fbpx

Een toekan voor mijn toekan

Mijn blogpost over de tropische stofjes was nog niet koud of ik zag op PiekeWieke haar instagram leuke ’tropische’ tricot verschijnen.  Het toekantricootje trok meteen mijn aandacht: KoterS heeft namelijk de toekan als klassymbool. Ik stelde haar dan ook de hilarische vraag: ‘Waar kan ik dat stofje vinden?’  Waarop zij doodleuk antwoordde: ‘In mijn webshop’.  Toink!  Ik kende de webshop dus nog niet.  Ik laadde mijn winkelmandje vol en bestelde direct twee tricotstoffen.  Het was een leuke webshopervaring moet ik zeggen, want er zaten een paar leuke verrassingen in mijn postpakketje: enkele staaltjes van stof uit haar shop zodat je eens kan voelen én een badge, gemaakt van het toekanstofje.  KoterS was er dan ook heel blij mee.  toekan

Ik wilde van de tricot graag een T-shirt maken, maar had eigenlijk geen geschikt patroon.  Ik heb al aardig wat T-shirts en longsleeves gemaakt maar ik bleef telkens wat ontevreden achter.  De patronen uit Ottobre vind ik veel te breed vallen.  Maar er is wel 1 T-shirt die ik van pasvorm de max vind: die van Retro Rock and Robots.  RRR is een zalig Belgisch merkje dat zijn kledij volledig in België produceert.  Dus geen kinderhandjes of louche arbeidsomstandigheden.  Veel beter kan het niet zijn, toch?

Ik heb T-shirts graag ‘slim fit’ en dat zijn de shirts van RRR zeker.  RRR t-shirt look alike

Ik tekende dan ook een patroon op basis van dat shirt.  Om dan maar helemaal in RRR-stijl te blijven koos ik voor een andere kleur mouwtjes en nog een andere kleur boordstof.  De gele tricotstof en boordstof lagen al in mijn kast. De boorstof komt trouwens van Klijntje en is kwalitatief zéér goed.

mini hudson true biasEen sportief broekje, daar hadden mijn koters een acuut tekort aan.  Ik koop dat nooit omdat ik dat echt lelijk vind, zonde van het geld.  Tot ik op de blog van MyMinniemie een prachtig exemplaar zag verschijnen.  Ik was onmiddellijk verkocht; eindelijk een model dat ik echt mooi vond! Het patroon is de MiniHudson van True x Bias. Het zit wat ruimer bovenaan en eindigt skinny aan de enkels.

Het opmeten van de koter bracht me bij maat 3 jaar.  Ik hield me aan de maat en knipte een 3 jaar maar verlengde de broekspijpen tot 6 jaar + 3 cm.  Het zwarte zomerjoggingstofje kocht ik op het stoffenspektakel.  Er zit enkel net wat te weinig stretch in zodat ik er voor koos om de enkelbanden in de toekantricot te maken.  Dat is net wat handiger bij het aan- en uittrekken.  Ook in het zakbiesje liet ik de toekantricot terugkomen.

KoterS wilde graag poseren met zijn legovliegtuig:

sportieve outfit for boys sportoutfit for boys: minihudsonpants sportoutfit for boys mini hudson pants true bias mini hudson pants true bias retro rock and robots retro rock and robots look a like

Stof en patroon:

T-shirt:

Toekantricot – bij PiekeWieke ↑↓ Gele tricot – bij Mondepot ↑↓ Gestreepte boordstof – bij Klijntje ↑↓  Zelf getekend patroon obv T-shirt van RRR

Broek:

Zwarte zomerjogging – Stoffenspektakel ↑↓ Mini Hudson – True x Bias

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

27 Reacties

 1. Nathalie
  23 februari 2015

  Da schoon broekske bij Minniemie had ik ook al gezien, maar ik ga nog even wachten om het te maken. Margot heeft van ’t weekend al 5min een broek aangehad, en daarmee is het quotum bereikt voor het eerstvolgende half jaar;(

  Beantwoorden
 2. Fruits de Mère
  23 februari 2015

  Ah hier is jouw broekje 🙂 Supertoffe outfit; je kan er wat van van kleurtjes combineren!

  Beantwoorden
 3. Mieke Augustyns
  23 februari 2015

  Keitoffe outfit! Ik twijfelde ook al om dat patroontje te kopen maar dacht dat het meer iets voor meisjes zou zijn. Niet dus 🙂

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   23 februari 2015

   Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar nog meer jongensversies. Ik zou zeggen… laat u gaan 🙂

   Beantwoorden
 4. inspinration
  23 februari 2015

  Gave kleding weer! Mijn zoon heeft het liefst “zachte” broeken maar de broeken die ik tot nu toe probeerde uit tricot hadden een te groot pyjama effect. Deze vind ik echter heel gaaf. Ik zag die bij Minniemie al en toe begon ik te twijfelen, maar nu ben ik echt om. Ik weet eindelijk waar ik mijn 10 euro etsy te goed aan ga besteden 😉

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   23 februari 2015

   Go go go!!

   Beantwoorden
  2. inspinration
   23 februari 2015

   Ik blijk de Hudson en de Hosh met elkaar verward te hebben 😉 Hudson is niet op Etsy.

   Beantwoorden
 5. Annick @ MinnieMie
  23 februari 2015

  Oh Oh!!! Echt wauw!!! Fantastische outfit, regelrecht uit een modemagazine! Hier trouwens ook fan van RRR en de aansluitende pasvorm. Prachtige foto’s by the way!

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   23 februari 2015

   Amai, nu word ik rood zene. 🙂 En als Oliver uit de babymaatjes is hoop ik nog meer inspiratie uit je blog te halen!

   Beantwoorden
 6. Khadetjes
  23 februari 2015

  Schoon gerief! Ik kan me prima voorstellen dat hij content is 🙂

  Beantwoorden
 7. Pieke Wieke
  23 februari 2015

  Die toekanstof is echt voor hem gemaakt! Wat een super toffe tshirt. En die combinatie met die broek. Dat patroontje ga ik toch ook eens moeten proberen.
  Bedankt voor de mooie blogpost trouwens, dat doet me echt plezier, lezen dat ik weer een klant heb kunnen blij maken.

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   2 maart 2015

   Oh Pieke Wieke, je reactie zat bij de spam en ik zag het nu pas. Nogmaals merci voor de goede service 🙂

   Beantwoorden
 8. Kathleen | BelleLien
  23 februari 2015

  Super coole outfit!

  Beantwoorden
 9. Zoë
  23 februari 2015

  Heel tof! Ik ben ook bezig aan mijn eerste mini hudson pants!

  Beantwoorden
 10. Joke
  23 februari 2015

  Wauw! Zwaar fan van deze outfit! De combinatie van stoffen bij het t-shirt is de max. En die broek, die zouden mijn koters ook wel smaken. Eens bekijken tot welke maat ze gaat.

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   2 maart 2015

   Merci! De broek gaat tot maat 10 jaar.

   Beantwoorden
 11. annelies lemkens
  23 februari 2015

  super mooie combinatie!

  Beantwoorden
 12. 128
  23 februari 2015

  Wauw super mooi!

  Beantwoorden
 13. Mooie outfit!

  Beantwoorden
 14. Judith
  24 februari 2015

  Zo leuk!

  Beantwoorden
 15. majella vandeputte
  24 februari 2015

  wat een coole combinatie!!!
  Geheel mijn ding en jouw zoontje schittert met zijn nieuwe ‘klas’tenue 🙂

  Beantwoorden
 16. Nathalie
  24 februari 2015

  Hey, ik heb je zonet genomineerd voor de Liebster Award! Wil je weten wat dit inhoudt, ga dan eens kijken op mijn blog!

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   24 februari 2015

   Oei, dat zijn dan 2 nominaties. Wat nu?

   Beantwoorden
 17. Nat
  25 februari 2015

  Wat een mooie outfit! In de Ottobre 3/2011 staan enkele slim fit shirts in verschillende maten, als je dat nummer moest hebben. Die mini hudson ga ik toch ook eens moeten aanschaffen 🙂

  Beantwoorden
 18. […] Toen ik in Den Depot rondliep en het veelkleurige tricotstofje met reliëf zag liggen, wist ik onmiddellijk dat ik het moest hebben.  Het stofje stak zo mijn ogen uit.  Het doet wat retro aan.  En in de winkel had ik het al beslist: het ging een Charlie van Zonen 09 worden. Eenmaal ik er aan wilde beginnen, sloeg de twijfel toe.  Nog niet zo lang geleden was ik erg into retro, maar langzaamaan merk ik toch wel een stijlswitch in de kleerkasten. Ik wilde dus een Charlie met een retrostofje die toch niet al te retro was. Kunnen jullie nog volgen?Het hele arsenaal tricot werd uit de kast gehaald en naast de stof gelegd.  Met welke kleur moest ik het combineren… ik bleef maar twijfelen. Oranje of bruin ging het, dacht ik, te retro maken… groen dan?… Dagen heeft het hier op de tafel gelegen.  Uiteindelijk ging ik voor een lichte, blauwgrijze tricot met dezelfde kleur boordstof als de toekan T-shirt. […]

  Beantwoorden
 19. […] stofke matchte in ieder geval perfect met het overschotje toekantricot dat ik nog liggen had van dit naaisel. De rekbare oranje paspel zat ook nog in mijn voorraad.  Bij de kamsnaps mixte ik twee kleuren […]

  Beantwoorden
 20. […] ben ik al zo lang op zoek.  Mijn laatste poging tot simpel T-shirt dateert al van februari. Het toekan T-shirt dat ik overtekende van een Retro Rock & Robots-shirt.  In die blogpost schreef ik het […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.