fbpx

Op zoek naar creativiteit: handlettering

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor creatieve dingen.  Als kind heb ik zowat elke creatieve hobby beoefend.  Van parelboompjes met ijzerdraad maken tot het schilderen met een strijkijzer.  I KID YOU NOT.  

Dingen waarin je je creativiteit kwijt kan werken op mij als een magneet.  Ik wil er gewoon van proeven, kijken of het iets voor mij is, kijken waartoe ik in staat ben.  Gewoon omdat ik het leuk vind.

Toen Sharon een oproepje deed voor deelnemers voor een workshop rond handlettering was ik meteen gewonnen.  Leuke quotes en woorden op een mooie manier op papier zetten, leek me wel wat.  Ik twijfelde wel of ik er een trip naar Gent voor over had zo midden op een weekdag.   Het lijkt of er hier in het Leuvense zo geen leuke workshops georganiseerd worden, ofwel bereiken ze mij gewoon niet, dat kan ook.

Bon, het trotseren van de Brusselse ring tijdens de avondspits om dan in mijn uppie in Gent de weg te zoeken met de gps deed me toch wel een stresske krijgen. De lange, eenzame rit… ik zag er wat tegen op.  Tot er plots — very very last minute — nog een plaatsje vrij kwam wegens ziekte en ik de kans schoon zag om een partner in crime mee te zeulen. Dat ging ons deugd doen na de tegenslagen die we allebei aan het begin van de week hadden moeten trotseren.  De file werd plots een kans om lekker bij te praten en de rit naar Gent en terug bleek eigenlijk nog te kort.  handletterin 2 handlettering 1

Liesbet van Mino Paper Sweets liet ons de tips and tricks zien van de handlettering.  Papier, een zwart stiftje, een gom en een potlood is all you need.  Een veel oefenen natuurlijk.  

De lange, lange, lange vergadering van de dag erna was dan ook een ideale manier om het geleerde om te zetten in de praktijk. De eerste pagina van mijn nieuwe notitieboekje werd opgeleukt en ondertussen kon ik mij beter concentreren op wat er allemaal verteld werd.  Win win!handlettering 3

Het was zo leuk om te doen en echt… volgens mij kan iedereen het. Het had ook wat therapeutisch vond ik: even in het nu zijn. Ondertussen werd er wat bijgekletst met een bende toffe vrouwen en mét wijn. En jawel zelfs met de match tussen de Zweden en de Belgen op de achtergrond.  Zeg nu nog eens dat vrouwen niet van voetbal houden.

De langverwachte goal op weg huiswaarts was de kers op de taart.

↑↓ Ben je ook een voetbalfan?  Doe dan zeker mee met onze Playmobil Voetbal Meeneem Stadion give away.  Je kan tot morgen een foto uploaden.  Je vindt alle info hier.

↑↓ Zin gekregen in een leuke workshop of op zoek naar een leuk kaartje?  Je vindt het allemaal op de website van Mino Paper Sweets.  

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

16 Reacties

 1. Saskia
  25 juni 2016

  Onder de indruk van jouw resultaat! Zou die skills ook wel willen kunnen … in de gaten houden of er herhalingen vallen dus!
  Ik herken toch heel wat gelijkgezindheid tussen jou en mij … ik deed aan zijdeschilderen, macramé, juwelen maken met poeder, lino, … je ziet, toch een aantal jaartjes meer op de teller want schilderen met een strijkijzer, dat ging waarschijnlijk in mijn tienerjaren aan mij voorbij 🙂

  Beantwoorden
 2. Katrien (Marie Cadie)
  25 juni 2016

  Hahaha, dat schilderen met een strijkijzer ging ook aan mij voorbij! De parelboompjes daarentegen 😉 en nog allerhande knutseldingen.

  Ik had anders ook wel uit het Leuvense naar Gent willen meerijden ;)) ik ben altijd aan het droodelen, maar maakte nog nooit zo’n schone dingen als dit! 🙂

  Beantwoorden
 3. Myriam
  25 juni 2016

  Dat is nu iets creatiefs dat ik ook nog leuk zou vinden denk ik 🙂

  Beantwoorden
 4. Christine
  25 juni 2016

  Ik ben blij dat mijn ziek zijn toch nog een positief gevolg had voor jou. En echt, alle leuke dingen gaan steeds door in Gent. Ik heb ook altijd dat gevoel.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2016

   Oh Christine, wat jammer dat je er niet bij kon zijn. Hopelijk kan je dit toch nog eens doen.

   Beantwoorden
 5. resaarcle
  25 juni 2016

  Ik herinner mij ook ijzerdraadparelboompjes! Strijkijzergeschilder niet 😉 En die handlettering, dat oefent toch ook een soort aantrekkingskracht op mij uit…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2016

   Echt leuk om te doen en je hebt er bijna niets voor nodig.

   Beantwoorden
 6. jochapeau
  25 juni 2016

  Keitof gedaan !!!

  Beantwoorden
 7. Eilish
  25 juni 2016

  Ik heb hier nogal wat papier liggen waarop zou kunnen ‘geletterd’ worden. Me like!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2016

   En helemaal niet zo moeilijk. Zeker eens proberen

   Beantwoorden
 8. iensel
  25 juni 2016

  Parelboompjes én schilderen met een strijkijzer: check! (Al was ik dat beide eigenlijk vergeten 🙂 )
  Handletteren klinkt heerlijk en ziet er bij jou super uit! Ik hoop alvast op een workshop hier in de buurt ? (en op het winnen van jullie playmobilwedstrijd ??⚽️)

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2016

   Haha, ik heb volgens mij de enige die ook strijkschilderde gevonden in jou 🙂

   Beantwoorden
 9. barbara
  26 juni 2016

  parelboompjes en schilderen met een strijkijzer moeten zowat de enige dingen zijn die ik dan blijkbaar niet kende, want ik was ook zo’n echt knutselkind! grappig wel 🙂 dat handletteren sprak me ook al aan, ik zag het ook al in de flow meermaals passeren… leek me zo moeilijk maar als ik zie wat jullie hier na een workshop allemaal kunnen tevoorschijn toveren, amai!! prachtig!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2016

   Het is inderdaad niet zo moeilijk. Ik schrok van mezelf. Hoe leuk is dat 🙂

   Beantwoorden
 10. lunatiek
  27 juni 2016

  Klinkt echt superleuk! Maar Gent is idd wel een stukje, en nog een stukje verder vanuit het verre Limburg 😉

  Beantwoorden
 11. Dat zag er zo plezant uit! Ik heb ook een voorliefde voor schrijven en quotes, maar nog een hobby erbij? Het ziet er in ieder geval prachtig uit!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: