fbpx

Kerstboomrebellie: een kerstboom voor de Sint

Elk jaar kijk ik uit naar de kerstperiode. Ik hou van de sfeer die er rond hangt. Kaarsjes, kerstmuziek, de boom met duizend lichtjes,… het maakt de winter zo veel leuker. De lichtjes in de kerstboom aandoen behoort tot de eerste activiteit ’s morgens. Uitdoen gebeurt als laatste.

Elk jaar zit ik dan ook met hetzelfde ‘probleem’: wanneer zet ik nu die kerstboom?

Het ‘hoort’ niet om je kerstboom te zetten voor de Sint is langs geweest. Tenminste dat is wat ik als algemene regel steeds te horen krijg. Ik heb een paar jaar flink geluisterd naar wat ‘hoort’ om daarbij heel zielig te denken dat het toch wel jammer is dat ik niet rond Dendermonde woon. Daar komt de Sint op 11 november. Hebben die geluk, zeg!psDSC_0492

Sinds een paar jaar ben ik dan ook een kerstboomrebel. Die kerstboom komt hier voor de Sint en ik zeg dik FOERT.

Mijn rebellie begon twee jaar geleden. Ik kocht op Vente-Exclusive een nieuwe en veel grotere nepperd. Uiteraard moet een mens dan toch controleren of er geen fabricagefouten zijn. Dus toen ik half november mijn nepperd mocht afhalen aan het postkantoor, – jawel, je zal zien dat een mens net dan niet thuis is als de facteur langskomt – zette ik de boom op. Een werkje waar ik toch wel een paar uurtjes mee zoet was. Dat komt er van, als je een grote nepperd koopt.recept kerstkoekjes

Omdat ik te lui was om die boom voor een paar weken terug af te breken, bleef hij maar staan. Ik hing er een paar duizend lichtjes in (rol maar eens met uw ogen) en genoot er van. Ik wachtte verder braaf tot na de Sint om hem verder te versieren.

Vorig jaar kwam de doos dan ook zonder schaamte eind november naar beneden. Met alles erop en eraan. Enkel de kerststal van Little People bleef nog achterwege.

Dit jaar zal het er dus niet anders aan toe gaan hier. In mijn gedachten ligt Baal dan ook vlakbij Dendermonde. En u gaat mij niet zeggen dat dat niet zo is. Begrepen?!

 

Zijn er nog kerstboomrebellen onder jullie? Wanneer zetten jullie er één of misschien wel geen? Shoot!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

15 Reacties

 1. Wikkelgatjes
  14 november 2015

  Haha zalig om te lezen! Ik vind kerst de mooiste periode van t jaar, misschien ook omdat ik dan verjaar 😉 de sfeer, de lichtjes, gezellige marktjes, van alles wat te veel maar zooooooo leuk. Al wacht ik wel mooi tot 7 december om die versiering uit te halen. Een boom zette ik vorig jaar niet (met een bloedend hart) wegens een kruipend/half vallend kind. Dit jaar komt er ook geen, die baby is uitgegroeid tot een heel actieve peuter en er is ondertussen een verse baby bij. Maar die boom zal ik opnieuw heel hard missen… En ik kies altijd voor een echte boom! Al zijn die serieus prijzig aan het worden!

  Beantwoorden
 2. Falderie
  14 november 2015

  Ik ben absoluut geen rebel. Integendeel! Ik vind het niet kunnen om de kerstboom voor de komst van Sinterklaas te zetten. Hoe moet die arme man zich voelen als hij binnen komt en daar al een kerstboom en kerstcadeautjes ziet staan?! 😉

  Beantwoorden
 3. gerhildemaakt
  14 november 2015

  Och, doe gewoon je eigen ding. Groot gelijk! Wij zijn geen kerstboomzetters, maar de lichtjes zijn inderdaad wel gezellig.

  Beantwoorden
 4. The Needle Of Choice
  14 november 2015

  Ik ben ook geen rebel, ik volg braafjes de regels. Meestal komt de boom zelfs pas een dikke week voor Kerst, en hij gaat weer weg met driekoningen, dus hij staat er maar een week of drie. Misschien moet ik daar toch eens wat aan gaan doen…

  Beantwoorden
 5. Bijengezoem m2
  14 november 2015

  Groot gelijk dat je gewoon de boom zet wanneer je dat zelf wil, ’t is ook zo gezellig ! Ik wacht ook tot de Sint geweest is om de (echte) boom te zetten (ze zijn dan ook pas beschikbaar in onze vast winkel), dat zal nu dus voor 6 december ’s namiddags worden … Ook toen onze kinderen pasgeboren waren, Kerst zonder een boom en een kerststalletje zie ik niet zitten.

  Beantwoorden
 6. Ellen Naait
  14 november 2015

  Hier ook een grote kerstboom en versiering fanaat;)
  Voor we kinderen hadden kwam hij bij ons op 1 december. Sinds we kindjes hebben wil mijne wederhelft pas na de sint

  Beantwoorden
 7. ? groot gelijk! Ik ben ook grote fan van die gezelligheid! Wegens de verbouwingen weinig plaats voor tal van versieringen, maar die boom moet er komen. En liefst zo snel mogelijk ?

  Beantwoorden
 8. Tam Tam
  14 november 2015

  Waarom niet? Wij zetten onze zelfgemaakte kerstboom (leuk zo’n handige echtgenoot) wel pas na de sint, maar dat kiest iedereen toch zelf, niet. Zelf vind ik kerst ook een supergezellige periode en kan ik echt genieten van die dagen met familie 🙂 (En blijkbaar wonen wij vlak bij elkaar in de buurt :-))

  Beantwoorden
 9. majella
  15 november 2015

  oh, al die regels en wetten lap die maar een dik aan je laars! Ik hou van wat tegendraads gedoe!!! Go go go lady!
  Het is idd heel gezellig met al die lichtjes en versiering….

  Beantwoorden
 10. Khadetjes
  15 november 2015

  Wij hebben een “echte” die ondertussen al zo’n zes jaar oud is, in de zomer staat die op het terras, in de winter komt die even op bezoek, het steekt hier allemaal niet zo nauw – soms voor Sinterklaas, soms na driekoningen, whatever. Ik ben trouwens opgegroeid in de Westhoek, dus in mijn hart doe ik van Sint Maarten en kan het zelfs nu al 😉

  Beantwoorden
 11. Sarah
  16 november 2015

  In Baasrode (deelgemeente van Dendermonde) komt de Sint pas in december. Dus dan pas zet ik de boom. Ik kijk wel al uit naar die gezelligheid. Dus hier geen rebel, toch niet op dat vlak. 🙂

  Beantwoorden
 12. kimberly crul
  16 november 2015

  Voor ik mama werd kwam de kerstboom, zelfs 2 exemplaren, altijd het voorlaatste weekend van november in huis… ik hou ook van die sfeer, gezelligheid, de illusie van vrede op aarde.
  tegenwoordig is er 1 exemplaar (in mijn werkplaats) die het laatste weekend van november geplaatst word, en die in de living komt de dag na de sint (soms nog de dag zelf als iedereen slaapt).
  Tot grote ergernis van mijn liefhebbende is onze zolder bijna een opslagplaats van en winkel met (heel) veel kerstversiering in alle mogelijke kleuren en afmeting… n’n mens wil toch eens iets anders hé.
  en het goede nieuws is dat mijn zoontje de liefde overgenomen heeft! begin oktober vroeg hij zijn stalletje om mee te spelen 😉

  Beantwoorden
 13. Sophie
  17 november 2015

  Inderdaad Ann, de Sint is hier al langs geweest! ? Onze boom staat er nog niet en zal er dit jaar spijtig genoeg ook niet komen door verbouwingswerken. Maar de kerstversiering in huis zal hier binnen een weekje ook boven gehaald worden!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 november 2015

   Leuk hé, zo vlak bij elkaar wonen 😀

   Beantwoorden
 14. Aurelie
  2 december 2015

  Ik probeer nog braaf geen te zetten voor de Sint maar wel al volop aan het kerstknutselen van in de herfstvakantie 😀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: