Uit de voor-de-blog-er-was doos: Jacob pyjama

Er zijn hier steeds nog een paar kledingstukken die mijn kinderen dragen die ik naaide voor deze blog er was. Ondertussen toch al bijna 1 jaar geleden. Deze pyjama is zelfs al twee jaar oud. Hij wordt erg nipt, maar toch blijft hij hier uit de kast komen.

Ik inspireerde mij voor deze pyjama op de kleertjes van Albababy. Een merkje waar ik redelijk wat van kocht toen ze nog wat kleiner waren. Lekker comfortabele kleding, vaak in spons of nicky velours.

Mijn kinderen zijn dit wat ontgroeid ondertussen. Als pyjama vind ik het wel tof, maar daarvoor kost het allemaal toch net wat te veel, naar mijn mening.DSC_0550_edited-1

Dus trok ik 2 jaar geleden naar Pauli in Leuven voor nicky velours en ging aan de slag met het enige Zonen 09 patroon dat ik toen in mijn bezit had: Jacob.DSC_0507_edited-1

Ik verlengde enkel de voor- en rugpanden bovenaan en liet de tailleband achterwege zodat ik enkel moest omstikken en een rekker door de tunnel moest trekken. De onderkant werkte ik af met boordstof. Doordat Jacob wat breder wordt onderaan krijg je automatische het poffend effect.DSC_0520_edited-1

Als bovenstuk gebruikte ik een raglan longsleeve patroon van Eef. Dat had ik toen gekregen nadat ik een workshop ‘T-shirt’ bij haar gevolgd had om mijn tricotvrees te overwinnen.jacob zonen 09 albababy pyjamaDSC_0549_edited-1DSC_0512_edited-1 DSC_0532_edited-1

Twee jaar geleden zat hij nog iets ruimer: jacobpyjama 2013

Ik maakte twee identieke pyjama’s voor mijn zonen toen. Waarschijnlijk is dit de laatste winter van deze pyjama. Het eerste naai-item voor winter 2016/2017 staat dus al ingepland.

Stof en patroon:

nicky velours – Pauli Leuven ↑↓ boordstof – Habiba Leuven

Jacob – Zonen 09 ↑↓ Raglanshirt – Eulala c’est chic


Andere pyjama’s die ik maakte:

Wolf – de nieuwe zoon van Zonen 09

Vlucht voor dat de Wolf komt

 

15 thoughts on “Uit de voor-de-blog-er-was doos: Jacob pyjama

  1. Ik heb altijd de neiging om te zeggen: “Met K” Maar deze Jacob niet natuurlijk 🙂
    Toffe pyjama, ik ben fan van nicky velours: zo zacht dat dat is. Maar zelden kom ik het tegen in écht toffe prints dus koop ik het nogal weinig. Nu ik dit zie ga ik me toch ook nog eens aan een pyjama in tricot/nicky wagen denk ik. Heel geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *