fbpx

An leert fotografie

Een mens is nooit te oud om te leren. Ik voegde de daad bij het woord en schreef me in voor een tweejarige avondopleiding tot fotograaf.

Stilstaan is achteruit gaan

Stilzitten is niets voor mij. Vaak krijg ik persoonlijke berichten van vrouwen die zelf worstelen met stress, drukte en het organiseren van hun gezin maar er direct bij vertellen dat huismoederen niks voor hen is.

Awel, zal ik eens iets verklappen? Huismoederen is ook niets voor mij. Ik word niet gelukkig van was opvouwen, opruimen en het huis kuisen. Ik haat het zelfs. Al probeer ik dat woord niet al te vaak in de mond te nemen. Het runnen van het huishouden geeft me niet bepaald voldoening in het leven. Ook al is dat zeker een heel belangrijke taak.

Creëren is life

Ik heb creativiteit nodig. Ik wil dingen creëren, mensen helpen en hen dingen leren. Mijn job was niet voor niets leerkracht. Dat lesgeven, helpen, kennis en vaardigheden overdragen,… zit in mijn bloed.

Gelukkig mag ik af en toe een workshop geven bij Madeline De Stoffenmadam. Het doet me telkens zoveel deugd om mensen tijdens mijn lessen te horen vertellen hoeveel ze hebben bijgeleerd.

Deze blog en mijn Instagram geven me ook een doel. Het schrijven van artikels, het nemen van foto’s, de interactie met de lezers, volgers,… Het geeft me enorm veel voldoening. Zonder dit als uitlaatklep was ik al lang depressief geworden.

Grenzen verleggen

Na twee jaar huismoederschap in combinatie met bloggen en instagrammen was ik toch toe aan wat nieuwe uitdagingen. Ik leer graag bij en verleg graag mijn grenzen ook al betekent dat vaak in mijn broek doen van angst. Silvie Bonne – een topfotograaf en mijn inspiratiebron – gaf me het duwtje dat ik nodig had. En dus besloot ik om me in te schrijven voor de tweejarige avondopleiding ‘fotograaf’.

Fotograferen is een creatieve uitlaatklep, naast het naaien. Ik geniet er van en ik leerde al heel veel uit mezelf. Maar toch wil ik graag nog meer leren. Liefst zelfs alles. Van flitsen tot belichting in studio.

Dit jaar mocht ik al verschillende kinderen fotograferen voor hun communie en dat vond ik echt heel plezant om te doen en best wel spannend. Ook voor volgend jaar kreeg ik al een aantal ‘boekingen’. Iets waar ik wel naar uitkijk.

En de toekomst?

Tja, dat weet ik dus nog niet helemaal. Ik vind buiten-shoots voor een communie super plezant om te doen. Maar ergens wil ik ook wel mijn liefde voor sociale media en lesgeven kwijt. Het lijkt me dan ook heel tof om ondernemers te helpen bij hun online marketing. Door bijvoorbeeld voor hen beelden te maken van hun producten, diensten, onderneming… die ze dan kunnen gebruiken op hun sociale media.

Wil jij trouwens graag met mij samenwerken? Laat dan gerust hieronder een bericht achter en dan kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.