fbpx

De wereld van Eveline: wist je dat?

Af en toe heb ik mijn bedenkingen bij de wereld. Soms hele gekke, soms hele diepe en soms ook hele gewone. Vandaag deel ik er een paar in “wist je dat?” – vorm.

Wist je dat?

 • Niemand nog gelooft, maar toch bijna iedereen meer belang hecht aan de kerkelijke trouw dan aan het burgerlijke huwelijk?

 

 • Je erg lang kan wachten in het ziekenhuis als je een “spoed” – afspraak hebt?

 

 • Beren aankleden effectief dé manier kan zijn om ook je koters aangekleed te krijgen voor school?
Meet Worstje-Worstje en Droedelbeer! #boxersandsocks

 

 • Het weekend nooit thuis geeft in Thuis?

 

 • Een kleuter van 4 perfect het blotevoetenpad in Zutendaal kan wandelen met een halve kilo aan steentjes en keien in de zakken van zijn short?

blotenvoetenpad-Zutendaal

 

 • Ik me dit weekend wel degelijk heb afgevraagd hoe je nu “eigenlijk feitelijk” een wasknijper op de juiste manier gebruikt?

 

 • KabouterS mij dit wel proberen uitleggen heeft, maar mij niet wist te overtuigen…

au-zijn-oren

 

Bedenkingen bij of antwoorden op deze pertinente levensvragen? Laat vooral van je horen!

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

4 Reacties

 1. Patricia
  20 juni 2017

  Het is een interessante wereld daar in je bovenkamer! Maar dat wist ik wel ondertussen… ??

  Beantwoorden
 2. liezewiezewoes
  21 juni 2017

  haha, een paar van die zaken bedenk ik me ook vaak 😀

  Beantwoorden
 3. hanne
  22 juni 2017

  Ik vraag me vooral af wat je bedoelt met ‘spoed’-afspraak. Ik werk zelf op spoed en om onze patiëntoestroom een beetje organiseren werken we met een triage-systeem. Elke patiënt wordt vrij snel getrieerd, waardoor ze een aantal criteria krijgen toebedeeld en een kleurcode krijgen. Hiervan kan hun wachttijd afhangen. Zo wordt er voorkomen dat sommige dringende dingen door de mazen van het net glippen. Jammer genoeg is het meestal vrij druk op een spoedafdeling en is het patiëntenaantal groter dan de capaciteit. Sommigen zijn geholpen door een consult van een spoedarts, anderen moeten wachten op een advies van een andere arts, radioloog, …. waardoor hun wachttijd oploopt. Of komt er een echt ‘spoedgeval’ binnen, waardoor iedereen even alles op alles zet en de andere mensen weeral maar moeten wachten. En dan is er nog het grote aantal niet-spoed-gerelateerde patiënten, waar ook wel tijd wordt ingestoken.
  Ik zit zelf ook niet graag te wachten, integendeel, maar ben er van overtuigd dat communicatie in deze gevallen zeer belangrijk is. En dat is iets waar de medische wereld niet mee grootgebracht is. Dus er is zeker nog werk aan de winkel!
  (en moest het nu zijn dat je iets heel anders bedoelde, mijn excuses voor deze saaie uitleg)

  Beantwoorden
  1. Eveline Wittemans
   7 juli 2017

   Ik had telkens een afspraak op de spoedafdeling. Dus bij de dokter die van wacht is. Omdat ik inderdaad geen echt spoedgeval was, kwamen er andere patiënten tussen en moest ik altijd wachten. Ik begrijp dat wel, alleen wat raar als je een vast uur krijgt en daar dan uren zit te wachten. Dan had ik liever een gewone afspraak gehad, maar ik wist niet dat ik nog op de spoedlijst stond. Het is pas bij de laatste afspraak dat ze zeiden: “we zullen u dan een gewone afspraak maken, voor over 6 maanden, dan moet je waarschijnlijk minder lang wachten.” Zo wist ik dat ik een spoedafspraak had, wat ik dan best grappig vond 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: