MaxiJessy

Er passeerden hier een paar dagen die ons van de zomer deden proeven.  Hoog tijd om de luchtige jurkjes uit de kast te halen. Sinds een paar zomers hangen er hier ook wat maxijurken in de kast. Ik ben er zwaar fan van.

Nu mijn vorige Jessy jurk meer en meer uit de kast kwam, rijpte het idee om hier een maxijurk van te maken.  Lekker luchtig en geen ritsen.  Beter kan niet.

Ik kocht met dat idee bij MonDepot crêpe van Fragile.  Een coupon van 2 meter.  Om dan toch niet een exacte kopie te maken van mijn vorige Jessy, ging ik dit keer voor de plooitjes.  plooitjes Jessy jurkVerder deed ik alles exact hetzelfde: de knoop werd weggelaten en ik stikte de bovenste 3 cm aan elkaar.  psDSC_0397

De rokdelen verlengde ik recht naar beneden vanaf de getekende zoom, anders kwam ik in stofnood.  Om de nodige stapruimte te creëren, zou ik de zijnaden wat open laten onderaan.  Uiteindelijk bleek dit helemaal niet nodig, de stof rekt genoeg en stappen gaat zonder problemen.  Jessy jurk maxi LMV

De binnenkant voerde ik met een lichtblauw katoentje.

Deze maxijessy is een mooie aanvulling van mijn maxijurkengarderobe. Nu heb ik eentje met schouderbandjes, eentje strapless, eentje met open rug en eentje met korte mouwen. I am ready for summer!!!

la maison victor jessy jurk maxi

jessy jurk LMV maxi

Jessy jurk la maison victor maxi

Stof en patroon:

blauwe stof met print – crêpe van Fragile bij MonDepot ↑↓ voering – blauwe katoenbatist van bij Den Depot ↑↓ Jessy jurk – La Maison Victor (jan – feb 2015)

 

20 thoughts on “MaxiJessy

  1. WAUW!! Er bestaat geen ander woord voor 🙂
    Zalige stof (zo zalig dat mijn winkelmandje al klaar is, sorry voor het na-apen :-p ), schitterende jurk met een prachtige dame erin.
    Zo, mijn superlatieven voor vandaag zijn opgebruikt!

  2. Ja, super knap! Ik zie dat graag, maxi jurken bij een ander, maar ik vind het jammer om mijn benen het weinige zonlicht te misgunnen (lees: anders blijf ik maar witte benen hebben) dus voorlopig doe ik nog niet aan de maxi 🙂

  3. Zou het ook voor kleine meisjes zoals ik kunnen An? Alvast niet in’t blauw want dan lijk ik net een smurf 😉 Ik vind ‘m echt heel mooi…misschien moet ik er maak gewoon voor gaan! Super idee!

  4. Zwaar fan van maxi-jurken en rokken, en zo’n cool idee om dat met de Jessy te doen! Dat patroon ligt hier nu toch, dus misschien doe ik wel van copy-paste als je dat oké vindt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *