fbpx

30 dagen zonder klagen

Je kon er de voorbije weken niet naast luisteren, zien of horen: 30 dagen zonder klagen. Mijn omgeving zou de volgende maand wat luchtiger moeten zijn. Dat is het toch het doel van de nieuwe campagne van Greet Van Hecke en Isabelle Gonnissen.

Na ‘Dagen zonder vlees‘ en ‘Tournée Minérale‘, is er nu een nieuw initiatief om mensen positiever in het leven te doen staan.

In tegenstelling tot die twee andere campagnes, doe ik aan deze wel mee.

Waarom 30 dagen zonder klagen? Op de website van de actie staat te lezen: ” We willen mensen inspireren en aanzetten om positiever in het leven te staan.”

De actie begon gisteren en ik doe mee. Ik betrok er meteen ook mijn collega’s bij.

Het concept

De vraag is: hoe kan je positiever in het leven staan? Als je meedoet aan de actie, dat krijg je de volgende 30 dagen tips. Via een dagelijkse opdracht die op de website verschijnt. Meer is er niet aan.

De eerste opdracht vandaag was om de geluksbarometer in te vullen. Morgen volgt een andere opdracht. Ik kijk er al naar uit, want wat positiever in het leven staan, dat kan nooit kwaad.

Het lukt het me niet altijd om even positief te zijn. Ik ben een piekeraar, soms nemen mijn gedachten een loopje met mezelf. Ik kan dan vreselijk kwaad zijn, doorbomen over pietluttigheden en het gevoel hebben dat me echt onrecht werd aangedaan.

In mijn omgeving merk ik ook dat anderen het moeilijk hebben om positief te blijven of naar het grotere geheel te kijken.

Ik vind dat maar menselijk eigenlijk: er komt zoveel op ons af en de wereld is niet altijd een even aangename plek *kuch – klein understatement*. Toch probeer ik mezelf er niet in te verliezen.

Mijn manier

Ik probeer wel positief in het leven te staan.

Dat doe ik door te proberen dankbaar te zijn, blij te zijn met wat ik heb. Ik heb veel om blij mee te zijn, te veel om op te sommen zelfs. Grote dingen, maar ook hele kleine.

Er zijn ook een aantal dingen die nooit goed gaan. Die beter moeten, wat meer moet zijn of net minder.

Ik probeer daarbij ook voor ogen te houden dat alles relatief is.  Mijn mama vertelt dat mijn opa – ik heb hem nooit gekend – altijd zei: “als je rond je kijkt, zal je altijd mensen zien die het beter hebben dan jij. Maar als je beter kijkt, zal je ook altijd mensen zien die het slechter hebben.” De éne dag is dat zicht heel helder, de andere hangt er wat meer mist.

Dan voeg ik daar nog een portie humor en wat zelfrelativering aan toe. Daarmee geraak ik best al wel een eindje vooruit. Alleen bij mijn zelfbeeld, daar is nog wat ruimte voor verbetering als ik het resultaat van de geluksbarometer goed interpreteer. But that’s no news.

Dus besloot ik om mee te doen.

Samen met collega’s

Ik betrok er ook mijn collega’s bij. Ik breng namelijk het meest van mijn tijd door op kantoor. Die plek mag best wat positiever zijn.

Niet omwille van mijn 7 collega’s, maar vooral omwille van de inhoud van onze job: we zijn continu omringd door conflicten.

Dus stuurde ik vanmorgen een e-mail aan mijn collega’s met de uitnodiging om deel te nemen aan de actie. Ik maakte ook een wall: een ’30 dagen zonder klagen’ – wall.

De bedoeling is dat de wall vol komt te hangen met leuke quotes, cartoons of leuke teksten. Alles wat er voor zorgt dat we de volgende 30 dagen wat positiever of blijer in het leven staan.

Mij overkomt het niet

Gisterenavond keek ik nog naar het programma ‘Mij overkomt het niet‘ op één.

Zegt Mia, een vrouw die haar dochter verloor in een verkeersongeval een jaar nadat ze haar zoon op dezelfde manier verloor: “Ik heb veel gekregen in mijn leven dat ik niet had verwacht. Dank u voor het goede. En het slechte…ja zeg, ge kunt altijd knorren hè.

Dat soort levenswijsheid helpt mij in elk geval al verder.

Doe jij mee aan ’30 dagen zonder klagen’?

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Sofie @ WenSJe
  16 januari 2018

  Leuk, die wall! We gaan ervoor hè! Herkenbaar van dat piekeren, dus we kunnen het alvast gebruiken. Succes!

  Beantwoorden
 2. v_bijengezoem
  16 januari 2018

  Veel plezier op kantoor met jullie wall, in jullie beroep zal positief blijven af en toe echt niet makkelijk zijn !
  succes !

  Beantwoorden
 3. biekep_biezonder
  17 januari 2018

  Ohja, die moeder op tv, ik vond dat ook zeer sterk dat ze dat zei… het zal je maar gebeuren, he. Knap!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: