fbpx

2015 is hier – goede voornemens

Eigenlijk ben ik geen mens van de goede voornemens.  Allé, misschien maak ik er wel af en toe enkele stiekem in mijn gedachten, maar na 2 weken ben ik die al vergeten.  Maar nu, met dit blog, heb ik wel de uitgelezen kans om mijn goede voornemens de wereld in te sturen waarbij ik jullie tot controleur bombardeer. Op die manier ben ik het jullie verschuldigd om hierover verslag uit te brengen.  Dat heet dan de spreekwoordelijke stok achter de deur.

Daar gaan we dan:

1. Minimaliseren

Rommel weggooien dus. Sinds enkele maanden volg ik het blog van LightByCoco.  Een Nederlandse die in Amerika woont en minimalist is. Vooral bovenstaand filmpje van haar vind ik echt wel een eye-opener. Hoe weinig spullen kan iemand hebben?  Ik heb de neiging om elke lege plaats in huis op te vullen met dingen die ‘ooit nog eens van pas kunnen komen’. Dit jaar wil ik daar dus korte metten mee maken. Eind deze maand komen ze onze dressing installeren. De ideale gelegenheid om onze kleding en ander ongebruikt textiel uit te mesten. De volgende 10 maanden kan ik me dan concentreren op de rest. Kringloopwinkel en tweedehandswinkel here I come!

2. Inbox zerogoede voornemens inbox

De inbox van mijn e-mail stond op + 3000 mails. Ik heb van een decemberdag gebruik gemaakt om alles eens uit te kuisen. Ik stelde labels in en deelde alles onder in categorieën. Ik probeer nu alles wat ik binnenkrijg ofwel direct te wissen ofwel naar de juiste categorie te verplaatsen als ik er nog wat mee moet doen. Mails die afgehandeld zijn archiveer ik. Het is nog niet echt een routine geworden en ik ben nog steeds wat zoekende. Dit jaar hoop ik een systeem te vinden dat voor me werkt en dat ik kan volhouden. Als jullie hier nog tips voor hebben, dan hoor ik dat graag.

3. Met de koters de natuur in
DSC_0359 (764x509)

Jarenlang heeft dit op een lager pitje gestaan. Tenzij tijdens onze reizen natuurlijk. Toen we nog koterloos waren trokken we regelmatig de Belgische landschappen in om te genieten van al dat moois. Maar kleine kinderen verleggen nu eenmaal de prioriteiten. Nu ze wat groter zijn, willen we hen graag leren genieten van de natuur. Uitstapjes die ons bevallen wil ik dan ook graag met jullie delen.

4. Huishouden op de rails

psIMG_1291

Ik blijf maar sukkelen met de huishoudelijke taken. Dat zijn nu niet bepaald mijn favoriete bezigheden (understatement) en ik blijf het moeilijk vinden om er routine en structuur in te krijgen. Momenteel gebruik ik de tactiek ‘uitstellen tot het niet meer aan te zien is’. En geloof me… ik kan het lang aanzien. De tactiek van een vaste taak op een vaste dag heb ik ook al geprobeerd, maar dat vond ik te ‘streng’. Hopelijk vind ik in 2015 het systeem dat voor mij werkt.


Dit waren ze. Het zijn er vier geworden. Niet echt veel natuurlijk, maar ik hoop dat het me zo lukt om me er aan te houden. Ik heb geprobeerd om ze zo realistisch mogelijk te houden, maar toch net uitdagend genoeg. Hopelijk vind ik de moed om na het beginnersenthousiasme toch vol te houden en lukt het me om mijn doelen te bereiken. Ik beloof bij deze ook plechtig om jullie op de hoogte te houden van mijn – laat ons hopen- vorderingen.

 

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Olga
  5 januari 2015

  Ik zou deze post zelf geschreven kunnen hebben. Het zijn allemaal ook mijn voornemens, behalve die e-mails misschien, want het is echt onbegonnen werk bij mij. 🙂 In plaats daarvan wil ik het naaien weer oppakken (te beginnen met een Cisse broek).

  Succes!

  Beantwoorden
 2. inspinration
  5 januari 2015

  Mooi lijstje, fijn om te lezen dat er ook andere zijn met een extreem grote verdraagzaamheid van niet op orde huis.

  Beantwoorden
 3. MonDepot
  5 januari 2015

  Leuk om te lezen 🙂 Dat filmpje van Light by Coco ga ik eens bekijken als ik tijd heb, ziet er inspirerend uit. Succes met je goede voornemens!

  Beantwoorden
  1. An
   5 januari 2015

   Zeker doen! Ze heeft ondertussen al een heleboel filmpjes op haar youtube-kanaal. Allemaal de moeite waard.

   Beantwoorden
 4. Valérie
  5 januari 2015

  Moedig !! en een voorbeeld 🙂 mijn voornemen is eentje uit uw vier te selecteren en het ook proberen waar te maken

  Beantwoorden
  1. An
   5 januari 2015

   En welke van de vier ga je kiezen? 🙂

   Beantwoorden
 5. Fruits de Mère
  6 januari 2015

  Ik neem geen voornemens voor een nieuw jaar, omdat dit toch niet werkt bij mij. Tijdverlies dus 😉 maar dat van die mailbox is een goeie; kga mij daar binnenkort ook eens aan zetten! En verder doen aan de fotoboeken van de jongens, dat ook!

  Beantwoorden
  1. An
   6 januari 2015

   Oh ja, het fotoboek van 2014 daar moet ik ook nog eens dringend aan beginnen. Merci voor de reminder 😉

   Beantwoorden
 6. […] kon in januari mijn nobele plannen voor 2015 al lezen in een blogpost.  Ondertussen zijn we al bijna mei en was er van het minimaliseren nog niet veel in huis […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: