fbpx

MaxiJessy

Er passeerden hier een paar dagen die ons van de zomer deden proeven.  Hoog tijd om de luchtige jurkjes uit de kast te halen. Sinds een paar zomers hangen er hier ook wat maxijurken in de kast. Ik ben er zwaar fan van.

Nu mijn vorige Jessy jurk meer en meer uit de kast kwam, rijpte het idee om hier een maxijurk van te maken.  Lekker luchtig en geen ritsen.  Beter kan niet.

Ik kocht met dat idee bij MonDepot crêpe van Fragile.  Een coupon van 2 meter.  Om dan toch niet een exacte kopie te maken van mijn vorige Jessy, ging ik dit keer voor de plooitjes.  plooitjes Jessy jurkVerder deed ik alles exact hetzelfde: de knoop werd weggelaten en ik stikte de bovenste 3 cm aan elkaar.  psDSC_0397

De rokdelen verlengde ik recht naar beneden vanaf de getekende zoom, anders kwam ik in stofnood.  Om de nodige stapruimte te creëren, zou ik de zijnaden wat open laten onderaan.  Uiteindelijk bleek dit helemaal niet nodig, de stof rekt genoeg en stappen gaat zonder problemen.  Jessy jurk maxi LMV

De binnenkant voerde ik met een lichtblauw katoentje.

Deze maxijessy is een mooie aanvulling van mijn maxijurkengarderobe. Nu heb ik eentje met schouderbandjes, eentje strapless, eentje met open rug en eentje met korte mouwen. I am ready for summer!!!

la maison victor jessy jurk maxi

jessy jurk LMV maxi

Jessy jurk la maison victor maxi

Stof en patroon:

blauwe stof met print – crêpe van Fragile bij MonDepot ↑↓ voering – blauwe katoenbatist van bij Den Depot ↑↓ Jessy jurk – La Maison Victor (jan – feb 2015)

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

20 Reacties

 1. Wat een zalige zomerjurk!

  Beantwoorden
 2. Fruits de Mère
  15 juni 2015

  Oh, echt heel tof zo die lange versie!! Daar ben ik dus ook fan van he van die maxijurken; jammergenoeg mijn vent minder (hoe minder bedekt, hoe liever ;-)) )

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 juni 2015

   Ha ja, hier ook. En liefst ook zo spannend mogelijk 😉

   Beantwoorden
 3. Laura
  15 juni 2015

  WAUW!! Er bestaat geen ander woord voor 🙂
  Zalige stof (zo zalig dat mijn winkelmandje al klaar is, sorry voor het na-apen :-p ), schitterende jurk met een prachtige dame erin.
  Zo, mijn superlatieven voor vandaag zijn opgebruikt!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 juni 2015

   Merci :-*

   Beantwoorden
 4. Mieke Jansen
  15 juni 2015

  Ja, super knap! Ik zie dat graag, maxi jurken bij een ander, maar ik vind het jammer om mijn benen het weinige zonlicht te misgunnen (lees: anders blijf ik maar witte benen hebben) dus voorlopig doe ik nog niet aan de maxi 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 juni 2015

   Ik ben gelukkig gezegend met een van nature bruin kleurtje. No melkflessen for me 😉

   Beantwoorden
 5. Zoë
  15 juni 2015

  Wat een superidee en heel mooi!

  Beantwoorden
 6. inspinration
  15 juni 2015

  Heel mooi, ik heb alleen een maxi galajurk in de kast, voor de rest geen maxijurken, leuk idee dus!

  Beantwoorden
 7. majella vandeputte
  15 juni 2015

  Heel leuk!!! Ik ben zelf geen zo’n maxi-jurkmadam maar jouw creatie vind ik top.

  Beantwoorden
 8. luckymieke.blogspot.be
  15 juni 2015

  Chique! Ik zie dat graag, maar vooral bij een ander, ben nogal een kleintje 🙂

  Beantwoorden
 9. Eef Theys
  18 juni 2015

  Zou het ook voor kleine meisjes zoals ik kunnen An? Alvast niet in’t blauw want dan lijk ik net een smurf 😉 Ik vind ‘m echt heel mooi…misschien moet ik er maak gewoon voor gaan! Super idee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   18 juni 2015

   Ik ben toch ook niet bepaald groot te noemen. Ik ben 1,68 m. Gewoon doen 😉

   Beantwoorden
 10. eva maria
  21 juni 2015

  Zwaar fan van maxi-jurken en rokken, en zo’n cool idee om dat met de Jessy te doen! Dat patroon ligt hier nu toch, dus misschien doe ik wel van copy-paste als je dat oké vindt 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 juni 2015

   Hou u vooral niet in ?

   Beantwoorden
 11. Yentl
  24 juni 2015

  Heb je het rokdeel ook gevoerd? Of enkel het bovenste stuk?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 juni 2015

   Het rokdeel is tot op kniehoogte gevoerd.

   Beantwoorden
 12. madamestof
  25 juni 2015

  Heel knap, hier ook zo’n fan van maxi jurken!

  Beantwoorden
 13. […] Maxi Jessy […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: