fbpx

Op moedertrip: vaders niet toegelaten

An, Lies en Annelies hadden een idee.  Na de Decathlon Trekking Days begon het te kriebelen.  Er werd wat heen en weer gechat en er werd watertandend naar tenten en ander kampeergerief gekeken. We praatten lekker over al dat nieuw kampeergerief dat te koop is en we zeiden tegen elkaar dat we dat niet nodig hadden.  Of vergaten we dat laatste nu toch?

Kortom, 3 moeders, allen even zot van tent en slaapzak, prikten een paar dagen in augustus en besloten om er samen op uit te trekken met hun kinderen: een moedertrip. Vaders niet toegelaten. Best spannend, want ik ging nog nooit zonder man op reis. Maar het leek me een ideale manier om de zomervakantie wat nog wat te pimpen.  Papa moest immers toch werken.

Gebroken ijs

We spraken af om één nacht te kamperen op camping Les Murets aan de Ourthe in Esneux.  Een paar dagen voordien vonden we dan toch unaniem dat eentje geentje was en boekten we nog een nachtje bij. Onze kinderen kenden elkaar nog niet en ook wij kenden elkaar nog niet zo heel goed, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het ging goed komen. moedertrip

Annelies stippelde een wandeling van 10 km uit waarmee we onze kampeer 3-daagse officieel aftrapten.  In het begin nog was het nog wat onwennig tussen de kinderen maar tegen de lunch – in de regen – liep het al los.  Mijn kinderen vielen een paar keer (incl. torenhoog gegil) maar zonder erg en ze zeurden drie kwart van de wandeling over de saaiheid en de lengte ervan.  Kortom het ijs was gebroken en de toon was gezet.

Haute cuisine

Na de wandeling zetten we samen onze tenten op en verkenden de kinderen de pingpongtafel, het badminton-net en het voetbalveld.  Het was zowat het laatst wat we van onze kinderen zagen die dag.  Er werd gespeeld, gespeeld, gespeeld en de moeders genoten ondertussen van de rust. Elke familie kookte ’s avonds zijn eigen potje in zijn eigen gamel.  De ene familie al wat culinairder dan de andere.  Ik hield het op een gevriesdroogde pakjesmaaltijd die mijn kinderen dan toch te zout vonden en inruilden voor een sandwich met choco.   Annelies voorzag het dessert en maakte verse pudding voor iedereen.

Ourthe-liefde

Dresscode: turquoise zwembroek en teva-sandalen

De Ourthe die langs de camping stroomt werd de eerste dag al kort verkend en op de tweede dag van dichtbij en uitgebreid bestudeerd.  De kinderen ketsten met stenen. De beginners leerden de trucjes van de pro’s in de groep. Ze leerden ook het concept stroming kennen en probeerden op een rots in het midden van de Ourthe te klimmen.  Ze redden elkaar van de “gevaarlijke draaikolken” en probeerden visjes te vangen.  De ontgoocheling was dan ook groot dat ons moedertripje al voorbij was voor ze het wisten.

Hoewel ik me toch wel verwachtte aan een vermoeiende reis, was het tegendeel waar.  Zowel de zonen als ik hebben enorm genoten van onze tijd samen.  En de moeders, die dromen ondertussen al van een tweede editie.

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Annelyse
  26 augustus 2018

  Ja, dat was een goei editie. Schoon foto’s trouwens.
  Annelies xxx

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 augustus 2018

   We rock ?

   Beantwoorden
 2. Oon
  26 augustus 2018

  Jaaaa, graag!
  En lol voor de dresscode turquoise zwembroek en Teva sandalen 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 augustus 2018

   Dat hadden we toch goed afgesproken
   hé ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: