Een toekan voor mijn toekan

Mijn blogpost over de tropische stofjes was nog niet koud of ik zag op PiekeWieke haar instagram leuke ‘tropische’ tricot verschijnen.  Het toekantricootje trok meteen mijn aandacht: KoterS heeft namelijk de toekan als klassymbool. Ik stelde haar dan ook de hilarische vraag: ‘Waar kan ik dat stofje vinden?’  Waarop zij doodleuk antwoordde: ‘In mijn webshop’.  Toink!  Ik kende de webshop dus nog niet.  Ik laadde mijn winkelmandje vol en bestelde direct twee tricotstoffen.  Het was een leuke webshopervaring moet ik zeggen, want er zaten een paar leuke verrassingen in mijn postpakketje: enkele staaltjes van stof uit haar shop zodat je eens kan voelen én een badge, gemaakt van het toekanstofje.  KoterS was er dan ook heel blij mee.  toekan

Ik wilde van de tricot graag een T-shirt maken, maar had eigenlijk geen geschikt patroon.  Ik heb al aardig wat T-shirts en longsleeves gemaakt maar ik bleef telkens wat ontevreden achter.  De patronen uit Ottobre vind ik veel te breed vallen.  Maar er is wel 1 T-shirt die ik van pasvorm de max vind: die van Retro Rock and Robots.  RRR is een zalig Belgisch merkje dat zijn kledij volledig in België produceert.  Dus geen kinderhandjes of louche arbeidsomstandigheden.  Veel beter kan het niet zijn, toch?

Ik heb T-shirts graag ‘slim fit’ en dat zijn de shirts van RRR zeker.  RRR t-shirt look alike

Ik tekende dan ook een patroon op basis van dat shirt.  Om dan maar helemaal in RRR-stijl te blijven koos ik voor een andere kleur mouwtjes en nog een andere kleur boordstof.  De gele tricotstof en boordstof lagen al in mijn kast. De boorstof komt trouwens van Klijntje en is kwalitatief zéér goed.

mini hudson true biasEen sportief broekje, daar hadden mijn koters een acuut tekort aan.  Ik koop dat nooit omdat ik dat echt lelijk vind, zonde van het geld.  Tot ik op de blog van MyMinniemie een prachtig exemplaar zag verschijnen.  Ik was onmiddellijk verkocht; eindelijk een model dat ik echt mooi vond! Het patroon is de MiniHudson van True x Bias. Het zit wat ruimer bovenaan en eindigt skinny aan de enkels.

Het opmeten van de koter bracht me bij maat 3 jaar.  Ik hield me aan de maat en knipte een 3 jaar maar verlengde de broekspijpen tot 6 jaar + 3 cm.  Het zwarte zomerjoggingstofje kocht ik op het stoffenspektakel.  Er zit enkel net wat te weinig stretch in zodat ik er voor koos om de enkelbanden in de toekantricot te maken.  Dat is net wat handiger bij het aan- en uittrekken.  Ook in het zakbiesje liet ik de toekantricot terugkomen.

KoterS wilde graag poseren met zijn legovliegtuig:

sportieve outfit for boys sportoutfit for boys: minihudsonpants sportoutfit for boys mini hudson pants true bias mini hudson pants true bias retro rock and robots retro rock and robots look a like

Stof en patroon:

T-shirt:

Toekantricot – bij PiekeWieke ↑↓ Gele tricot – bij Mondepot ↑↓ Gestreepte boordstof – bij Klijntje ↑↓  Zelf getekend patroon obv T-shirt van RRR

Broek:

Zwarte zomerjogging – Stoffenspektakel ↑↓ Mini Hudson – True x Bias

27 thoughts on “Een toekan voor mijn toekan

  1. Da schoon broekske bij Minniemie had ik ook al gezien, maar ik ga nog even wachten om het te maken. Margot heeft van ‘t weekend al 5min een broek aangehad, en daarmee is het quotum bereikt voor het eerstvolgende half jaar;(

  2. Gave kleding weer! Mijn zoon heeft het liefst “zachte” broeken maar de broeken die ik tot nu toe probeerde uit tricot hadden een te groot pyjama effect. Deze vind ik echter heel gaaf. Ik zag die bij Minniemie al en toe begon ik te twijfelen, maar nu ben ik echt om. Ik weet eindelijk waar ik mijn 10 euro etsy te goed aan ga besteden 😉

  3. Die toekanstof is echt voor hem gemaakt! Wat een super toffe tshirt. En die combinatie met die broek. Dat patroontje ga ik toch ook eens moeten proberen.
    Bedankt voor de mooie blogpost trouwens, dat doet me echt plezier, lezen dat ik weer een klant heb kunnen blij maken.

  4. Wauw! Zwaar fan van deze outfit! De combinatie van stoffen bij het t-shirt is de max. En die broek, die zouden mijn koters ook wel smaken. Eens bekijken tot welke maat ze gaat.

  5. Wat een mooie outfit! In de Ottobre 3/2011 staan enkele slim fit shirts in verschillende maten, als je dat nummer moest hebben. Die mini hudson ga ik toch ook eens moeten aanschaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *