fbpx

Kus en Knuffel briefjes: met een warm gevoel terug naar school

SOS Kinderdorpen Kus & Knuffel briefjes

Nog maar een week geleden gingen de schoolpoorten opnieuw open en het lijkt wel alsof het nooit vakantie is geweest.  Zo’n schoolstart blijft altijd een emotionele bedoening. Om het nieuwe schooljaar met liefde en warmte in te zetten lanceert SOS Kinderdorpen haar campagne ‘Met een warm gevoel terug naar school’. 

SOS Kus en Knuffel zone

SOS Kinderdorpen kende ik vooral van hun buitenlandse projecten, maar ook in ons land zetten ze projecten op poten.  Want zonder liefde kan een kind niet groeien. Logisch want een kind kan zonder liefde nooit ontwikkelen tot een sterk individu. Helaas zijn er ook in ons land veel te veel kinderen die zonder liefde moeten opgroeien. Om dit in de kijker te zetten kan je als school een SOS Kus en Knuffel zone laten inrichten door SOS Kinderdorpen. Afscheid nemen aan de schoolpoort is immers hét moment waar je als ouder nog eens wat extra liefde kan geven aan je kind.  Zo’n SOS Kus en Knuffel zone is een duidelijk afgebakende zone op school waar je je kinderen nog eens goed kan vastpakken voor je ze toevertrouwt aan de goede zorgen van de leerkrachten.  Heeft de school van je kinderen nog niet zo’n zone, speel dan deze link door naar de directie of de ouderraad.  Ik deed het alvast al. Wie weet springen ze wel mee op de kar!

SOS Kus en Knuffel briefjes

Gelukkig hoef je niet te wachten op een SOS Kus en Knuffel zone om wat extra liefde te tonen aan je kinderen.  SOS Kinderdorpen ontwierp ook de SOS Kus & Knuffel briefjes. Dat zijn kleine briefjes waarop je een leuke boodschap kan schrijven om in de brooddoos van je kind te stoppen.  Of bij de koek of het fruit. Of op een ander plaatsje.

Ik kreeg van SOS Kinderdorpen een hele hoop van die Kus & Knuffel briefjes en ik wil die dan ook graag met veel liefde delen. Ik besloot om 15 pakjes SOS Kus & Knuffel briefjes te versturen via de post naar al wie interesse heeft. Er worden er 5 verloot per kanaal: 5 onder de reacties van dit blogbericht, 5 onder de reacties op het Facebookbericht en 5 onder Instagramfoto.  Je kan deelnemen tot maandagavond.  Dinsdag maak ik de gelukkigen bekend.

 

PS: Zag je al de originele cadeaus die je iemand kan geven om zo SOS Kinderdorpen te steunen? Je vindt ze hier.  Mijn kerstlijstje zal alvast vlug gemaakt zijn dit jaar.

Wie bij me in de buurt woont (Tremelo/Baal) en interesse heeft in de SOS Kus & Knuffelbriefjes mag me dat ook laten weten.  Dan neem ik contact op en kijken we hoe de briefjes bij jou raken*.

*zolang de voorraad strekt

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Ivy
  11 september 2018

  Zo’n toffe briefjes wil ik ook wel eens verstoppen in de boterhammendoos van de dochters!

  Beantwoorden
 2. Leentje
  13 september 2018

  Zo’n leuk idee! Ik vond dat vroeger ook altijd fijn als mijn mama zo’n kleine boodschap in mijn brooddoos stak! Maar ook wel triest dat niet elk kind kan opgroeien in een liefdevol warm nest! Gelukkig zijn er organisaties zoals SOS kinderdorpen!

  Beantwoorden
 3. Katleen
  24 september 2018

  Ik lees spijtig genoeg nu pas jouw blog. Mooie actie van SOS Kinderdorpen. Het is goed om af en toe stil te staan bij het feit dat niet iedereen het zo goed heeft … Als er nog briefjes over zijn, ben ik altijd kandidaat ?.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.