fbpx

Zelfgemaakte cadeautjes

25% van de 40 dagen bloggen uitdaging is al achter de rug.  Tot nu toe lukt het aardig om het vol te houden.  Het is bovendien de ideale manier om die nooit geblogde content eens online te krijgen.  Met 2 maanden vertraging, stel ik je dan ook met trots, mijn zelfgemaakte kerst/nieuwjaarscadeautjes voor.

Ole nijntje Zonen 09

Nijntjes Ole

Voor mijn beide metekindjes maakte ik een omkeerbare Ole van Zonen 09 met Nijntje.  Ik viste de mooie Nijntjes tricot op uit de couponnekesbak van Madeline De Stoffenmadam en combineerde het met een zachte nicky velours.  Afhankelijk van de outfit kunnen de dametjes dan wisselen tussen de effen kant of de Nijntjes kant.

Manicure setje

In de klas van de oudste zoon werd er aan pakjes uitwisseling voor kerst gedaan.  Hij moest iets maken voor Louise.  Verder dan de voorbeelden van cupcakes en koekjes die de juf had gegeven kwam hij niet. Ik opperde dat we misschien samen iets konden maken uit de stofrestjes die hier lagen.  De zoon zag dat volledig zitten en beloofde om te helpen.
Na wat brainstormen kwamen we al snel bij het manicure setje uit: een gratis patroon van Noodleheadmanicure setje snappy manicure wallet noodlehead
De zoon hielp me met knippen en zat zowaar voor de eerste keer achter de naaimachine.  Alle rechte naden werden door hem gestikt.  Achteraf was hij wel verwonderd over hoeveel werk er in zoiets kruipt.
Louise was heel blij met het geschenkje. Veel meisjes van zijn klas vonden het vooral jammer dat mijn zoon hun naam niet getrokken had, wist hij me achteraf te vertellen. 😉

Diabetes zakje

Mijn bomma heeft diabetes en moet haar medicatie altijd dicht bij zich hebben.  Ze gebruikte hiervoor een stevig kartonnen tasje van een winkelketen dat ze bovenaan kon sluiten met een lintje.  Al had dat tasje zijn beste tijd wel gehad.  En dus vroeg mijn mama zich af of ik dit niet kon namaken.  De maten van het kartonnen exemplaar werden stiekem opgemeten en brachten me heel snel bij het patroon van het Menina tasje uit Zo Geknipt.
Ik ging aan de slag met kurkleer en de prachtige katoenen stof van See You At Six.  Om het zakje in het midden wat te kunnen sluiten, zette ik er een anorak drukknoop op. Het versleten kartonnen tasje werd sindsdien voorgoed naar het oud papier verbannen.

Menina Zo Geknipt

 

Zoals je leest klopte mijn naaimachine in december redelijk wat overuren.  Ondertussen is die eer eerder weggelegd voor de laptop met dat 40 dagen bloggen project.  Zo leuk dat deze 4 zelfgemaakte cadeautjes, dankzij die laptop-overuren van nu toch nog op de blog raakten.

____________________________________________

Dit is blogbericht 11/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Lize
  25 februari 2018

  Jij hebt echt mooie cadeautjes gemaakt!

  Beantwoorden
 2. Eilish
  25 februari 2018

  Die cadeau-ontvangers moeten stuk voor stuk content geweest zijn, kan niet anders!

  Beantwoorden
 3. saskia
  25 februari 2018

  Mooi en met liefde gemaakt! (Zorg dat de zoon dit niet leest, want dan denkt hij dat hij al voor eeuwig verankerd is aan het meisje voor wie hij een ‘manicuretasje’ maakte !)

  Beantwoorden
 4. Davina
  25 februari 2018

  Oh dat Nijntjesvestje, zo mooi! Het is helemaal waar dat tijdens 40dagenbloggen je meer achter de laptop zit dan achter je naaimachine. Daar moeten we toch nog iets op vinden 😀

  Beantwoorden
 5. LaFilleHella
  25 februari 2018

  Veel liefde voor die Nijntjes! 🙂
  De ontvangers zullen inderdaad content geweest zijn, heel mooi allemaal.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: