fbpx

Vlucht voor dat de Wolf komt!

Gangen graven, ja, gangen graven
Ben je klaar, dan ga je nog eens graven
Gangen graven, ja, gangen graven
Vlucht voordat de hyena komt…

Finch Fabrics stokstaartjesDit liedje kwam spontaan in mij op toen ik het nieuwe stofje van Finch Fabrics onder ogen kreeg.  Voor diegenen die het in Keulen horen donderen… ‘Gangen graven‘ is een lied uit Leeuwenkoning 3.  En ik zweer het u, als je op de video hieronder klikt, zit je er voor de rest van de dag mee in je hoofd.  Klikken op eigen risico dus.

Het is ook door de Leeuwenkoning dat ik en mijn koters zot zijn van die stokstaartjes. Toen ik de vraag van Finch Fabrics kreeg of ik met één van hun stofjes aan de slag wilde gaan, had ik dan ook vrij snel gekozen. Al heb ik toch wel even getwijfeld aan de mollen. Die zijn ook übercute als ze niet in onze tuin zitten tenminste.Wolf Zonen 09 Finch Fabrics

Paneelstofjes voor jongens… dat eist toch wat creativiteit. Ik wilde niet gaan voor een sweater of longsleeve, ik wilde wat meer. Plots moest ik aan Wolf denken. Samen met Billie de meest verse zoon van Zonen 09. Wolf is een pyjamapatroon waarbij je verschillende versies kan maken. Bij mijn eerste Wolf koos ik voor de jumpsuit versie. Maar je kan dus ook kiezen voor een tweedelige versie. Bij deze versie kan je dan nog eens kiezen voor de supersnelle variant: een broek met maar één zijnaad én een aangeknipte tailleband. Ideaal dus om een wat grotere print in een broekspijp te verwerken.  Finch Fabrics stokstaartjes

Verder liet ik de print op het voorpand van het bovenstuk terugkomen. Een beetje uit het midden om zo wat asymmetrie te krijgen.  Ik koos ook dit keer weer voor de optionele schouderstukken.  Ideaal om nog wat kleur toe te voegen door er een paspelke tussen te steken.  Als contrast koos ik voor okergeel. Die kleur blijft voor mij een topcombo met donkerblauw.  Wolf Zonen 09

De kleuren zijn echt warme herfstkleuren en laat nu net de herfst mijn favoriete seizoen zijn.  Het stofje gaat ook mooi over in een diepblauwe kleur met kleine sterretjes.  De glow-in-the-dark-sterren-cape die ik voor mijn vorige Wolf maakte, past er dus ook perfect bij.  Altijd handig dat het lijkt alsof het voor elkaar gemaakt is.

Wolf Zonen 09 finch fabrics stokstaartjes

De herfst heeft één groot nadeel: foto’s moeten meestal terug binnenskamers genomen worden, wat de belichting niet altijd ten goede komt.  Dat wordt weer een uitdaging om de komende maanden bloggeschikte foto’s te nemen.


Stof en patroon:

 • Pyjama: Tricot stokstaartjes – Finch Fabrics verkrijgbaar bij meerdere (web)shops ↑↓ okergele boordstof – Madeline De Stoffenmadam ↑↓
 • Cape: glow in the dark-stof – katoen bij Liesellove ↑↓ teddystof – Furs Zwart bij Liesellove
 • Wolf  – Zonen 09 ↑↓ maat 122 – geen wijzigingen ↑↓ tweedelig, broek zonder zijnaad, aangeknipte tailleband en schouderstukken

Misschien lees je dit ook graag:

Wolf – De nieuwe zoon van Zonen 09

Technische Ole met nieuwe print van Finch Fabrics

Billie – De nieuwe zoon van Zonen 09

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

20 Reacties

 1. inspinration
  10 oktober 2015

  Deze stof zag ik nog niet, ik kan me voorstellen dat je hem koos, die mollen zag ik ook wel zitten trouwens. Hele gave pyjama!

  Beantwoorden
 2. Melanie
  10 oktober 2015

  Wat een heerlijke pyjama van een geweldig stofje!

  Beantwoorden
 3. Sylvia
  10 oktober 2015

  Coole pyjama, hier zou mijn zoon ook zot van zijn!

  Beantwoorden
 4. Plus2is5!
  10 oktober 2015

  Super tof!

  Beantwoorden
 5. gerhildemaakt
  10 oktober 2015

  Toffe versie!

  Beantwoorden
 6. annelies lemkens
  10 oktober 2015

  heel mooi zeker in combinatie met okergeel.

  Beantwoorden
 7. Wikkelgatjes
  10 oktober 2015

  Heel schoon, die kleuren zijn prachtig! Daar gaat hij zalig in slapen!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  Beantwoorden
 8. mamaloes
  10 oktober 2015

  Wowie! Keimooi! Zowel stof, als creatie, als model!

  Beantwoorden
 9. luckymieke.blogspot.be
  10 oktober 2015

  “Niet mooi, maar cool” zouden mijn zonen zeggen 🙂 Waarmee ik dus wel degelijk bedoel: heel mooi 🙂

  Beantwoorden
 10. Tam Tam
  10 oktober 2015

  Knap! Die winterfoto’s zijn idd ook mij frustratie momenteel 🙂

  Beantwoorden
 11. majella
  10 oktober 2015

  Jawadde, prachtige tenue! Heel leuk verhaaltje…

  Beantwoorden
 12. Ellen Naait
  10 oktober 2015

  Waw wat een coole pyjama! Daar zou mijn zoon ook blij mee zijn!!

  Beantwoorden
 13. Proud
  11 oktober 2015

  Amai,deze vind ik echt prachtig gemaakt! Een knap model ook!

  Beantwoorden
 14. jochapeau
  11 oktober 2015

  Een zalig exemplaar !

  Beantwoorden
 15. liezewiezewoes
  12 oktober 2015

  ik ben erg fan van die pj!

  Beantwoorden
 16. Fruits de Mère
  12 oktober 2015

  Die Wolfjes rollen er vlot uit bij jou 😉
  schoontje!

  Beantwoorden
 17. The Needle Of Choice
  12 oktober 2015

  Heel mooi! Wolf is helemaal top, en prachtig in dit stofje! Wat leuk dat je mocht testen!

  Beantwoorden
 18. […] Vlucht voor dat de Wolf komt […]

  Beantwoorden
 19. […] Vlucht voor dat de Wolf komt! […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.