fbpx

40dagenblogger & sunshine blog award

40dagenblogger & sunshine blog award

40 dagen bloggen zijn blijkbaar de hoogdagen voor de blogstokjes.  Ik werd genomineerd door Miss Pixie voor de Sunshine Blog Award en Zeg Maar Babs riep de 40dagenbloggeR in het leven.  Ik besloot beide stokjes te combineren in één artikel want anders zou het 41 dagen bloggen worden.

#40dagenbloggeR

1. Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden.

Getrouwd – zonenmoeder – 36 – naaien – creëren – minimalisme – reizen – bergen – natuur – introvert – zoetekauw – lopen – (berg)wandelen – skiën – traagheid – idealist – zwarte koffie – durfal – sushi – dierenvriend

2. Waarover ging je eerste blogbericht?

Het eerste blogbericht was eigenlijk een mededeling dat we gingen starten.  Het dateert van eind november 2014. Mijn eerste echte blogbericht, was een weekoverzicht. Iets wat ik sinds die eerste keren niet meer deed.

3. Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Van stijl veranderde er op zich weinig.  We begonnen te bloggen op nononsonsmoms.wordpress.com om later over te schakelen op een eigen domein.  Onlangs veranderden we nog een paar kleine dingen, maar in het algemeen is de stijl van onze blog hoofdzakelijk wel hetzelfde gebleven.  We zijn er nog steeds tevreden over.
De inhoud is ook nog hoofdzakelijk hetzelfde gebleven al is er bij mij veel aandacht voor intentioneel leven, duurzaamheid en minimalisme bijgekomen.

4. Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Eigenlijk doe ik maar wat.  Zoals met alles ben ik een plantrekker eersteklas.  Ik leer meestal mezelf alles aan, niet de meest gemakkelijke weg, want met veel trial and error. Daardoor duurt het ook veel langer dan moest ik gewoon één of andere cursus kunnen volgen.  Maar ergens denk ik dat ik ook gewoon ‘geniet’ van het leerproces.  Plots iets ontdekken, plots iets kunnen veranderen via CSS en daar het resultaat dan van zien, daar kan ik enorm fier over zijn.  Al weet ik dus wel amper waar ik mee bezig ben. Ik mis dus wel wat achtergrond over bloggen en hoe websites werken.  Zo wat kennis van html en CSS zou ik wel nog willen opdoen.

5. Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Voor mij is dat mijn persoonlijk artikel over mijn dertigersdilemma.  Een heel onzekere tijd en zeker één van de mindere periodes in mijn leven, maar ook het begin van mijn nieuwe leven.  De ontdekking van minimalisme en het begin van een bewuster leven. Het nadenken over waarden die ik belangrijk vind in mijn leven en er intentioneel naar leven.  Het durven loskomen van de maatschappelijke verwachtingen.
Mijn leven is nu niet altijd rozengeur en manenschijn maar ik heb me in heel lang niet meer zo gelukkig gevoeld.

6. Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Op die van Katleen van Verbeelding.org.  Haar bloginitiatieven, de online cursussen die ze organiseert en haar kennis over grafische vormgeving en webdesign zijn wel dingen waar ik jaloers op ben.  Ze heeft de blogkennis die bij mij nog ontbreekt.  Bloginitiatieven op poten zetten zal ik ook niet zo gauw doen, dat is ver buiten mijn comfortzone.   Misschien moet ik die comfortzone toch maar eens wat meer verlaten.

7. Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Voor outdoor- en skiactiviteiten. Of reizen waar bergen en buiten leven centraal staan.  Ach ja, ik kan maar dromen zeker.  Sport en lekker eten zie ik ook altijd zitten.  Het museumbezoek laat ik graag aan anderen over.

8. Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Ik ben geen snelle blogger.  Ik doe over een gewoon artikel toch al gauw een tweetal uur.  Wanneer er ook nog veel foto’s bij moeten, zoals over de dingen die ik naaide ben ik toch snel drie uur kwijt.  En dan vind ik soms nog fouten.  Doordat ik nu thuis ben, blog ik vooral overdag.  In absolute stilte aan de tafel in de woonkamer.
Ik ben een trotse blogger sinds december 2014.

9. Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Trello heeft me al erg geholpen om het overzicht te bewaren in de deze drukke 40 dagen blogperiode.  Ik schreef er onlangs een artikel over.

10. Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Ik moet zeggen dat het lezen wat beperkt wordt deze dagen.  Ik zit al zo vaak aan de computer om foto’s te bewerken en content te maken dat ik ook echt wel even achter die computer uit moet komen.  Mijn absolute favoriet is Annelyse, ze ontdekte ook het minimalisme en houdt ook van het buitenleven.  Ik voel me om één of andere reden erg verbonden met haar.  Hoewel ik haar nog nooit ontmoette.  Al komt daar binnenkort wel verandering in.

Verder lees ik graag bij Liebest, Ellemieke, Liesellove en Verbeelding.

Als nieuwe ontdekking komt Fiekefatjerietjes ook op het toneel.  Zij eet vegan en laat dat nu net ook iets zijn waar ik wat mee bezig ben deze periode.

11. Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Het gaat super en 2 dagen voor het einde kan ik ook wel stellen dat ik de uitdaging zal halen.  Of ik volgend jaar opnieuw meedoe, weet ik nog niet.  Ik vind het in elk geval heel intensief. Het heeft me wel in een blogflow gebracht en mijn schrijfdrempel is door deze uitdaging toch wel wat verlaagd.  Ik heb dingen durven schrijven waar ik vroeger niet aan was begonnen denk ik.

12. Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Blijf trouw aan jezelf en go go go!

13. Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

40dagenblogger

Sunshine Blog Award

Ik werd genomineerd door Stefanie van Miss Pixie voor de Sunshine Blog Award.  Doordat ik nooit echt een inspiratie tekort had om de 40 dagen bloggen te vullen, bleef hij wat liggen.  Maar hier nog op de valreep, zal ik Stefanie haar vragen beantwoorden. Al heb ik wel besloten om het stokje niet verder te zetten.

1. Deel 3 random facts over jezelf.

lenzendraagster – slecht in small talk – nagelbijter

2. Welke filmklassieker die iedereen al zag, heb jij nog nooit gezien?

Pulp Fiction en alle andere films van dezelfde categorie.

3. Naar wat luister je in de auto?

Ofwel staat de radio op MNM, ofwel luister ik naar een podcast.  Als ik alleen in de auto zit en wat energie teveel heb, kies ik voor stevige boenkmuziek.

4. Wat is een rare eetcombinatie waar jij gek op bent?

Toen ik tiener was deed ik mayonaise op mijn puree, maar sinds de weegschaal  wat minder vergevingsgezind is geworden, ben ik daar mee gestopt. Ik denk niet dat ik nu een rare eetcombinatie heb.

5. Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Een grote pot Ben & Jerry’s liefst met een hart van zachte zoute caramel.

6. Wat ligt er op jouw nachtkastje?

Mijn bril – het boek ‘Hygge’ – een neusspray van toen ik nog verkouden was – mijn iPhone

7. Wat was je laatste tweedehands aankoop?

Een kinderfiets

8. Nutella of speculaaspasta?

Beide worden hier met kilo’s gegeten door mijn gezinsleden.  Maar ik eet enkel nog speculaaspasta.  En dat is nog vegan ook.

9. Wat is jouw meest gebruikte app op je telefoon?

Instagram

10. Wat was als kind jouw favoriete programma op tv?

Ik ben nooit echt een tv-kijker geweest.  Hoewel ik opgroeide in de tijd van Merlina heb ik daar geen herinneringen aan.  De fabeltjeskrant, Plons de gekke kikker en Boes kan ik me nog herinneren.

11. Wat was (is) jouw favoriete kinderboek?

Pluk van de Petteflet, ik denk dat dat mijn absolute favoriet is.

 

Hé hé, dat was veel meer schrijfwerk dan gedacht.  Aan al diegenen die tot hier geraakt zijn met lezen, proficiat. Aan al diegenen die al veel eerder afgehaakt zijn, ook proficiat.

____________________________________________

Dit is blogbericht 38/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Annelyse
    29 maart 2018

    Merci voor het schone compliment. We hebben nog meer gemeen dan ik dacht, ik ben ook een nagelbijter (helaas) en ook niet goed in small talk, dat gaat gezellig worden als we elkaar ontmoeten 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.