fbpx

Uit de voor-de-blog-er-was doos: Jacob pyjama

Jacob zonen 09

Er zijn hier steeds nog een paar kledingstukken die mijn kinderen dragen die ik naaide voor deze blog er was. Ondertussen toch al bijna 1 jaar geleden. Deze pyjama is zelfs al twee jaar oud. Hij wordt erg nipt, maar toch blijft hij hier uit de kast komen.

Ik inspireerde mij voor deze pyjama op de kleertjes van Albababy. Een merkje waar ik redelijk wat van kocht toen ze nog wat kleiner waren. Lekker comfortabele kleding, vaak in spons of nicky velours.

Mijn kinderen zijn dit wat ontgroeid ondertussen. Als pyjama vind ik het wel tof, maar daarvoor kost het allemaal toch net wat te veel, naar mijn mening.DSC_0550_edited-1

Dus trok ik 2 jaar geleden naar Pauli in Leuven voor nicky velours en ging aan de slag met het enige Zonen 09 patroon dat ik toen in mijn bezit had: Jacob.DSC_0507_edited-1

Ik verlengde enkel de voor- en rugpanden bovenaan en liet de tailleband achterwege zodat ik enkel moest omstikken en een rekker door de tunnel moest trekken. De onderkant werkte ik af met boordstof. Doordat Jacob wat breder wordt onderaan krijg je automatische het poffend effect.DSC_0520_edited-1

Als bovenstuk gebruikte ik een raglan longsleeve patroon van Eef. Dat had ik toen gekregen nadat ik een workshop ‘T-shirt’ bij haar gevolgd had om mijn tricotvrees te overwinnen.jacob zonen 09 albababy pyjamaDSC_0549_edited-1DSC_0512_edited-1 DSC_0532_edited-1

Twee jaar geleden zat hij nog iets ruimer: jacobpyjama 2013

Ik maakte twee identieke pyjama’s voor mijn zonen toen. Waarschijnlijk is dit de laatste winter van deze pyjama. Het eerste naai-item voor winter 2016/2017 staat dus al ingepland.

Stof en patroon:

nicky velours – Pauli Leuven ↑↓ boordstof – Habiba Leuven

Jacob – Zonen 09 ↑↓ Raglanshirt – Eulala c’est chic


Andere pyjama’s die ik maakte:

Wolf – de nieuwe zoon van Zonen 09

Vlucht voor dat de Wolf komt

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

15 Reacties

 1. Nicky Heyvaert
  12 november 2015

  Deze ga ik onthouden! Ik ga hier net beginnen aan 2 pyjama’s en vind het super geslaagd je aanpassingen aan de broek :).

  Beantwoorden
 2. Saskia_Sazul
  12 november 2015

  Ik had niks met de Jacob, vond de pijpen te breed. Let wel, had, want nu ik deze versie gezien heb, begint het toch te kriebelen om dat patroon aan te schaffen. Wat een toffe pyjama!!

  Beantwoorden
 3. lunatiek
  12 november 2015

  Geweldige versie van de Jacob 🙂 Ziet er ook een heerlijk comfy pyama uit!

  Beantwoorden
 4. Ellen Naait
  12 november 2015

  Oh waw, goed gevonden;))

  Beantwoorden
 5. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  12 november 2015

  Zalige pyjama! Nu krijg ik zin om mijn Jacob patroon nog eens op te zoeken.
  En stiekem wil ik eigenlijk ook zo een broek 😉

  Beantwoorden
 6. Mie Katoentje
  12 november 2015

  Tof gevonden!

  Beantwoorden
 7. eva maria
  12 november 2015

  Ik heb altijd de neiging om te zeggen: “Met K” Maar deze Jacob niet natuurlijk 🙂
  Toffe pyjama, ik ben fan van nicky velours: zo zacht dat dat is. Maar zelden kom ik het tegen in écht toffe prints dus koop ik het nogal weinig. Nu ik dit zie ga ik me toch ook nog eens aan een pyjama in tricot/nicky wagen denk ik. Heel geslaagd!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 november 2015

   Eva, breng me niet in verwarring. Gij stoute 🙂

   Beantwoorden
 8. Vlijtig Liesje
  12 november 2015

  oh, die ga ik zo hard van je stelen 😉 bedankt voor de inspiratie

  Beantwoorden
 9. TinneV
  12 november 2015

  Dit is zo tof!

  Beantwoorden
 10. Tam Tam
  12 november 2015

  zalige pyjama!

  Beantwoorden
 11. inspinration
  13 november 2015

  Leuk gedaan, voor dat pofeffect zijn mijn kids ook wel te vinden denk ik.

  Beantwoorden
 12. majella
  13 november 2015

  jij weet me steeds te verbazen… heel tof! Perfect voor zonen!

  Beantwoorden
 13. The Needle Of Choice
  13 november 2015

  Zo leuk, die pofpijpen! Goed gezien om de Jacob in te zetten!

  Beantwoorden
 14. Tania Stays Positive
  14 november 2015

  Bedankt voor de tip met de broek! Die moet ik onthouden.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.