De wereld van Eveline: wist je dat?

Af en toe heb ik mijn bedenkingen bij de wereld. Soms hele gekke, soms hele diepe en soms ook hele gewone. Vandaag deel ik er een paar in “wist je dat?” – vorm.

Wist je dat?

 • Niemand nog gelooft, maar toch bijna iedereen meer belang hecht aan de kerkelijke trouw dan aan het burgerlijke huwelijk?

 

 • Je erg lang kan wachten in het ziekenhuis als je een “spoed” – afspraak hebt?

 

 • Beren aankleden effectief dé manier kan zijn om ook je koters aangekleed te krijgen voor school?
Meet Worstje-Worstje en Droedelbeer! #boxersandsocks

 

 • Het weekend nooit thuis geeft in Thuis?

 

 • Een kleuter van 4 perfect het blotevoetenpad in Zutendaal kan wandelen met een halve kilo aan steentjes en keien in de zakken van zijn short?

blotenvoetenpad-Zutendaal

 

 • Ik me dit weekend wel degelijk heb afgevraagd hoe je nu “eigenlijk feitelijk” een wasknijper op de juiste manier gebruikt?

 

 • KabouterS mij dit wel proberen uitleggen heeft, maar mij niet wist te overtuigen…

au-zijn-oren

 

Bedenkingen bij of antwoorden op deze pertinente levensvragen? Laat vooral van je horen!

3 thoughts on “De wereld van Eveline: wist je dat?

 1. Ik vraag me vooral af wat je bedoelt met ‘spoed’-afspraak. Ik werk zelf op spoed en om onze patiëntoestroom een beetje organiseren werken we met een triage-systeem. Elke patiënt wordt vrij snel getrieerd, waardoor ze een aantal criteria krijgen toebedeeld en een kleurcode krijgen. Hiervan kan hun wachttijd afhangen. Zo wordt er voorkomen dat sommige dringende dingen door de mazen van het net glippen. Jammer genoeg is het meestal vrij druk op een spoedafdeling en is het patiëntenaantal groter dan de capaciteit. Sommigen zijn geholpen door een consult van een spoedarts, anderen moeten wachten op een advies van een andere arts, radioloog, …. waardoor hun wachttijd oploopt. Of komt er een echt ‘spoedgeval’ binnen, waardoor iedereen even alles op alles zet en de andere mensen weeral maar moeten wachten. En dan is er nog het grote aantal niet-spoed-gerelateerde patiënten, waar ook wel tijd wordt ingestoken.
  Ik zit zelf ook niet graag te wachten, integendeel, maar ben er van overtuigd dat communicatie in deze gevallen zeer belangrijk is. En dat is iets waar de medische wereld niet mee grootgebracht is. Dus er is zeker nog werk aan de winkel!
  (en moest het nu zijn dat je iets heel anders bedoelde, mijn excuses voor deze saaie uitleg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *