Getest: Semper Sweater – Sofilantjes

De Semper Sweater, het nieuwste patroon van Sofilantjes, is ondertussen al enkele dagen oud.  Ik keek al van in januari uit naar dit patroon, bij de eerste teasers van het Hibernis Cowl Shirt ◊.  Een trui met hoge kraag, daar was ik precies naar op zoek voor onze Laplandreis. Helaas moest Anne me teleurstellen, Hibernis was een meisjesmodel, maar ze beloofde me om snel werk te maken van een jongensversie, alleen zou dat pas na de krokusvakantie zijn.

semper sweater Sofilantjes

Uiteindelijk maakte ik deze en deze om de nood aan kraagtruien voor een koude reis op te vangen.

Maar Anne is een vrouw van haar woord en enkele weken terug kwam er een testersoproep, waar ik me dan ook graag voor kandidaat stelde. De Laplandreis was dan wel achter de rug, we gingen ook nog skiën in de paasvakantie, dus die kraagtrui kwam altijd van pas. Ik koos er dan ook voor om een winterversie te maken: kraag (duh!) en lange mouwen. Al kan je ook kiezen voor een zomerversie met korte mouwen en een kap bijvoorbeeld.  Je kan met dit patroon eindeloos variëren.
semper sweater sofilantjes

De stof voor de testtrui haalde ik uit mijn stoffenkast.  Mijn gekoesterd lapje Off Beetle van Zonen 09, gekocht op dé fabric launch en zorgvuldig bewaard.  Maar de sneak peeks van de nakende tweede Zonen 09 collectie deden me er toch de schaar inzetten. Ik moet immers plaats maken in mijn kast om een nieuwe voorraad mooie stofjes te kunnen inslaan.
off beetle zonen 09

De trui werd meegenomen op skivakantie met het doel om daar mooie foto’s te nemen. Helaas lijken leuke dingen altijd veel te kort en zat onze reis er op toen ik me realiseerde dat van mijn plan niets in huis was gekomen. De zoon deed de trui dus aan voor de lange autoreis huiswaarts.  Een speeltuintje aan een Duits wegrestaurant werd de fotosetting. Geen geposeerde foto’s deze keer, maar ongedwongen energie kwijtspelen.  En dat lukt nog het best in een comfortabele trui.

De trui zelf is erg makkelijk om te maken.  De stap voor stap handleiding die je er bij krijgt, zorgt ervoor dat fouten maken haast onmogelijk is.  De patronen van Sofilantjes zijn beschikbaar in Engels en Nederlands.  semper sweater sofilantjes

Getest en goedgekeurd dus.  Door mezelf én de zoon.

En voor moeders met zonen én dochters heb ik goed nieuws, want de Semper Sweater is een unisex patroon dat je zelfs kan verlengen tot een jurkje door de add-on die bij het patroon zit.  Als dat niet handig is.

Stof en patroon:

↑↓ Semper Sweater – Sofilantjes ◊ 1 tot 14 jaar ↑↓ versie met kraag en lange mouwen ↑↓ Ik maakte een 6y volgens de aanwijzingen in de maattabel.

↑↓ Off Beetle – Zonen 09 Fabrics 


Wat je misschien ook graag leest:

Oversized look with ADVTee – Sofilantjes


Wat anderen schreven:

Semper Sweater met lange mouw en kap – door Querida

Zoontjes twinning Semper Sweaters – door Lucky Mie

Semper Sweater jurkje – door Inspinration

◊ = affiliate links

 

16 thoughts on “Getest: Semper Sweater – Sofilantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *