fbpx

Zwemmen of klimmen? Pack ’n Go

De zoon zijn zwemzak heeft door veelvuldig gebruik de geest geven.  Het is te zeggen, het ding deed nog dienst maar was eigenlijk in zo’n erbarmelijke staat dat het bijna schandalen waren om het kind er nog mee laten rond te lopen.  Hoog tijd om dat gekoesterd lapje klimstof uit de kast te halen en een nieuw exemplaar voor hem te naaien.Pack 'n Go - mind the whale

De stof die ik gebruikte is helaas nergens te verkrijgen.  Het is een uniek stuk.  De print werd ontworpen door Sharon van Zonen 09 en was in de running om opgenomen te worden in haar stoffencollectie.  Helaas haalde deze print de collectie niet.  Sharon zag mijn pruillip waarschijnlijk tot in Gent en aangezien ze weet dat die print op ons lijf geschreven is, kreeg ik van haar een proeflap. Eeuwige dankbaarheid voel ik daarvoor.  

Maar wat maak je nu in godsnaam met een stofje dat je zo mooi vindt dat je er niet in durft knippen en waar je geen meters van kan bijkopen?  Tassen!  Dat stond vast.
De eerste stofknipsels gingen dus naar een nieuwe zwemzak voor de jongste zoon.  Pack 'n go - Mind The Whale - zwemzak

Ik gebruikte het Pack ’n Go patroon van Mind The Whale en koos voor de opties: koordlussen en koordtunnel.  Voor de onderkant gebruikte ik oilskin, waardoor die stevig en waterafstond is.  Oilskin kan je niet verstevigen, maar dat is in dit geval dus niet nodig. Ik voegde vooraan nog een extra lusje toe om een musketon aan te hangen.  

De binnenkant werd gemaakt uit gelamineerde katoen om nat zwemgerief aan te kunnen.

De fotoshoot bij 36 graden had wat water nodig en dus mocht de zoon zijn nieuwe zwemzak eens in het water gooien, om er nadien zelf bij te springen en hem te redden.  Een welgekomen verkoeling.

Pack 'n Go - mind the whale

Stof en patroon

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Catherine - MamC
  29 juli 2018

  Met zo’n coole zwemzak mag het elke dag zwemles zijn! En het stofje is jullie indedaad op het lijf geschreven. ☺ ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   29 juli 2018

   Yes! De temperaturen zitten alvast goed 😉

   Beantwoorden
 2. Saskia
  30 juli 2018

  Eentje om vele jaren te koesteren! Deze zal wel tegen een stootje kunnen!

  Beantwoorden
 3. Carla
  30 juli 2018

  Hier kan hij weer jaren verder mee!Een stofje op jullie lijf geschreven 😉 En nu weer zwemmen.

  Beantwoorden
 4. Davina
  1 augustus 2018

  leuk seg en mega geweldig, zo’n uniek exemplaar!

  Beantwoorden
 5. Tamara
  2 augustus 2018

  Unieker dan dit wordt het niet!! Geweldig!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: