fbpx

Als de zoon mag kiezen

Megan blue fabrics - scribble - Theo polo - zonen 09

Ik vraag zelden of nooit de mening van de kinderen als het gaat over naaien. Ze doen daar ook nooit moeilijk over. Wat ik maak dragen ze gewoon. Voor je jaloers wordt: ze compenseren dat op andere gebieden meer dan voldoende 😉

Driehoekjes

Voor één keer mochten ze dus wel hun stof kiezen, want ik bleef maar twijfelen tussen al dat moois van Megan Blue Fabrics. Gelukkig kunnen mijn mannen wat sneller knopen doorhakken dan mij. De oudste zoon koos direct voor de stof met de driehoekjes (scribble) in een mooi, turquoise/petrol kleur.
Wat de jongste zoon koos, zie je hier komende tijd nog wel passeren.

Ik combineerde de driehoekjes met een boordstof van SYAS. Een restje uit mijn voorraad dat er perfect bij leek te passen.

Een T-shirt met een kraagje

Zo beschreef de zoon het kledingstuk dat ik voor hem mocht naaien. Een polo dus. Het patroon van de Theo werd bovengehaald. Aangezien het patroon normaal geschikt is voor niet-rekbare stoffen, besloot ik zijn huidige draagmaat aan te houden. Het werd een 134 small. Ik verlengde het patroon wel met 2 cm zodat hij er zeker de zomer mee door komt.

Ik knipte het voorpand van de Theo door op de middenvoor en legde dit aan de stofvouw. Nadien gebruikte ik de gratis handleiding van Zonen 09 om er een polosluiting in te maken.

Crossen in de bossen

Ik moet toegeven dat de zoon goed gekozen heeft. De polo is alvast speelproof en geschikt om te crossen in de bossen. En hij blijkt even blauw te zijn als de lucht. Laten we hopen dat we die kleur komende lente nog veel mogen zien.

Stof en patroon

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. lielebeesje
  2 april 2019

  Zoonlief heeft smaak, mooi!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 april 2019

   Nu nog zijn haren leren kammen voor hij buiten komt 😉

   Beantwoorden
 2. Saskia
  2 april 2019

  Het maakproces, dat liep duidelijk van een leien dakje!
  En die foto’s, dat lijkt bij jou ook allemaal te gaan alsof het niets is. Hoe schoon zijn deze opnieuw …
  Hoedje af zeg!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   2 april 2019

   Dank je wel, overbuurvrouw. Af en toe wordt er toch ook nog een beetje gezweet hoor 😉

   Beantwoorden
 3. Tamara
  3 april 2019

  Heel mooi! Ik ga het eens aan Giel laten zien, misschien kiest hij dan ook eens voor een Theo polo 😉

  Hier kiest Giel al wel vaker de stoffen, maar de afspraak is wel dat we iets kiezen dat we allebei goed vinden (dat geldt bijvoorbeeld ook voor schoenen). Tot nu toe werkt dat heel goed!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 april 2019

   Ah, dat lijkt me inderdaad ook wel interessant. En vooral toch nog een beetje veilig 😉

   Beantwoorden
 4. Davina
  4 april 2019

  Goeie smaak heeft je zoon! Mijn zoon mocht gisteren sandalen kiezen in de winkel, als ik de schoenen mocht kiezen – het werden er van Spiderman 😀
  Mooie foto’s en ’t is echt zijn kleur vind ik!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 april 2019

   Oh boy. Je verdient een medaille mama ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.