fbpx

5 uur avontuur

5 uur avontuur

Hitte, ik ben daar nu niet echt fan van. Op een luie vakantie waar ik enkel van het zwembad naar de koelkast moet lopen, valt het nog te overleven. Maar thuis is het andere koek. Hitte haalt het slechtste in mij naar boven. Meerdere mensen verloren hun neus al door mij gewoon een vraag te stellen wanneer ik oververhit ben.

Ik hou niet van dat constant plakgevoel. Zweten van stil te zitten, jakkes. En ik word er verschrikkelijk lui van. Zo lui dat ik lastig ben op mezelf voor mijn luiigheid. Het is een vicieuze cirkel waar ik maar moeilijk uitraak.

De weersvoorspelling voor deze week was er dan ook eentje waar ik niet blij mee was. Ik moest werken aan een plan om die week te kunnen overleven en weer niet weg te kwijnen in zelfmedelijden.

Het vakantie-overleef-plan

Vorig jaar stond ik al eens enkele maanden zo vroeg op, maar met de winter voor de deur bleek het toch een te grote uitdaging om dat vol te kunnen houden.

Nu dat de kinderen, op 1 week na, de hele grote vakantie bij me zijn leek het me wel weer aanlokkelijk om de vakantie te overleven. Minstens 2 uur tijd om mezelf horen na te denken en wat te bloggen,… voor de drukte om me heen losbarst. Het behoorde tot mijn vakantie-overleef-plan.

Het 5 uur avontuur

En net nu kwam Structuurjunkie met het 5 uur avontuur aanzetten. Ze daagt er iedereen uit om een werkweek lang om 5 uur op te staan. Gewoon om eens te kijken of het iets voor je is.

Bovendien is het een ideale manier om de hete dagen te overleven. Je bent wakker op de meest frisse uren van de dag en kan zo toch nog iets gedaan krijgen.

Ik besloot ook om op mijn loopdagen om 5 uur mijn loopschoenen aan te doen en te vertrekken. Dinsdag was het nog een hele aangename 17 graden tijdens het lopen. Vandaag werd het niet frisser dan 23 graden. Sowieso al redelijk warm, maar door het gebrek aan stralingswarmte van de zon voor mij nog wel te doen.

Hittegolf overleven

Het is de eerste keer dat ik een hittegolf meemaak waarin ik zo weinig zeur. En volgens mij komt dat net door dat vroeg opstaan. Wanneer ik om 5 uur vertrek voor mijn looptoertje en om 6 uur fris en monter onder de douche uitkom, heb ik het gevoel dat ik de wereld aankan. Voor mij voelt de dag dan al geslaagd. Terwijl hij anders nog niet begonnen was.

Het 5 uur avontuur blijkt niet alleen ideaal om de grote vakantie te overleven. Het is, voor mij, de beste manier om een hittegolf aan te kunnen zonder me te wentelen in zelfmedelijden.

Laat de 40 graden van vandaag maar komen. Ik kan het aan!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. Liesbet
  25 juli 2019

  Ik vond dat ook een goed plan, maar dat was buiten de hitte op de kamers gerekend. Ik ga nu ’s avonds samen met de kinderen om 21u naar bed, maar dan is het nog ongelooflijk warm op onze kamers. En omdat het echt nog licht is en de wereld nog wakker is, kan ik ook niet met je raam volledig open slapen. Mijn dochter houdt me dus al 2 avonden wakker, gisteren kroop ze zelfs bij mij in bed en werd ik ook door de nacht meermaals gewekt door haar molenwieken. Ik besloot dan maar mijn wekker een uurtje later te zetten, met als gevolg dat zij daar ook van wakker werd: bye bye me-time dus! Gelukkig is ze nu op de zetel in slaap gevallen en kan ik in stilte nog even genieten van een ‘social media momentje’. En vanmiddag doe ik toch maar even een dutje om de waas in mijn hoofd te verjagen.
  Voor mij dus ook ideaal voor de me-time, maar niet tijdens de hitte…ik ga het wellicht nog wel een paar weken doen, deze vakantie.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 juli 2019

   Misschien kunnen oordopjes, een oogmasker en een ventilator redding brengen? Dat is hier alvast het magische trio. Want anders word ik ook wakker door de racepiloten ’s nachts.

   Beantwoorden
   1. Liesbet
    25 juli 2019

    Dat ga ik eens testen, ben daar niet zo’n fan van, maar wie weet, als de nood het hoogst is…

    Beantwoorden
 2. fieke
  25 juli 2019

  Interessant, zeker nu met deze warmte :-). Maar ik vraag me af: hoe hou je dat een hele dag vol, met de kinderen in huis? Ik merk dat als ik moe ben, ik veel korter reageer als J. niet wil luisteren of aan het zeuren is, en als ik nóg vroeger moet opstaan, zou dat helemaal te erg worden. Doe je dan ’s middags ook een dutje, of ga je extra vroeg slapen?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 juli 2019

   Ik ga gelijk met de kinderen naar boven. Dat wil zeggen 21 uur erin. Dan lees ik nog wat en dan vallen die ogen al bijna vanzelf dicht. Ik denk dat ik tegen half 10 echt buiten westen ben.

   Beantwoorden
 3. Peggy
  25 juli 2019

  Heerlijk toch dat momentje voor jezelf ’s ochtend én dan ook nog eens die warmte overleven. Win-Win noemen ze zoiets hé 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 juli 2019

   And we like win-win 😉

   Beantwoorden
 4. Annelies Vandenberghe
  25 juli 2019

  Het artikel geeft me nog eens de moet om opnieuw te beginnen want ik hield het amper 2 weken vol ??? ziekte, zieke kinderen en veel bedjes verschonen ipv slapen je snapt het wel hè ??? dus straks om 21u mijn bed in en morgen fris en monter opstaan en hopen dat de jongste lang slaapt want deze morgen was hij er om 05:30 ?. Ik geniet trouwens intens van uw mooie ochtendfoto’s zalig zijn ze!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 juli 2019

   Dank je wel seg!!
   Soms lenen de omstandigheden zich er niet toe hé. Je hebt daar nu eenmaal geen controle over. Zeker zorgen dat je voldoende slaapt. De rest is bijzaak. Hopelijk zijn de kindjes ondertussen al wat beter.

   Beantwoorden
 5. Evi
  25 juli 2019

  Het is inderdaad een geweldig gevoel als je om 6u onder de douche staat en er al een looptoertje hebt opzitten! Hier gaat het vroeg opstaan deze week met vallen en opstaan. Ik merk dat ik ’s avonds toch wel sneller moe ben dan anders (maar mogelijk zit de warmte daar ook voor iets tussen!). En deze nacht zo slecht geslapen dat ik de wekker toch maar wat later gezet heb.

  Iets waar ik wel benieuwd naar ben: of het me volgende week ook gaat lukken want voorlopig gemengde gevoelens erover. Al denk ik wel dat ik er volgende week eigenlijk nog meer profijt van kan hebben aangezien Tuur dan terug is van zijn weekje logeren bij oma & opa. En mijn ochtenden opnieuw een pak drukker zullen worden.

  En ja hoor, net als Annelies geniet ik enorm van je mooie foto’s op Instagram 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 juli 2019

   Oh wat fijn om te lezen!
   Het was heerlijk om te zien dat je ook ging lopen. Dat voelde dan toch net wat minder alleen. 🙂
   Als de kinderen op school zijn voel ik de nood minder om vroeg op te staan omdat ik dan door de dag wat op mezelf ben en mijn batterijen kan opladen. Nu tijdens de vakantie is het voor mij ideaal om toch wat alleen tijd te hebben zonder afleiding.
   En dat de hittegolf zo net wat draaglijker werd, is een handige bijkomstigheid.

   Beantwoorden
 6. Carla
  27 juli 2019

  Ik blijf het knap van je vinden dat je dit doet!Zelf moet ik er om 6 u om te gaan werken en kan het niet op brengen om een uurtje eerder op te staan….Mijn kinderen zijn wel al wat ouder dan die van jou,dus me time avonds is hier geen probleem met een dochter met een lief en een tienerzoon met veel vrienden/afspraken 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juli 2019

   Ja dat verandert de zaak natuurlijk ook een beetje hé. Als je geen doel hebt, is er ook geen motivatie natuurlijk. Dan zou ik ook blijven liggen 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.