fbpx

De man in zijn hemd gezet.

Theo - zonen 09 - naaien

Hemden naaien voor mijn mannen doe ik het allerliefst.  Al worden die door de zonen niet zo vaak gedragen.  Zonde eigenlijk, maar op school dragen ze het liefst kledingstuks uit de categorie: ‘over het hoofd trekken en klaar’.  De man is gelukkig een uitzondering op de regel.  Die gaat elke dag met pak en das naar het werk en daar hoort uiteraard ook een hemd bij.

De zoektocht naar geschikte stoffen

Stof vinden voor mannenhemden is niet zo evident.  Voor mijn man is het nogal gauw te exotisch en voor mij al gauw te saai. Een hemd uit een effen stofje naaien zie ik niet zo zitten. Het moet tenslotte ook nog wel een beetje leuk zijn voor mij.  Dit stofje met print kwam ik tegen bij Madeline De Stoffenmadam en trok meteen mijn aandacht. Het heeft een leuke print die niet te exotisch, maar ook niet te braaf is. Mét een klein streepje kleur, zelfs een streepje roze, maar niet al te opvallend.  Helemaal wat ik zocht, al werd er thuis niet onmiddellijk heel enthousiast gereageerd, omdat hij zich het eindresultaat niet zo goed kon inbeelden. Hij vertrouwde dan maar op mijn inschattingsvermogen.

Theo natuurlijk

Over het patroon kan ik natuurlijk kort zijn.  Dat is altijd een Theo.  Bij elke nieuwe versie die ik maak, doe ik wat kleine aanpassingen zodat elk nieuw hemd net wat meer op zijn lijf is geschreven dan het vorige.  
Ik koos weer voor de ronde zoom, rugnepen, de platte naden voor een nette afwerking en de moderne kraag.  De rugpassen knip ik graag schuin van draad, dat zorgt voor iets meer bewegingsvrijheid en ik vind het meestal een leuk effect hebben.  Al de gekochte hemden uit zijn kast hebben rugpassen uit schuin van draad. Verder liet ik elke vorm van opsmuk weg, op een klein lichtgroen knoopje aan de mouwsplit na.  Maar dat ziet geen kat. 

Het eindresultaat viel gelukkig in de smaak.  Het hemd werd snel gepast op zijn gewone broek én helemaal goedgekeurd.  De bijpassende dassen werden ondertussen ook al uitgezocht. Laat de nieuwe werkweek maar komen. Theo - Zonen 09 - hemd - mannenhemd

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. Delphine
  10 december 2018

  opnieuw een prachtig exemplaar. Hier ligt er ook nog een hemd voor manlief geknipt klaar, maar eerst wat kerstpakjes naaien

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 december 2018

   Dat knippen is al een groot werk ?

   Beantwoorden
 2. An
  10 december 2018

  Oh, een schoontje, An! Onder je bericht kreeg ik de link naar 2 andere blogberichten met Theo’s voor de man. En die lijken mooi te passen bij zijn nieuw exemplaar: schoon stel in de kleerkast, lijkt me ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 december 2018

   Dat heeft wordpress dan goed geregeld 🙂 . Tja, ik denk dat meneer meer hemden in zijn kast heeft hangen dan onderbroeken. 😀

   Beantwoorden
 3. eva
  11 december 2018

  Ik maakte nog nooit een hemd voor B, ik ben bang dat ik dat ga verkl*ten (pardon my French) en dan een hoop stof verknoei. Hij zit er nochtans op te wachten, dus misschien moet ik er toch eens werk van maken.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 december 2018

   Ja, ik vond dat ook spannend de eerste keer. Ondertussen zijn we aan het finetunen. Maar ik vind het wel fijn om hem ’s morgens naar het werk zien te vertrekken in een hemd van mijn hand.

   Beantwoorden
 4. Katrien Depoorter
  11 december 2018

  Mooi hemd !
  De combi met de das vind ik persoonlijk minder geslaagd, maar das uiteraard persoonlijke smaak …
  Bij mij liggen er twee hemden geknipt en half genaaid, maar voorlopig geen zin om die af te werken, zonde eigenlijk …
  Mijn man des huizes durft al eens wild te doen en een rolkraag of fijne polo te dragen onder zijn pak , dus ik heb geen haast !

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 december 2018

   Dat doet mijn man ook, voor de communie van de kinderen of zo. Maar op de werkvloer wordt er niet modern gedaan. Ik denk dat het een wat gek zicht is omdat hij zijn das draagt op een gewone broek. Ik was al lang blij dat hij snel wilde poseren, om dan nog te eisen dat hij zijn kostuum gaat aandoen vond ik erover 😉

   Beantwoorden
   1. Katrien
    13 december 2018

    Oei, werkt jouw man op een advocatenkantoor :-D, bij mijn weten nog conservatiever dan de banksector waar mijn man werkt … Pas ook, ik zie dat wel graag een man in pak met hemd (das hoeft nu zo nodig niet), op voorwaarde dat het pak past … Niets is een grotere afknapper dan een man in pak dat ofwel te groot of te klein is !’ Een pak op maat door mij gemaakt’, is trouwens de ultieme wens van mijn man, maar ik vrees dat hij hiervoor zal moeten wachten tot ik op pensioen ben (en hij dus ook op pensioen zal zijn :-D)

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     13 december 2018

     Nee, toch niet. 🙂 Ik denk niet dat ik me ooit aan een kostuum ga wagen. Maar zeg nooit nooit natuurlijk.

     Beantwoorden
 5. Girl in Uniform Lieve
  11 december 2018

  Supermooi stofje, prachtig hemd, en zo’n man die vlotjes poseert… Hoe goed kan het gaan?

  Beantwoorden
 6. Piepow
  13 december 2018

  Maar waw! Hier vraagt manlief ook al lang wanneer ik nu eens een hemd voor hem zal naaien, maar de moed daarvoor heb ik nog niet kunnen verzamelen 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 december 2018

   Misschien een ideetje voor 2019? 😉

   Beantwoorden
 7. Tamara
  18 december 2018

  Helemaal geslaagd!! En ik ben ook fan van een rugpas die schuin van draad geknipt is, dat zorgt voor een mooi effect.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: