fbpx

#GreenPan, mean pan!

De verjaardagsfeesten van Nononsonsmoms zijn achter de rug: An en ik hebben er van genoten, we hopen dat jullie het ook leuk vonden.

Terug naar de werkelijkheid en de dagdagelijkse, huishoudelijke sleur. Toch zijn er dingen die die dagdagelijkse werkjes aangenamer maken.

Neem nu de GreenPan : wat een ontdekking!

Heb je nog een plekje over op de kerstlijstje en mag er best iets voor de keuken op? Schrijf er dan nog gauw een pan van GreenPan op!

Ik kreeg de kans om hun Cambridge – pan van 28 cm diameter te testen en ik ben er gewoonweg dol op.

pan def

Ten eerste vind ik het echt een hele mooie pan. Kijk eens wat een model!

Mooie pan def

Maar wat belooft GreenPan?

Specificaties def

Heel wat dus. Om te oordelen of de pan ook goed is, moet je ze natuurlijk onderwerpen aan enkele strenge testen. En dat is precies wat ik deed: roerei maken, steak bakken en gehakt bakken.

Vult de pan haar verwachtingen in?

Eerste test: roerei bakken!

Spek met eieren def

GreenPan raadt aan om een klein beetje vetstof te gebruiken. Voor een anti – kleefpan, vind ik eigenlijk dat het ook zonder vetstof moet kunnen.

Omdat roerei echter wel een mega – plakkerige bedoening is, voeg ik een klein beetje een niet nader genoemde vetstof op basis van soya toe.

Eikes bakken def

Kijk eens hoe dat vet bij elkaar blijft, kijk eens hoe het ei van de rand gewoon naar beneden glijdt bij een warme pan?! Als de pan afkoelt, stolt het ei uiteraard, maar het komt zo makkelijk van de pan!

Ik vond het wel jammer dat de pan niet in de afwasmachine mag. Liefhebbers als ik hebben daar minder problemen mee, maar Echtgenoot gaat daar ongetwijfeld tegen zondigen.

Oplossing: snel zelf afwassen na het koken, maar ik echt geen zin om te staan schrobben.

Eikes afwassen def

Gelukkig lost GreenPan daar dan wel alle verwachtingen in: goed spoelen met warm water lost al veel vuil op. Nadien ben ik licht met de zachte kant van mijn keukensponsje door de pan gegaan heb et voilà! Mister Proper zou er trots op zijn!

TOP!

Tweede test: steak bakken!

Ditmaal gebruik ik geen vetstof want ik vind dat dat moet kunnen in een anti – kleefpan. Dus ikke koppig tegen en geen vetstof in de pan.

En dat zag er zo uit:

Steak bakken def

Ook nu is de pan heel makkelijk af te wassen. Ik stond gewoon te kirren van plezier boven mijn afwasbak *ZOT – maar echt waar, vraag maar aan Echtgenoot*

Laatste test: gehakt bakken.

Gehakt def

Ik had niet echt gepland om het gehakt in de post op te nemen, maar ik wilde jullie even laten zien hoe het vet parelt op de pan. Ben ik raar dat ik dat een mooi beeld vond?

Mijn mama heeft mij altijd gewaarschuwd om geen pannen meer te gebruiken waarvan de teflon – laag beschadigd is. Dat zou ongezond zijn, eventueel kankerverwekkend (was is dat niet?), maar volgens Echtgenoot is dat nog niet wetenschappelijk aangetoond.

Bij een GreenPan kan de laag natuurlijk ook beschadigd geraken, ik weet niet wat de gevolgen daar van zouden zijn, maar het lijkt me in elk geval erg degelijk materiaal.

En het eten? Eieren waren lekker smeuïg en het vlees lekker sappig. Ik had de indruk dat het met deze pan moeilijk was om het vlees en de eieren droog uit te bakken.

Ik laat het aan jullie om te oordelen wat jullie er zelf van vinden, maar ik ben in elk geval erg blij dat ik deze pan aan mijn collectie heb toegevoegd.

Tot baks!

The following two tabs change content below.

10 Reacties

 1. Katrien Depoorter
  15 december 2015

  We hebben een set (pan, pot en soort tussen pan en pot)gekregen bij aankoop van onze #dovy keuken, vier jaar geleden … Intussen zijn er wel krassen op, maar nog steeds heel tevreden van ! Bovendien Belgisch ontwerp en product !

  Beantwoorden
  1. Biekep
   15 december 2015

   Echt? Bij ons was dat een set van Berghaus. Loodzware pannen en kommen, wel goed materiaal, maar wegen dat die doen! Den Donald geeft in zijn eigen regio precies andere cadeaus! Achja, we doen het nog eens over in ons volgende huis en wie weet krijgen we dan Green Pannen!

   Beantwoorden
   1. Katrien Depoorter
    16 december 2015

    Haha, enfin, ik zag een doos staan met die greenpan erop toen we onze handtekeningen aan het zetten waren … Onder het mom van ‘we gaan eens assertief zijn en ons niet laten doen, want we gaan hier serieus wa geld achterlaten’ vroeg ik aan de verkopen langs mijn neus weg of die set verkocht werd en of we er geen korting op kregen … Tja, zei hij, eigenlijk is de actie afgelopen, want die kreeg je bij aankoop van keuken tot vorige week, blablabla … Alle, zei ik, dat zou toch spijtig zijn als we nu met ons keukenplan naar uwen concurrent gaan … Kan je ze er niet bijdoen ? Alle zei hij, steek ze maar in uwen auto, maar zet eerst een krabbelke op dees papieren 🙂

    Beantwoorden
 2. Patricia
  15 december 2015

  Bedankt voor de tip! Als mijn huidige anti-aanbak pannen versleten zijn zal ik aan deze post denken!

  Beantwoorden
 3. jochapeau
  15 december 2015

  Hier staat een green pan op het lijstje 😉

  Beantwoorden
 4. Saskia
  15 december 2015

  Ik moest al een aantal jaar geleden zeker eens een Green pan van ons moe aanschaffen, maar dat was er blijkbaar nog één van een andere makelijke want ik zei eergisteren nog dat we ons beter eens vernieuwden (ik had ook die verhalen van kankerverwerkend gehoord)! Mijn lijstjes zijn al verstuurd (meer dan inspiratie genoeg dit jaar!), maar ik kan er ook zelf eentje aanschaffen hé!

  Beantwoorden
 5. gerhildemaakt
  15 december 2015

  Ik heb die ook ooit al willen aanschaffen, maar deed het toen niet, omdat ze niet in de vaatwas mag. Momenteel hebben we echter geen vaatwas, dus het is misschien toch een goeie tip!

  Beantwoorden
 6. Ellen naait
  15 december 2015

  Wij hebben de Stockholm greenpan in het zwart. Nu sinds 3 maanden.
  Ook heel tevreden van! Maar uh… Die van ons gaat elke dag in het afwasmachien…
  Er stond wel op de verpakking dat aangeraden wordt om ze te reinigen met een zachte doek, maar er staat ook niet specifiek op vermeld dat ze niet tegen het afwasmachien kan. Of zie ik dat helemaal vekeerd? 🙂

  Beantwoorden
 7. Joke (The Needle Of Choice)
  19 december 2015

  Ik heb ze al willen kopen maar dan toch niet gedaan omdat ik niet geloofde dat het echt zo,was. Het lijkt zo op die teleshopping pan toestanden, en daar geloof ik niet echt in. Deze post zal me toch van gedachte moeten doen veranderen over deze pan!

  Beantwoorden
 8. Saskia_Sazul
  26 december 2015

  Wij kregen zo’n pan van Sinterklaas en ik ben er erg blij mee. Ik bakte er onlangs pannenkoeken mee en de eerste pannenkoek lukte gewoon!! Enne, wij doen onze pan ook gewoon in de afwasmachine, hoor…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.