fbpx

Een klein stukje Bangladesh in Kessel-Lo!

Vlakbij de afrit Kessel-Lo op de E314, staat een zo’n gele pijl “Worldkitchen”. Ik rijd er al jarenlang voorbij en elke keer denk ik: “ah ja, dat moet ik nog eens uitproberen”.

Afgelopen woensdag had Echtgenoot eraan gedacht en reserveerde een tafeltje voor ons. Toen we binnenkwamen, zat er nog één tafeltje waar een moeder en haar zoon aan zaten te eten. De eerste gedachte die in mijn opkwam toen ik ze zo zag zitten, was dat ik hoopte dat ik later ook zo met mijn studerende zonen op restaurant kan, zonder dat deze gillend weglopen bij het voorstel alleen.

Maar dat even terzijde, terug naar Worldkitchen: het was een echte belevenis.

Omdat het ons eerste bezoek was aan het restaurant, liet de uitbater ons kiezen of we aan een hoge of een lage tafel (met kussen op de grond) wilden zitten. Ik eet nogal graag “op mijn gemakske”, dus we kozen toch maar voor een gewone tafel. Misschien wel wat een gemiste kans, achteraf bekeken.

Sfeer

Op de kaart staat een waaier aan gerechten, allemaal uit de Bengaalse/Indische keuken. De uitbater moet aan onze onwennige blik gezien dat we geen idee hadden wat kiezen en hij raadde ons een thali aan: een menu waardoor we van al het beste van de kaart een beetje konden proeven. Er staat een vlees-, vis-, vegetarische of “mixed” – thali op de kaart, we kozen voor het laatste.

Heerlijk, zo een “proef-eens-wat-van-alles” – formule. Echtgenoot en ik hebben het namelijk altijd moeilijk met keuzes maken. En dan val je uiteindelijk terug op het vertrouwde, wat gewoonweg jammer is.

Worldkitchen collage -def

En het eten zelf was ook lekker, al moet ik toegeven dat ik het minste affiniteit heb met deze keuken. Is het de komijn die me wat tegen steekt? Ik weet het niet. Het eten was lekker en niet slecht bereid. De enige minpuntjes waren de basmatirijst en de beef vindaloo. Voor zover ik iets van basmatirijst ken, was deze het zeker niet. Veel te droog en zonder de typische basmati – geur. Het stoofpotje met het rundsvlees was al een keertje teveel opgewarmd, vrees ik.

Wat ik wel heel lekker vond, waren de samosa, de king prawns, de kip tandoori en de spinazi met geitenkaas. Yummie!

Hoofdgerecht

Ondanks het feit dat ik niet makkelijk geneigd ben om zelf voor een Indisch restaurant te kiezen, zal ik toch zeker terug gaan naar Worldkitchen. Waarom? Niet meteen voor het eten, maar wel omwille van de locatie, de sfeer, de aankleding en de gastheer.

Deze laatste is een hele vriendelijke man en praat graag over zijn afkomst en zijn familie. We zaten als enige in zijn restaurant, maar toch was hij niet opdringerig. Als we effectief aan het eten waren, liet hij ons alleen. Hij beantwoordde wel graag onze vragen en toen Echtgenoot vertelde dat hij nog in India had gewerkt, waren we vertrokken. En toen nog bleek dat zijn familie vlakbij ons woont, kon de avond niet meer stuk.

Hij vertelde honderduit over zijn afkomst, zijn geloof (hij is lid van de Baul – nee, geen familie van de imitator, voor meer info, klik hier) en zijn project ‘Free Rastakidsschool’,een gratis school voor straatkinderen. *applaus en ontroering, serieus!*

Op het einde van de avond, kregen we nog een rondleiding in de tuin. Omdat het donker was, heb ik helaas geen foto. De kwaliteit van de camera van mijn smartphone is niet denderend, zo heb ik al gemerkt sinds de start van deze blog.

Gelukkig staan er mooie foto’s op de Facebook – pagina van het restaurant zelf.

De tuin is volgens mij de grootste troef van Worldkitchen. Zelfs in het donker zagen we hoe ongelooflijk gezellig die tuin moet zijn op een warme zomeravond. Overal hutjes waarin je kan eten aan lage tafeltjes. Op het grasplein worden gewone tafel gezet en zo heb je echt een uniek plekje, zo vlakbij de autostrade in Kessel-Lo.

Blijkbaar is het restaurant ook populair voor feesten, zoals communiefeesten of bedrijfsfeesten. Op dat ogenblik, wordt het eten in buffetvorm geserveerd.

Echtgenoot en ik konden in elk geval niet geloven dat we hier nooit eerder waren geweest, maar we gaan zeker opnieuw op ontdekkingstocht in de zomer! Schuiven jullie mee aan?

The following two tabs change content below.

0 Reacties

 1. inspinration
  21 januari 2015

  Dat klinkt super, jammer dat ik er totaal niet in de buurt woon. Veel plezier de volgende keer!

  Beantwoorden
 2. Jessie
  28 januari 2015

  Worlds kitchen is voor mij een blijvertje! Buiten zitten is super zalig en wat vooral mega lekker is, is de veggie: Korma Curry! Probeer die volgende keer eens? Nog nooit iemand geweten die er niet zot van is 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.