werk, dan hobby’s en dan pas KonMari.  En tja, als er keuzes moeten gemaakt worden, dan weet ik het wel 😉


Wat vooraf ging:

 

12 thoughts on “Goede voornemens: KonMari – update 2 – schoolmateriaal – de sjot onder mijn kont

  1. Hi hi, stiekem ben ik hier toch wel blij mee, want ik kreeg het een beetje benauwd van die Konmari-hype in blogland. Was er iets mis met mij, dat ik daar niet in mee ging? 😉 Maar je bent gelukkig ook van vlees en bloed. Gelukkig maar!! 😀 Succes met de start van het nieuwe schooljaar!

  2. Haha toch goed bezig met een heel groot deel al weg te doen!
    Ik was ook zeeer benieuwd naar de hype rond Konmari, ik ben sinds kort kn het boek begonnen… Ze zal wel weten waarover ze spreekt, maar aan dat madammeke is volgens mij toch een beetje een vijs los:)))

  3. Pfffiew, iedere keer als ik een netjes opgeruimde kamer zie passeren denk ik dat boek toch eens te gaan lezen. Maar dat is zo-niet-mij. Ik hou van orde, maar tegelijk hou ik ook van een georganiseerde rommel. Niet te veel om op mijn zenuwen te gaan werken, gewoon om het gezellig en leefbaar te houden. Véél succes in ieder geval, met jouw opruimplannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *