fbpx

Try Vegan: de smoothie bowl, mijn favoriete lunch

groene smoothie bowl met spinazie - vegan

Sinds ik trotse eigenaar ben van een blender, durf ik me al eens aan een smoothie bowl te wagen. Ik deel je mijn absolute vegan favoriet.

Toen ik enkele maanden terug begon te experimenteren met een smoothies gebeurde het al eens dat hij nogal dik uitviel.  Ik goot het resultaat in een ‘jar’ en verwisselde nogal snel het rietje voor de soeplepel.

Tot ik in mijn voorbereiding voor Try Vegan de smoothie bowl tegenkwam: smoothies die je met een lepel uit een kommetje eet met wat toppings er bovenop. Mijn zelfvertrouwen kreeg een instant boost.  Blijkbaar was ik niet de enige die te dikke smoothies maakte, alleen waren mijn voorgangers zo slim geweest om het gewoon ‘smoothie bowl’ te noemen.  Awel ja, zo kan het ook natuurlijk.

Sindsdien bespaar ik me de moeite om het ding in een ‘jar’ te gieten en is de standaard hier een kommetje geworden.

Mijn smoothie bowl favoriet

Wanneer je overstapt op vegan eten, wil je dat je smoothie zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen en vitaminen bevat.  Aangezien donkergroene bladgroenten dan op de eerste rij staan te springen, werd spinazie mijn favoriete smoothiegroente. Je proeft het zelfs niet.

Omdat ik met zo een zak spinazie een week toekom, maak ik deze smoothie bowl ook redelijk veel.groene smoothie bowl met spinazie - vegan

Wat zit er in?

 • 1 bevroren banaan in stukjes
 • 1 appel met schil in stukjes
 • rijstmelk of andere plantaardige melk
 • 1 el pindaboter
 • 1 el chiazaad
 • 2 handen vol spinazie
 • toppings naar keuze (granola, zaden, noten, pitten, verse vruchten,…)

Hoe maak je het?

 • Giet eerst rijstmelk in je blender totdat de messen onderstaan.
 • Doe de overige ingrediënten in de blender en mix.
 • Giet in een kommetje en garneer naar eigen wens met toppings.
 • Pak je soeplepel en val aan

Het is zo simpel als dat.  Ik ben een echte zoetekauw, dus meestal eet ik dit als lunch.  Maar het is uiteraard ook een prima ontbijt, boordevol vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen.

Dus, dames en heren, vanaf nu noem je al je dikke smoothies, gewoon ‘smoothie bowls’ en eet je je geweldige lekkere lunch zonder schroom met een soeplepel.

____________________________________________

Dit is blogbericht 10/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Lize
  24 februari 2018

  Hmm… Dat lijkt mij zo lekker! Bedankt om dit te delen.

  Beantwoorden
 2. Anna Helena
  24 februari 2018

  Fan van smoothies, jouw recept ga ik zeker eens proberen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.