fbpx

Stella Mc Larsparka met stommiteit

Ik maakte hem eindelijk, die Lars in parkaversie.  Het naaiweekend waar ik naartoe ging werd al maanden vooraf gereserveerd voor dit project.  Zo een naaiweekend vond ik ideaal voor een uitgebreid naaiproject.

Er is niets zo heerlijk dan in één keer te kunnen doorwerken.  Met moeite wordt er op zo een naaiweekend gestopt met naaien en als er gestopt wordt, is het voor een (hoognodige) sanitaire pauze en om af en toe iets te eten/drinken (cava of zo).  Zoiets is thuis onmogelijk. Dik genieten dus. Al kan een naaileek zich daar vermoedelijk weinig bij voorstellen.
De week die aan het naaiweekend vooraf ging, paste ik de patroondelen van Lars aan tot een parka.  Dat ging vlotjes met de duidelijke handleiding, maar het is wel een serieus werkje.  Vrijdagavond begon het naaiweekend en werd er de hele avond stof geknipt.  Zaterdagochtend rond 9 uur begon ik er dan echt aan, om half één ’s nachts was hij klaar, zonder kap.

          

Ondertussen zijn we al 2 weken thuis, maar de kap maakte ik nog steeds niet. Mijn naaiweekendvriendinnen verzonnen allerlei stokken achter de deur om me toch aan te moedigen om die kap zo snel mogelijk af te maken.  Helaas, voorlopig zonder effect.  Ik begon er nog altijd niet aan.  Eventjes andere prioriteiten met die communie.  We zullen wel zien wat het wordt.  Voorlopig vind ik hem al geweldig zonder kap.

De inspiratie en de stommiteit

Vorig jaar zag ik een mooie jas van Stella Mc Cartney.  Ik was meteen verliefd, maar kon de hap, die de jas uit mijn budget zou nemen, niet verantwoorden en dus liet ik hem passeren met veel spijt in mijn hart.  Toch bleef hij altijd op de achtergrond in mijn gedachten aanwezig.  De geboorte van het Lars parka patroon, de workshop zeefdrukken van Bobbinhood waar ik stof leerde bedrukken en het aanschouwen van een mannentrui bij een bezoekje aan Host Concept deed alles samenkomen.Lars parka Zonen 09Larsparka Zonen 09

Ik kocht een donkergroene gabardine bij Madeline De Stoffenmadam en zeefdrukte de stof met de Bobbinhood kit.  Content dat ik was met het resultaat.  Tot ik vrijdagavond tijdens het knippen van de stof doorhad, dat ik de stof op de verkeerde kant bedrukte.  Toch eventjes een domper om u tegen te zeggen. Ik troostte me met de gedachte dat ik het zelf eerst niet doorhad en dus iemand anders waarschijnlijk ook niet.  Tenzij je er met je neus op ligt natuurlijk en wat van gabardine kent.  lars parka Zonen 09

Zo dartelt mijn jongen rond in zijn nieuwe parka, eentje met veel werk, veel liefde en veel voldoening.

Stof en patroon

Ik maakte een Larsparka zonder symmetrische voorpanden en met paspelzakken in maat 134 small

↑↓buitenstof: groene gabardine – Madeline De Stoffenmadam

↑↓voering: overschot diolen van deze Ole

↑↓Fournituren en paspel – Hexagoon Leuven

↑↓Zeefdrukkit – Bobbinhood

↑↓ Lars – Zonen 09 ↑↓Lars aanpassingen voor parka – Zonen 09

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

12 Reacties

 1. Zoë
  6 mei 2017

  Heel mooi. Ik naaide ooit een jas voor Jules, die hij niet aan wilde. Toen zei ik, nooit meer. Maar nu ik deze zie, twijfel ik weer.

  Beantwoorden
 2. Marjolein@flaflinko
  6 mei 2017

  Wat prachtig! Altijd leuk om zo’n topnaaisel te zien passeren!

  Beantwoorden
 3. S*fie
  6 mei 2017

  Waaw, eentje om extra te koesteren

  Beantwoorden
 4. withlovebyeva
  6 mei 2017

  Ik las nagelbijtend door je post, want een stommiteit, dat leek me wel verschrikkelijk na zoveel werk en met zo’n knappe stof. Dikke opluchting toen het ‘gewoon maar’ een foute stofkant bleek!

  Beantwoorden
 5. Mieke
  6 mei 2017

  Wauw! Je maakte echt een prachtige jas! En laat die stommiteit er maar af, dat ziet geen kat 🙂

  Beantwoorden
 6. Sharon
  6 mei 2017

  Ik hield mijn hart vast tot op het einde, maar als het dat maar is! Een plaatje die parka! Sjiek werk An!

  Beantwoorden
 7. Fien
  6 mei 2017

  Wauw! Het model staat beeldig met deze parka!!

  Beantwoorden
 8. Daisy
  6 mei 2017

  Wow, prachtig zeg!

  Beantwoorden
 9. Saskia
  7 mei 2017

  Dit is zowat de mooiste ‘jongensparka’ die ik ooit zag, een collectorsitem :-). Als ik ooit eens een moment van zinsverbijstering ervaar, kopieer ik je gewoon :-), maar dan moet ik alleen nog wachten op jouw doorzettingsvermogen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 mei 2017

   Amaai, ik bloos ervan 🙂

   Beantwoorden
 10. Mooi! Die stommiteit valt al bij al nog mee, geen kat die dat merkt! Dat van die kap, dat herken ik, daarom begon ik ermee, een kap zonder jas is nogal onnozel 😉

  Beantwoorden
 11. Tamara
  11 mei 2017

  Heel tof! Lijkt me een heel werkje! En gewoon niet op neuzenafstand kijken 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: