fbpx

40 dagen bloggen – De finish

40 dagen bloggen - de uitdaging

Jeuj!  De 40 dagen bloggen zijn binnen en perfect volgens schema.  Maar hoe heb ik nu die 40 dagen bloggen ervaren. 

Ik heb lang getwijfeld of ik zou meedoen.  Faalangst, you know.  En ik was echt niet zeker of ik de uitdaging wel ging aankunnen.  Of ik wel voldoende onderwerpen ging vinden om over te schrijven.  Onderwerpen die ook nog eens interessant genoeg voor jullie zouden moeten zijn, mijn lezers.

Maar kijk, ik besloot om uit mijn comfortzone te komen en de uitdaging aan te gaan.  ‘Geen blogpolitie, gewoon fun’, wist Kathleen me te vertellen.

Ik brainstormde kort even over mogelijke onderwerpen voor ik me definitief inschreef.  Met die brainstorm van enkele minuten kon ik al 2 weken bloggen invullen en dus ging ik ervoor.  Ik besloot om de 6 skipdagen die er voorzien zijn, telkens in te zetten op dinsdag: de vaste blogdag van Eveline.  Kwam dat even goed uit. Het resultaat is dus dat ik 40/40 haal vandaag, op stille zaterdag, de laatste dag van de vasten.  Ik heb mijn 6 skipdagen allemaal netjes heb opgebruikt.

40 dagen bloggen het bewijs
Alle groene dagen zijn de dagen dat ik blogde tijdens de vastenperiode. Je mag natellen het zijn er echt 40 😉

Wat vond ik er nu van?

 • Intensief: Hoewel ik momenteel meestal thuis ben, bleef er maar weinig tijd over voor andere dingen.  Ik heb het naaien toch wel een beetje gemist. Ik weet echt niet hoe anderen dat doen met een gezin, job en sport.  Respect daarvoor.  Ik vermoed dat ik eerder een trage blogger ben.
 • Leerrijk: Ik heb wel wat sprongen gemaakt in het bloggen vind ik zelf.  Doordat ik zo intensief met bloggen bezig was, leek het ook alsof ik wat meer durfde.  Ik durfde mensen contacteren, ik durfde onderwerpen aansnijden die ik anders nooit zou aansnijden.  Vroeger liep ik al eens met een blogidee rond waar ik wat rond twijfdelde.  Zou ik dat wel geschreven krijgen? En zo werden die onderwerpen telkens vooruit geschoven op de planning en kwamen er andere, voor mij makkelijkere, onderwerpen eerst aan de beurt.  40 dagen bloggen zette me aan om ook over de moeilijkere onderwerpen te schrijven.
 • Verruimend: Ik heb nieuwe bloggers ontdekt en oude bekende blogs terug van onder het spreekwoordelijke stof gehaald.  Het was interessant om gedachten uit te wisselen met andere bloggers in de 40dagenbloggen-groep op Facebook.

Het zwarte gat

Vanaf nu ga ik terug op mijn normaal regime bloggen: donderdag en/of zondag.  Ik hou me dus klaar voor het grote zwarte 4bloggat.

Bedankt Kathleen om deze bloguitdaging op poten te zetten en ons te blijven motiveren met al je kennis en wijsheid.

Bedankt jij, die de overdosis woorden op deze blog heeft proberen te verwerken en die langs de zijlijn motiverende woorden schreef in reacties op mijn blogposts. Dankzij jou heb ik de finish gehaald.

 

____________________________________________

Dit is blogbericht 40/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

9 Reacties

 1. Annelies
  31 maart 2018

  ik heb 40 dagen gevolgd en gelezen en telkens met plezier. ik vond het super gedaan. heel veel variatie en telkens een mooie blogpost. super gedaan, proficiat!

  Beantwoorden
 2. Annelies Gunst
  31 maart 2018

  ik heb 40 dagen gevolgd en gelezen en telkens met plezier. ik vond het super gedaan. heel veel variatie en telkens een mooie blogpost. super gedaan, proficiat!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 maart 2018

   Amaai, Annelies, wat een fijne reactie. Mijn dag kan niet meer stuk. Je kon me geen groter compliment geven. x

   Beantwoorden
 3. Annelyse
  31 maart 2018

  Ik vind ook dat ik een trage blogger ben, ik zit al snel 2u aan aan de meeste blogposts. Ik heb altijd de indruk dat de woorden vroeger gemakkelijker kwamen. Maar misschien worden we ook wel veeleisender. De fotos moeten beter, en moet een uitgelichte afbeelding zijn, SEO (daar doe ik gelukkig nog niet aan mee) en ik denk dat we onze blogposts ook steeds kwalitatiever en informatiever willen maken.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 maart 2018

   Ja, daar heb je inderdaad een punt. De lat ligt hoger nu. Maar ergens vind ik het wel iets dat ik echt wil terugdoen voor de lezers. Tenslotte wil ik mijn tijd liever steken in iets waar ik achter sta en niet vervallen in wat blogvulling. Blogvulling is zonde van mijn tijd en die van een ander.

   Beantwoorden
 4. Lize
  31 maart 2018

  Leuk dat je meedeed! Ik heb de challenge niet gehaald maar was deze keer dan ook niet goed voorbereid. Je hebt echt een leuke schrijfstijl waardoor ik graag bij jou kom lezen.

  Beantwoorden
 5. Kathleen
  31 maart 2018

  Woehoe! Je hebt dat keigoed gedaan! Ik heb hier met veel plezier meegelezen.

  Beantwoorden
 6. Anna Helena
  31 maart 2018

  Goed gedaan, je wist het heel die tijd interessant te houden!

  Beantwoorden
 7. Ine
  4 april 2018

  Wow, zo goed dat je dat gedaan hebt! Ik heb je ook via 40 dagen bloggen leren kennen, dus super initiatief!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.