fbpx

Een extra dagje weekend!

Heerlijk, als een wettelijke feestdag net voor of na een weekend valt. Zo een extra dagje weekend is altijd mooi meegenomen.

Zeker als het zonneke ook van de partij is.

Het voorbije weekend was er weer eentje van formaat: Echtgenoot liep de Dodentocht uit (de vijfde keer alweer!), om de Kabouters bezig te houden in afwachting van de aankomst van papa trok ik zaterdag met hen naar Planckendael.

Planckendael def
Klauwaapjes, pinguïns en klauwaapjes

 

Zondag mochten we deel uitmaken van twee trouwfeesten: een trouwreceptie in een prachtige tuin in Poppel (Poppel, begot, dat ligt tegen de Nederlandse grens) en wat later een dansfeest van jewelste in de tuin van de overburen.

Ach, stiekem ben ik wel een ‘sucker for weddings’. Ja, ik hou er wel van.  De mannen hebben hun beste pakkie an, de vrouwen zijn piekfijn uitgedost, maar vooral: de liefde. Overal is liefde! Dat is fijn, zeker als je vaak omringd bent door de haat die tevoorschijn komt als de liefde bruut geblust werd of ongemerkt uitdoofde.

Een extra dagje weekend om te recupereren was dus meer dan welkom.

Echtgenoot en ik hadden ons voorgenomen om de dag thuis door te brengen. We sliepen eerst wat uit en pikten de Kabouters op bij oma en opa toen het verleidelijke voorstel van vrienden kwam om naar de Kasteelfeesten in Horst te gaan.

Waren het toch wel net kanjers van vrienden die het vroegen zeker…nu ja, ik heb er eigenlijk geen andere, ze vallen ‘helaas’ allemaal wel onder die categorie.

Aaarggghh, de verleiding was groot, maar neen! Ik heb nee gezegd. Ik ben er zowaar in geslaagd.

En dus bleven we een dagje thuis.

Het voordeel van zo’n dagje thuis is dat je je huis eens onderhanden kan nemen. Ik zou er eerlijk gezegd wel een week de tijd voor kunnen gebruiken om ons kot eens grondig onder handen te nemen, maar toch, alle beetjes helpen.

Ik had me voorgenomen om max tot 16u00 nuttig werk te doen en daarna te ontspannen. Ik zou oorspronkelijk ook de kelder onder handen nemen, maar dat is dan uitgedraaid op het uitkuisen van de schuiven van mijn kookeiland.

Not quite the plan, but useful anyway.

Daar ben ik dan tot 16u30 mee bezig geweest. Die éne laatste schuif kon ik toch niet vuil tussen zijn andere, propere vriendjes laten wezen?

Kasten def
Bij het uitkuisen van de kruiden – lade, bleek ik van sommige kruidenpotjesmeerdere exemplaren te hebben. Ik heb ze dan maar genummerd op vervaldatum. Zou tante Kaat nu toch een beetje trots op mij zijn?

 

Heerlijk, als het zo clean is en afschuwelijk stinkt naar Dettol multireiniger. Ik vind dat kuisproducten zelden lekker ruiken. Al die dingen ruiken zo chemisch…logisch uiteraard, maar toch.

Iemand een tip? Liefst geen vanille of zoete geurtjes, maar iets lekker fris.

Daarna vleide ik mezelf in onze loungeset neer (och, dat klinkt toch fancy hé) en las twee, twee!, hoofdstukken in een nieuwe Santa Montefiore. Ik zou eerst de uitnodigingen voor het verjaardagsfeest van de kids maken, een lijstje met benodigdheden voor het feest opstellen en een professioneel getint boek lezen, maar F.O.E.R.T.!

Lounge def

 

Met wat gevloek tussendoor omdat de Kabouters liever binnen het kot op stelten zetten dan buiten te ravotten,  begon ik vervolgens met een half uur vertraging aan het diner. Een salade voor bij de barbecue , wat couscous on the side en de grootste papillot eveeeuurr in een poging mosselen te bereiden op de grill.

bijgerechten def
Kikkererwtjes, blokjes komkommer, blokjes paprika, zwarte olijven, lenteui, pezo, olijfolie en een beetje citroensap…yum!

 

De mosselen lukten niet helemaal, maar dat is dan weer een excuus om het volgende keer opnieuw te proberen.

mosselen def

 

En nu, na een heerlijke maaltje en het bedritueel van de Kabouters, zit ik op mijn terrasje in het ondergaande zonnetje deze blogpost te typen. Het wordt al wat frisser, maar dat deert niet.

Er zijn namelijk zo van die dagen…*vermoeide, maar voldane en tevreden zucht*

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

7 Reacties

 1. Kim
  16 augustus 2016

  Ha, zo te lezen super hard genoten van uw verdiende dagske rust 🙂 Wij ook in Horst, no hard feelings 😉

  Nog eens een dikke proficiat voor de echtgenoot! Hij heeft dat schitterend gedaan! Het kriebelt duidelijk weer bij die van mij 🙂

  Een tip voor lekkergeurende kuisproducten? Method, ruikt heerlijk, ecologisch, mooi verpakt en ze doen wat ze moeten doen (www.methodhome.be). Wij gebruiken heel vaak de keukenreiniger (clementinegeur) en de reiniger voor granieten oppervlak (zwarte fles). Heb nu ook de allesreiniger (subtiele lavendelgeur) in huis gehaald. De rest moet ik nog uittesten. Je kan ze kopen bij AH en in de Delhaize.

  Die dethol stinkt inderdaad vreselijk.

  Beantwoorden
  1. Elke
   19 augustus 2016

   Ik wou ook de Method producten vernoemen, maar ben blij dat er nog fans zijn 😉 De allesreiniger met pompelmoes is ook een echte aanrader (en de houtreiniger)! Ik gebruik ze al een jaar of 2 en wil echt niets anders meer…

   Beantwoorden
 2. Patricia
  16 augustus 2016

  Eindelijk eens rust ingebouwd, good for you!!!!! Allee, “rust” dan, want het bezige bijtje kan nooit helemaal stil zitten. 😉
  Bedankt nogmaals voor zaterdag, we hebben ervan genoten! Kus!

  Beantwoorden
 3. LIes Debacker
  16 augustus 2016

  Ik zweer bij Mr Proper ‘Clean Care’, lichtblauwe fles.

  Beantwoorden
 4. MultiVroon
  16 augustus 2016

  Ecover, ruikt heerlijk! En is ecologisch.

  Wat een mooie loungeset ook.

  Beantwoorden
 5. Kim
  16 augustus 2016

  Hier nog een fan van Method!
  In onze vorige keuken lagen de kruidenpotjes plat in de schuif waardoor je snel vond wat je nodig hebt, in onze huidige keuken staan ze ook recht zoals bij jou en pak ik precies steeds de verkeerde potjes… goed idee om er bovenop te schrijven wat er in zit!

  Beantwoorden
 6. Joke (The Needle Of Choice)
  17 augustus 2016

  Ah, zalig zo’n dagen waarop je iets gedaan krijgt! Ik ben ook wel fan van Method, ziet er fancy uit en ruikt lekker!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.