fbpx

Mijn eerste outfit uit FibreMood: Toni

Toni - Fibre Mood

Een nieuw tijdschrift zag het levenslicht in de naai- en handwerkwereld: Fibre Mood.  Ik maakte er een jurk uit: de Toni.

Herfst in aantocht

Toni sprak me meteen aan door zijn minimalistische snit.  Geen toeters of bellen, een lekker loszittende jurk in een recht model.  Er is met andere woorden geen taille te bespeuren.  Dat kan mij wel bekoren.  Zo’n jurk kan je in alle seizoenen uit de kast halen en dat is alleen maar een voordeel.  Hoewel de zomer nog volop aan de gang is, koos ik – met oog op het najaar – voor een khaki structuurtricot.  De stof is heerlijk soepel, maar toch stevig en tekent niet af.  Ideaal voor comfortabele herfstdagen.  Met een zwarte panty en korte laarsjes of sneakers voor eronder komt dat helemaal goed.

Snelle Toni

Toni is een eenvoudige jurk om te naaien.  Op een paar uurtjes zat ze al in elkaar.  Een avondprojectje dus.  Schoudernepen, zakken, een halsafwerking in biais, omzomen en klaar. Je kan ook nog kiezen voor een lint aan de zijnaad, maar dat is volledig optioneel.  Toni is dus ideaal voor een snelle uitbreiding van je kleerkast.
Ik nam een S op basis van mijn borstomtrek.  Mijn taille- en heupomtrek vielen in de M, maar de tabel met de afmetingen van het afgewerkte kledingstuk leerde me dat er daar marge genoeg was om toch voor de S te kiezen. Mocht je tussen twee maten vallen, dan kan je dus gerust de kleinste maat van de twee nemen.
Over de schoudernepen ben ik nog niet helemaal tevreden, die zouden nog wat moeten ingenomen worden zodat ze net wat mooier over mijn schouders vallen.  Dat staat dus nog op de planning. 

Wat is Fibre Mood?

Fibre Mood is een tweemaandelijks magazine met naai- en breipatronen dat hoort bij een heuse online community.  Op die online community kan je terecht voor tips, stofvadvies en modetrends.  Maar je kan er ook je eigen creaties tonen via een linkparty en zo elkaar inspireren.  Zeker de moeite waard.  Je zal er ook mijn versie van Toni tegenkomen.
De breipatronen uit het magazine spreken me ook wel aan. Misschien iets waar ik me nog eens aan waag wanneer de avonden weer wat langer en donkerder worden. Want o ja, de herfst komt langzaamaan dichterbij. Ik ben er al bijna klaar voor 😉

Stof en patroon

Khaki bloem structuurtricot – bij Madeline De Stoffemadam

Toni – uit Fibre Mood

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Valérie
  22 augustus 2018

  MOOI !!! Heerlijk die loszittende modellen

  Beantwoorden
 2. Delphine
  22 augustus 2018

  die kleuren staan je echt goed! Lijkt me inderdaad een ideale comfortabele herfstjurk te zijn.

  Beantwoorden
 3. Jill Adams
  24 augustus 2018

  Al vele Toni’s gezien ondertussen, en het is oa deze die me over de streep gaat trekken om er ook eentje te maken ? (al doet ze me wel denken aan de Raven ). Echt een leuke stof ook. En inderdaad ‘seizoenenproof’.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 augustus 2018

   Merci voor het compliment. ?

   Beantwoorden
 4. Tamara
  25 augustus 2018

  Oh, wow, prachtige versie! Al bij de sneak peeks had ik deze op mijn to do lijstje staan, maar nu ben ik helemaal overtuigd! Dat de schoudernaden wat aanpassing nodig hebben, hoorde ik nog al, dus dat ga ik zeker onthouden. Ik ben helemaal fan van je stofkeuze trouwens, staat je heel goed!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: