fbpx

Klasfeest in onzen Hof!

“Zijt ge zot?!”, “wat haalt ge u toch op uwen hals…”, “Tssssssss…” : slechts een kleine greep uit de reacties die ik kreeg toen ik met enige twijfel vertelde dat ik een klasfeest had georganiseerd in onze tuin.

Was dat dan wel zo’n goed idee?

Of gewoonweg deze reactie, die zat er ook bij:

emoticon def
bron: www.depositphotos.com

Ach, ik voelde me een beetje schuldig. Klasvertegenwoordiger en ik had nog niets georganiseerd voor de ouders van de klas van de Kabouters. De ouders van de kinderen met wie mijn Kabouters allicht hun schoolcarrière tot en met het zesde leerjaar zullen doorbrengen.

Natuurlijk waren er al ontmoetingen op de speelplaats en babbeltjes op de schoolfuif of het mama – feest. Allemaal best gezellig, maar er mocht best ook wel wat meer diepgang zijn, zo dacht ik.

En ik weet het: schuldgevoel is niet altijd een goede raadgever, het mijne lijkt soms eindeloos, maar dit vond ik toch een nobel doel. Goed voor de samenhang!

Mijn goede ideeën komen soms wel wat te laat: uit de Doodle bleek al gauw dat het onmogelijk zou zijn om iedereen op korte  termijn en dus nog dit schooljaar samen te brengen. Sommige kindjes en ouders konden er dus jammer genoeg niet bij zijn. Volgende keer beter.

Hoe heb ik het aangepakt? Een Doodle voor een datum, een tent op het terras voor slecht weer en een rit naar de Fun voor tekenpapier en wat buitenspeelgoed. (zo’n mega opblaasbal en een ring-werp-dinkie)

Nog een trip naar de winkel voor drank, enkele basisversnaperingen om te starten en een uitstap naar Hema voor bellenblaas, servetten en limonadetaps.

Tot slot de meubels aan de kant, een lange tafel om het eten op te verzamelen en recuperatie van bekers en tafelpapier van de babyborrel.

Meubels def

Ja, u leest het goed: van de babyborrel.

Sommigen onder jullie zijn reeds vertrouwd met mijn motto :  “beter teveel dan te weinig”. Ik pas dat toe op zowat alles, behalve op sport en gezonde voeding. Zo komt het dus dat ik voor de verjaardagsfeesten van de Kabouters nog steeds in hetzelfde thema als de babyborrel kan werken en ook voor het klasfeest voorzien was van voldoende plastieken bekers om een leger van drank te voorzien.

Handig, toch?

tent def

De mega – playdate ging door tussen 14u en 17u. Ik had aan de ouders gevraagd  om kinderen – broers en zussen incluis – mee te brengen, maar ook iets om eten.  Kinderen hadden ze allemaal in voorraad en wat had iedereen zijn best gedaan voor het eten!

Een hele tafel vol lekkers – egels, krokodillen, prikkers vol lekkers, taarten, cakes en muffins – voor elk wat wils. En net daarvan heb ik dan geen foto getrokken. *Doh*

We hebben wel enorm veel geluk had met het weer. De zon heeft die ZONdag geschenen van 12u30 tot 17u20. De tent heeft uiteindelijk gediend als zonnewering tegen de vlakke zon. Om 17u00 begon het donderen: iedereen hielp mee alles in veiligheid te brengen en om 17u20 is iedereen vertrokken.

speeltuig def

De opkuis heeft uiteindelijk tot 20u30 geduurd, kinderen in bed steken inbegrepen (heb ik dat nu  net “opkuis” genoemd?! …en dat bij het nalezen niet aangepast?!)

Toegegeven: nadien hebben we nog enkel uitgeteld in de zetel gelegen, maar ik vond het echt en absoluut de moeite waard. En ik had toch de indruk dat ook de anderen het gezellig vonden.

Ik geef nog drie tips/bedenkingen mee:

 • Ik had aan mijn lieve mama gevraagd om een handje toe te steken voor het aanvullen van drank. Zo kon ik   tussendoor toch ook een babbeltje met de andere ouders doen;
 • Het idee van de limonadetaps van Hema vind ik geweldig. De kinderen kunnen zelf drank nemen en je kan ze vooraf vullen met 3,8 liter drank. Handig als je net als wij water van de kraan drinkt/voorziet. Alleen lekten twee van de vier voorzien taps. Dus de uitvoering kon beter, maar voor die prijs kan je nu ook niet veel meer verwachten. Als iemand weet waar ik een alternatief kan vinden: let me know!
 • Voorzie stickers voor op de plastieken bekers. Wij hebben een heel arsenaal aan stickers in huis. Dora, Bob de Bouwer, Thomas de Trein, allen gekocht bij Action. Door een sticker te plakken, kan iedereen zijn beker herkennen, ook de kleinsten. Toptip van mijn zus!

Zin gekregen in een eigen klasfeest nu? Gewoon doen, zou ik zeggen!

The following two tabs change content below.

10 Reacties

 1. Katrien (Marie Cadie)
  21 juni 2016

  Oh, alleen al bij het lezen van je titel maakte mijn hart al een sprongetje!
  Ik ben ook altijd degene die zich zoiets ‘op den hals haalt’! hahaha, zalig toch … en dat van alles teveel, dat ken ik. Ik kan ondertussen pink parties, maar ook gold en moustache parties geven!! 😉 Niet alleen van party goods trouwens .. en wist je dat je zelfs van gezond eten teveel kan hebben! Ask me and my weight! :/

  Beantwoorden
  1. Eveline
   21 juni 2016

   Misschien moeten we wat spullen ruilen! 😀 Leuk om te lezen dat ik niet alleen ben met zo’n ideeën 😀

   Beantwoorden
   1. Katrien (Marie Cadie)
    21 juni 2016

    Dat is nog een idee!! 😀 hahaha, dat dacht ik ook meteen, ik sta niet alleen!! ;))

    Beantwoorden
 2. Trage Gazelle
  21 juni 2016

  Chapeau!!!

  Mijn dochter mocht onlangs ook met de HELE KLAS gaan spelen bij een vriendje thuis … hahahaha: ik maakte me net dezelfde bedenkingen als die die jij opsomt (is die mama zooohooot!!!???) — maar toen ik de foto’s zag, en als ik je stuk lees, geeft het wel ‘goesting’!

  Beantwoorden
 3. Kim
  21 juni 2016

  You mad woman 😉
  Neenee, echt knap gedaan en chapeau!
  Ik neem alvast wat tips mee. Hier plannen om een gezamenlijk verjaardagsfeestje te doen met de septemberkindjes van de klas met een hapje en drankje voor de mama’s en papa’s op het einde. Dus als je nog meer tips hebt, laat maar weten!
  Dat speelhuis komt goed van pas zo te zien 😉

  Beantwoorden
 4. barbara
  21 juni 2016

  Leuk om te lezen!! Ik gad kortgeleden ook een feest voor de hele klas, 23 kindjes denk ik dat er waren, ze kwamen bijna allemaal (was het afscheidsfeestje van m’n dochtertje). Op voorhand bedacht ik me zelf ook wel of het niet wat teveel van het goede was, en er was best veel reactie, maar zelfs mét regenweer was het toch een topfeest, dus we waren heel blij dat we ’t deden! En dat van dat ’teveel’ herken ik ook maar al te goed ? beter teveel dan tr weinig, denk ik dan 🙂

  Beantwoorden
 5. lunatiek
  22 juni 2016

  Chapeau, ik zie me zoiets zelf nog niet doen, maar het klinkt wel leuk!

  Beantwoorden
 6. Super! Klinkt gezellig, leuk voor de mama’s (en papa’s?) om ook eens echt te babbelen. En hier zijn feestjes ook nog steeds in babyborrel thema, gelukkig vind ik dat nog steeds mooi, haha!

  Beantwoorden
 7. Ellen
  7 juli 2016

  Blij om te lezen dat het klasfeest een succes was! Pure bewondering!

  Beantwoorden
 8. […] Voor één keer was ik goed op tijd begonnen aan de planning van het klascadeau. Er werd rondgemaild en overlegd. We waren er vrij snel uit en ik bestelde de verf, de stiften en de schort online, lekker makkelijk, zodat alle spullen in huis zouden zijn voor het klasfeest. (Lezen over dat klasfeest? Klik hier) […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.