fbpx

Samenwerkingen en sponsoring op Nononsonsmoms: onze visie

samenwerking en sponsoring op Nononsonsmoms

We hebben het er hier op Nononsonsmoms nog nooit echt over gehad: samenwerkingen en sponsoring.  Maar eerlijkheid duurt het langst.  Ik leg je uit hoe we dat hier doen.

Samenwerkingen en sponsoring is niet meer weg te denken uit de blogwereld en het komt de kwaliteit helaas niet altijd ten goede.  Blogs waarbij ik het gevoel heb dat ik een reclameboekje aan het lezen ben, laat ik zelf ook links liggen.  Maar als er af en toe iets gesponsord passeert, kan ik dat gerust verdragen.

Openheid

Het enige wat ik zelf héél belangrijk vind bij samenwerkingen is openheid.  Ik wil weten wanneer iets gesponsord is en wanneer niet.  Ik word niet graag dom gehouden en ik wil er zelf een gedacht over kunnen vormen.  Wanneer er mysterieus wordt gedaan dan werkt dat voor mij eerder averechts.  Zeker als ik de blogger achter de blog niet ken.  Het maakt me kritischer dan nodig.

Voor Nononsonsmoms willen we dan ook openheid daarrond. De openheid die is er al lang, maar we hebben nog nooit de moeite genomen om je hier uitleg rond te geven. De laatste rechte lijn van 40 dagen bloggen is een ideaal moment om er met jou eens even rond stil te staan. 

Hoe kan je zien of iets gesponsord is of het resultaat is van een samenwerking?  Wanneer je één van deze twee afbeeldingen onderaan een artikel hier ziet verschijnen, heb je te maken met een samenwerking/sponsoring.  Is de afbeelding afwezig, dan zijn we echt zo enthousiast en zo gek om er onze eigen centen aan te geven en erover te schrijven.

Het artikel van maandag over mijn gerecycleerde jeansbroek is dus geen samenwerking of sponsoring.  Het artikel over de communie-outfit van mijn zoon bijvoorbeeld wel.  Aan jou de keuze of je mij geloofwaardig vindt over de producten in die blogpost of niet.  Ik hoop van wel, maar als dat niet zo is, dan geef ik je tenminste de kans om er het jouwe over te denken. Je kiest zelf of het je kostbare tijd en aandacht waard is of niet.  Zo niet, dan mag je steeds wegklikken.

Minimalisme

Nu ik al even met minimalisme bezig ben, ben ik ook selectiever geworden in de samenwerkingen die ik aanga. Bloggen is voor mij een hobby en daar wil ik de nodige vrijheid in behouden. Een samenwerking rond een gewoon juwelenmerk zal je bij mij bijvoorbeeld niet tegenkomen.  Maar een samenwerking met een bedrijf waar ik zelf al veel waarde heb uitgehaald, kan dan weer wel.  Het moet een waardevolle toevoeging zijn voor mijn leven en hopelijk ook voor het jouwe.  Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwe fashioncollectie, dan zal je hier sowieso niet komen lezen. Ik ben de laatste die je daar iets over kan vertellen.  😉

Alles wat ik hier schrijf is uiteraard de visie die Eveline en ik overeen zijn gekomen.  Ze werkt ook met de afbeeldingen van hierboven.  Uiteraard heeft Eveline een andere persoonlijkheid, andere behoeften en andere levenswaarden. Ze zal in samenwerkingen dat ook andere keuzes maken dan ik, wat ook logisch is.  Alleen de uitkomst blijft gelijk: openheid.

Klaar als een klontje, toch? Of niet?

 

____________________________________________

Dit is blogbericht 37/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. hanne
  28 maart 2018

  Ik deel jullie mening. En ik lees ook graag blogposts, gesponsord of niet, om inspiratie op te doen. Zelf ga ik ook af en toe in op aanbiedingen, maar enkel als het strookt met mijn leefwereld. En als ik eerlijk kan zijn achteraf. Fijn dat jullie er logo’s aan vasthangen.

  Beantwoorden
 2. Eilish
  28 maart 2018

  Ik heb, ondanks de gesponsorde posts, nooit het gevoel gehad dat hier geen eerlijke mening verkondigd werd.

  Beantwoorden
 3. Martine
  11 april 2018

  Is het toevallig dat ik op deze blog terecht kwam nadat ik zocht op blog naaien zonder sponsoring? Ik volg graag een aantal naaiblog en instagramaccounts. Echter de laatste weken komen de patroontest en “lanceringstour” me echt de oren uit. Ik wil weten wat mensen echt vanuit hun creativiteit doen – niet omdat ze er een patroontje of een stofje voor krijgen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.