fbpx

Project – Master Bedroom

Elk jaar raakt ons huis meer en meer afgewerkt. Ondertussen wonen we hier 6 jaar en kan ik zeggen dat de benedenverdieping volledig is afgewerkt. Al kunnen sommige kamers weer een opfrisbeurt gebruiken. Zo gaat dat met koters en hun vettige pollekes. Elk jaar kiezen we 1 of meerdere investeringen voor het huis. Zo was het vorig jaar: een nieuw bed, salon en binnendeuren boven. Dit jaar is het de beurt aan de master bedroom. 

Het is te zeggen, eigenlijk begonnen we er vorig jaar al aan.

Het bed

Beka boxpring
Het werd een boxpring van Beka. Man man man, dat maft heerlijk. Maar ja we kwamen dan ook van ver. Ons vorig bed was dat van Manliefs oma en daarvoor sliepen we in het bed van mijn bomma. Degelijk waren ze wel, die bedden, maar hun beste tijd hadden ze toch gehad.

De indeling

We hebben een vrij ruime slaapkamer. Om het wat gezellig te houden kozen we er voor om met een gyprocwand te werken. Daarachter kunnen we dan de dressing verstoppen. Zie hier mijn amateuristisch geknutsel van lang geleden in google Sketchup:

sketchup slaapkamer (764x508)

 De dressingDSC_0350 (764x466)

We dachten eerst een Ikea oplossing te nemen, maar doordat we met kamers onder het dak zitten, bleek dit toch niet goed uit te komen.  Het wordt dus uiteindelijk een kast op maat van Domox.  De plaatsing is voorzien in februari.

Edit:

Begin februari kregen we een mail dat Domox failliet is en er geen overnemen werd gevonden.  Bye bye centen en bye bye kast.  We kunnen terug beginnen sparen: wordt vervolgd

 Het fotobehang

fotobehang fotomuur.nl

Op de gyprocwand die tegenover het bed ligt, komt een fotobehang. De foto kozen we uit een database. Het werd een foto van Zinal (Zwitserland). We gingen er naar toe met de tent in 2008 en maakten er memorabele dagtochten. Het bordje van op de foto kwamen we ook tegen en er hangt aan dat bordje een leuke herinnering vast. Ons fototoestel van toen was echter pixelmatig niet sterk genoeg om van foto’s fotobehang te kunnen maken, dus kozen we voor deze oplossing. Ondertussen heb ik het fotobehang besteld bij fotomuur. Ik koos voor de dikkere kwaliteit. Het werd anderhalve week later mooi aan huis geleverd. Of het makkelijk aan te brengen is, valt nog af te wachten. We willen dit pas doen als de dressing geïnstalleerd is om eventuele beschadigingen te voorkomen.

Verlichting

light galleryVoor het slaapgedeelte kozen we ledspots die op de fotomuur gericht zullen worden.  In de dressing komt een lichtbalk met ledlichtjes.  Hier kozen we voor daglicht zodat we deftig kunnen zien wat we aantrekken, zelfs met ogen vol slaap.  Er komt ook nog een bewegingssensor.  Deze laat het licht in de dressing automatisch aan en – nog belangrijker – uit gaan.  We hebben dit ook in onze inkomhal en dat heeft zijn nut al bewezen.  Hier wonen namelijk mannen die altijd het licht laten branden.  Alle onze verlichting komt trouwens van bij Light Gallery.

En de rest

Verder ben ik nu bezig met het zoeken naar meubels en decoratie voor in de slaapkamer.  Ik wil een kamer in een Scandinavische stijl.  Met veel natuurlijke en robuuste materialen.  De enige eis die Manlief had, was een matteke aan zijn kant van het bed, want hij krijgt nu altijd koude voeten bij het opstaan. Niet onredelijk van hem en dus kwam ik hem tegemoet met een schapenvelleke.

Aanschouw mijn allereerste moodboard:

moodboard bedroom
één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht

 

Ik ben best tevreden over hoe het er uiteindelijk uitziet.  Het geeft mooi weer wat ik wil.  Ik mailde het ook eens door naar Manlief en die vond het prachtig.  Tsjakkaa!  Geen echtelijke twisten deze keer.

Het enige wat ons nu nog te doen staat, is de nodige centjes verdienen.  Maar dat is een detail, toch? 😉

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

  1. Nathalie
    19 januari 2015

    dat moodboard ziet er super uit! Ben benieuwd hoe het er allemaal in het echt gaat uitzien

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.